Pochwal się później fotkami co kupiłaśmoni;) pisze:Dzięki Dziewczyny! To ja lece...
Ogród Moni cz.1
Nooo, kupilam a jakze
Zolteczko takie fajne i taki, hmm "biskupi"kolor jak by to moja mama okreslila
Za niecale 60 centow sztuka
Niestety Moniu nie wstawie fotek(na razie) bo ja to jestem anty-techniczna
ze tak powiem i...nie umie
i musze czekac na M zeby mi pomogl a on chory jest...Sama sie juz niecierpiwie ;:49
Niestety Moniu nie wstawie fotek(na razie) bo ja to jestem anty-techniczna
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No i gdzie te fotki som?moni;) pisze:Nooo, kupilam a jakzeZolteczko takie fajne i taki, hmm "biskupi"kolor jak by to moja mama okreslila
Za niecale 60 centow sztuka
![]()
Niestety Moniu nie wstawie fotek(na razie) bo ja to jestem anty-technicznaze tak powiem i...nie umie
i musze czekac na M zeby mi pomogl a on chory jest...Sama się już niecierpiwie ;:49
- zielono mi
- 500p

- Od: 26 maja 2008, o 19:38
Witaj Moniu
jestem tutaj pierwszy raz. Bardzo podoba mnie się sposób w jaki zaprezentowałaś nam początek Twojego ogrodu. Mam wrażenie że każde nasadzenie zostało przemyślane i dużo wcześniej zaplanowane.
Masz bardzo ciekawą kolekcję roślin. Szczególnie zachwyciły mnie powojniki, pierwszy raz widzę te odmiany, czy możesz napisać gdzie je kupiłaś. Róże marzenie , wyobrażam sobie jak tu będzie latem gdy one zakwitną
Masz bardzo ciekawą kolekcję roślin. Szczególnie zachwyciły mnie powojniki, pierwszy raz widzę te odmiany, czy możesz napisać gdzie je kupiłaś. Róże marzenie , wyobrażam sobie jak tu będzie latem gdy one zakwitną
Pozdrawiam Jola
- Alania

Dzisiejsze zakupy z OBI - dalie Lavender Perfection i Playa Blanca oraz 2 Incarvillea:

Incarvillea mam już na działce i kwitła mi w ubiegłym roku prześlicznie, dlatego pokusiłam się o kolejne
)
Kupiłam też na allegro rhododendrona Percy Wiseman, hosty i kilka odmian piwonii.
A oto lista chciejstw ogrodowych na najbliższy sezon:
1. Tamaryszek
2. Kolkwicja
3. Przetacznik armeński
4. tawułki Astible arendsii, odmianę Pumila i Snowstar
5. irysy syberyjskie
6. jeszcze 2 - 3 hortensje, w tym jedną bukietową
7. biało - różową azalię japońską
8. rhododendron - może jeszcze jakieś 2 - 3 odmiany, w tym jedna jakuszimanska - Rododendron Yakushimanum Group " Dreamland"(niestety już drugi rok go poszukuję bez skutku:roll: ).
9. laurowiśnia
10. jeszcze kilka pnących róż na pergole przy ogrodzeniu
11.paprocie, które posadzę w pobliżu rhododendronów i azalii
12. dalie (może nie wszystkie od razu, ale...): Bloemswaart, Eveline, France polonia, Nenekazi, Omega, Philothea, Yamabiraki, Camano choice, Faberge, Pineland 's princess itd.
13. Wisteria - Glicynia floribunda 'Albo Rosea'
14. czosnek ogrodowy
Lista wciąż ulega aktualizacji i powiększa się z każdym dniem

Incarvillea mam już na działce i kwitła mi w ubiegłym roku prześlicznie, dlatego pokusiłam się o kolejne
Kupiłam też na allegro rhododendrona Percy Wiseman, hosty i kilka odmian piwonii.
A oto lista chciejstw ogrodowych na najbliższy sezon:
1. Tamaryszek
2. Kolkwicja
3. Przetacznik armeński
4. tawułki Astible arendsii, odmianę Pumila i Snowstar
5. irysy syberyjskie
6. jeszcze 2 - 3 hortensje, w tym jedną bukietową
7. biało - różową azalię japońską
8. rhododendron - może jeszcze jakieś 2 - 3 odmiany, w tym jedna jakuszimanska - Rododendron Yakushimanum Group " Dreamland"(niestety już drugi rok go poszukuję bez skutku:roll: ).
9. laurowiśnia
10. jeszcze kilka pnących róż na pergole przy ogrodzeniu
11.paprocie, które posadzę w pobliżu rhododendronów i azalii
12. dalie (może nie wszystkie od razu, ale...): Bloemswaart, Eveline, France polonia, Nenekazi, Omega, Philothea, Yamabiraki, Camano choice, Faberge, Pineland 's princess itd.
13. Wisteria - Glicynia floribunda 'Albo Rosea'
14. czosnek ogrodowy
Lista wciąż ulega aktualizacji i powiększa się z każdym dniem
- zielono mi
- 500p

- Od: 26 maja 2008, o 19:38
- Alania

Róże kupuję w różnych miejscach - w pobliskich ogrodniczych, w szkółce róż Rosarium, od Spasówki, na allegrozielono mi pisze:Moniu dziękuję za informację , teraz wiem dlaczego nie spotkałam ich na polskim rynku. Niestety w Poznaniu nie ma Obi , jeśli możesz to napisz w skrócie gdzie kupowałaś róże bo masz piękne odmiany.
- krzysiek86

- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt: