Z okazji zimnego tygodnia i "przerośniętych" pomidorków, musiałem wstawić farelkę
Podrosły tak, że już są za duże na czapeczki z 5L butelek PET. Do tego do czwartku mnie nie będzie, więc kombinowanie z zakrywaniem, odkrywaniem agrowłókniną nie wchodzi w grę.
Cześć, niestety czekają nas jeszcze zimne noce. U nas pokazuje do czwartku do 5° w nocy a w piątek nawet do 1° może spaść. Czy taka temperatura zagraża tyle co posadzonym w folii sadzonkom? Może jest jakiś patent na dogrzanie to jest taki zwykły foliak 6m2. Pozdrawiam
"Zestaw ratunkowy" spisał się
W nocy mieliśmy mrozik, wszystko dookoła oszronione. W drodze do pracy sprawdziłem warunki w szklarni, + 4,8'C, pomidorki zdrowe
Cały tydzień chłodny . U mnie nadchodząca noc z przymrozkiem .
Rośliny , które już wysadziłam okryłam podwójną włokniną . Dzisiaj rozłożę butelki z wodą .
Wczoraj część rozłożyłam .
Nazwę "zestaw ratunkowy" wymyśliła @AleOla Jest tp nagrzewnica/farelek + termostat.
Termometr mam w termostacie, który steruje farelką/nagrzewnicą
Co do termometru z pamięcią to nic nie polecę - kupiłem co prawda wcześniej takie cudo, ale go jeszcze nie użyłem
Proszę korzystać z opcji "CYTUJ" jeśli to ma sens.
Usunęłam potrójne cytaty. Zaburza to tak czytelność wypowiedzi, że czasem nie sposób się połapać, kto komu odpowiada./K
U mnie za oknem tylko +2,5C , a w tunelu +5C . Okryłem tak jak tylko się dało. Wcisnąłem nawet wiadra po farbie nakładając na sadzonki mocniej w ziemie okrężnym ruchem i przesypałem brzegi.
A kiedyś miałem styropianu natto . Teraz , to bym zrobił kwadratowe domki . No cóż pozostaje mi obserwować dobrze, że nie ma dodatkowo wiatru
No i przyszło kolejny raz, teraz -4C i folia na tunelu cała w szromie . W tunelu kolejny raz -1 .
Za 3,5 godziny odkrywanie pomidorów i się zobaczy , jak na to zareagowały , bo nie dogrzewam niczym , a chciałem chociaż wczoraj wstawić trzy grubsze świece. Tylko , że tyle nie zapowiadali .
Mam do skończenia jedną ramkę którą musze wstawić w okno więdz była dziura od strony garażu. Czy świece by coś dały.
U mnie pokazuje termometr za oknem +1 stopni,
Mam przykryte agrowloknina.
Sadzonki do gruntu też .
Muszę gdzie o 10 wpaść na działce i ściągnąć agro , bo wczoraj nie ściągałam i sadzonki do gruntu mają poparzone liście.
W moim rejonie jak na razie prognozują najniżej 0 stopni.
Przy - 4 rozpaliła bym znicze