Moje storczykowo - Jeanne

Zablokowany
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mój białasek (reanimowany w zeszłym roku), ukazał przede mną swoje wdzięki 8)
Fotka z wczoraj - "pękające balony" :lol: i z dziś - jeszcze nie w pełni rozwinięty kwiatuszek :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
gelatynka
200p
200p
Od: 31 gru 2008, o 15:26

Post »

sliczny naprawde, moje biale sa przekwitniete i bardzo wypatruje czy nie widac oznak nowych pedow, a tu nic- a tez byl taki piekny :D
gelka
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

dzięki :wink: bardzo lubię białe, są takie delikatne :roll:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

piękny ten biały, jest taki delikatny i ma przecudne wąsy i policzki (to te 2 płatki na warżce). też lubię białe, mój niedawno przekwitł (bardzo krótko kwitł), ale przedłuża sobie końce pędu i odgałęzień.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Też jestem zafascynowana tymi wąsami 8) ma jeszcze jednego białego, z nieco innym wzorkiem na warżce, ale tamtem nie ma aż tak długich wąsików :wink: a propos, przedłuża teraz pęd i wypuszcza odgałęzienie z uśpionego oczka, także i on za jakiś miesiąc-dwa zakwitnie :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

takie kręcone wąsiki są piękne. często zdobią warżki Phalaenopsisów wielkokwiatowych. te pachnące lub jaskrawe bardzo często nie mają wąsików. ja mam obecnie tylko 1 biały (i 2 białe z rózową warżką). ale bardzo bym chciała mieć białego z kwiatami conajmniej 12 cm wielkości. mój niestety bardzo dużych kwiatków nie ma.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Ten też nie jest jakimś gigantem, ale ok 10 cm może mieć :wink: jak się rozwinie całkiem to go zmierzę 8)
Z tego co pamiętam jak go kupiłam to kwiatki były mniejsze, ale może to złudzenie bo ten pęd jest dosyć niski :roll:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mój biały ma wysoki pęd (ok. 80 cm, ale jest zwieszający się). ten pęd wyrósł u mnie, bardzo się zdziwiłam, że taki wielki, u mnie pędy bardzo rzadko przekraczają 50 cm. kwiaty mogły mieć z 7-8 cm. ale chciałabym takiego z ogromnymi. ostatnio, ze 2 tyg. temu widziałam idealnego białego, taki, jaki mi się marzy. nieduża roślina, krótki pęd, ale kwiaty miały z 12 cm, największy może nawet więcej. niestety nie mogłam kupić 2, gdybym mogła na pewno bym go kupiła. gdy 3 dni później po niego wróciłam już go nie było i kupiłam inne, bo przecież nie mogłam wyjść z pustymi rękami.
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lis 2007, o 13:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Asiu bardzo piękny reanimowany choruszek, gratuluję :D ! Najbardziej podobają mi się przebłyski zielonego koloru na warżce. Dosyć niespotykany tam kolor, chyba że w rzeczywistości wygląda inaczej. Czasami zdjęcia nie oddają naturalnego koloru. Biały z takim akcentem podoba mi się bardzo !
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Lana bardzo Ci dziękuję :wink: masz rację, ten kolorek przy warżce wpada w seledynowy :wink: jest taki bledziutki żółty w pełnym słońcu, a przy sztucznym świetle lub bez bezpośredniego nasłonecznienia seledynowy :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lis 2007, o 13:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Asiu nie szkodzi i tak jest bardzo urokliwy ! Być może to moje skrzywienie, ale ostatnio jestem zafascynowana białymi Phalaenopsis. Tak się chyba dlatego dzieje, że do tej pory przeważa u mnie cziemnomalinowy, ciemnoczerwony, różowy.... Teraz kolej na białe !
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

to twój jest inny, mój ma żółtawą warżkę. ale twój też jest piękny i oryginalny.

tak wyglądał mój:
Obrazek
Blue Monkey
500p
500p
Od: 31 gru 2008, o 20:04

Post »

Joasiu śliczny Wąsacz :D i jaki ekspresowy :shock: błyskawicznie się otworzył :shock: baaardzo mi sie podoba :)
dodam że miniaturki w MDM kosztują 38zł. Te nawet nie mini, a mikro storczyki na NŚ nie wiem ile ale wciąż tam są, widziałam je wczoraj wieczorem :) po sesji się należy nagroda :)
a 20 lutego to już bedzie pocieszenie po rozpoczęciu nowego semestru :wink: :lol:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Blue Monkey pisze:Joasiu śliczny Wąsacz :D i jaki ekspresowy :shock: błyskawicznie się otworzył :shock: baaardzo mi się podoba :)
dodam że miniaturki w MDM kosztują 38zł. Te nawet nie mini, a mikro storczyki na NŚ nie wiem ile ale wciąż tam są, widziałam je wczoraj wieczorem :) po sesji się należy nagroda :)
a 20 lutego to już bedzie pocieszenie po rozpoczęciu nowego semestru :wink: :lol:
takie maleńkie miniaturki tak dużo kosztują? rok temu na wystawie całkiem ładne (ciemnoróżowe i pomarańczowo-rózowe) były chyba po 16 lub 18... kupiłam 1 taką 1 taką. obecnie mam 4 normalne miniaturki i z malutkich jeszcze Mini mark i Bellina.
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Joasiu, niesamowity, ten kwiat w "seledynowym odcieniu bieli" :)
Piekne też zdjęcia ...
W dodatku, jeśli zakwita reanimowany wcześniej storczyk, to tym większe brawa dla Ciebie ;:138 ;:138 ;:138,
bo to wielka nadzieja dla wielu z nas...
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”