Monia68 pisze:Moniko, pospacerowałam po Twoich włościach...zapowiada się wspaniały ogród![]()
Masz dużo pięknych roślin, tradycyjnie najbardziej podobają mi się rododendrony i azalie
Ogród Moni cz.1
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dla Moni, na rozkosze nocnego tłumaczenia,
http://www.nzroses.org.nz/care.htm
lub po polskiemu, na leniuszka
http://www.nzroses.org.nz/care.htm
lub po polskiemu, na leniuszka
- hanka55

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Odbieram to inaczej - miłośnice ogrodnicze, poznają się po feromonach.vertigo pisze:Dziękuję, Rodusik i witam Cię serdecznie![]()
Dzisiaj miałam ciekawą przygodę. Po pracy wstąpiłam ... do kwiaciarni(kwiaciarnie zimą ratują życie, bo w ogrodniczych nic jeszcze nie ma, więc kupuję kwiatki w kwiaciarniach
). Właśnie stałam przy półce z wiosennymi kwiatami (prymulki, szafirki, żonkilki), kiedy podeszła do mnie właścicielka i zapytała, czy coś podać. Odpowiedziałam, że zastanawiam się nad zakupem jednej z wiosennych doniczek. I kiedy właśnie sięgałam po jedną z nich, Pani zabrała dwie z doniczek z różowymi prymulkami i zapytała, czy mi się podobają? Powiedziałam, że oczywiście, piękne są
Pani natychmiast zapakowała mi te kwiaty i powiedziała: "Proszę, to dla Pani". :o :o :o :o Chciałam zapłacić, ale absolutnie nie chciała pieniędzy
:o Powiedziała:"Gdybym nie chciała, to bym Pani nie dała" i kazała zabrać :o Aż mnie wprowadziła w zakłopotanie
![]()
Nie wiem co o tym sądzić
Pewnie pomyślała: "nawiedzona baba, znowu po kwiatki przylazła" i czym prędzej się mnie pozbyła
![]()
![]()
Takim sposobem zostałam właścicielką kolejnych dwóch pięknych prymulek
I to jest cud zyczliwości, rzadkiej i wspaniałej.
Dar.
A Bantry Bay, raczej w klasycznym różu, mocnym rózu płowiejącym w przekwicie.
Ale kto wie, w końcu Bantry to dziecko New Dawn'a.
- krzysiek86

- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale piękne drzewo
Super ten ambrowiec
Wiecie co jest najgorsze/ Podobają mi się wszystkie ogródkowe rośliny i obawiam się, że tak może być również z drzewami
Posyłam w międzyczasie trochę wiosny jaką przyniosłam ostatnio z kwiaciarni:
[
Prymulki tradycyjne i prymulka wysoka w kolorze niebieskim. Piękna jest i znacznie wyższa od tych klasycznych, więc ładnie pięknie wyglądać na rabatach kwiatowych
Liście nieco różnią się od typowej prymulki, bo są bardziej podobne do liście pelargonii rabatowej. Nie znam właściwej nazwy tej prymulki, bo zgubiłam po drodze kartonik z nazwą 
Wiecie co jest najgorsze/ Podobają mi się wszystkie ogródkowe rośliny i obawiam się, że tak może być również z drzewami
Posyłam w międzyczasie trochę wiosny jaką przyniosłam ostatnio z kwiaciarni:
[

Prymulki tradycyjne i prymulka wysoka w kolorze niebieskim. Piękna jest i znacznie wyższa od tych klasycznych, więc ładnie pięknie wyglądać na rabatach kwiatowych
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
W takim razie to New Dawn, bo jest cały czas bladoróżowahanka55 pisze:Odbieram to inaczej - miłośnice ogrodnicze, poznają się po feromonach.vertigo pisze:Dziękuję, Rodusik i witam Cię serdecznie![]()
Dzisiaj miałam ciekawą przygodę. Po pracy wstąpiłam ... do kwiaciarni(kwiaciarnie zimą ratują życie, bo w ogrodniczych nic jeszcze nie ma, więc kupuję kwiatki w kwiaciarniach
). Właśnie stałam przy półce z wiosennymi kwiatami (prymulki, szafirki, żonkilki), kiedy podeszła do mnie właścicielka i zapytała, czy coś podać. Odpowiedziałam, że zastanawiam się nad zakupem jednej z wiosennych doniczek. I kiedy właśnie sięgałam po jedną z nich, Pani zabrała dwie z doniczek z różowymi prymulkami i zapytała, czy mi się podobają? Powiedziałam, że oczywiście, piękne są
Pani natychmiast zapakowała mi te kwiaty i powiedziała: "Proszę, to dla Pani". :o :o :o :o Chciałam zapłacić, ale absolutnie nie chciała pieniędzy
:o Powiedziała:"Gdybym nie chciała, to bym Pani nie dała" i kazała zabrać :o Aż mnie wprowadziła w zakłopotanie
![]()
Nie wiem co o tym sądzić
Pewnie pomyślała: "nawiedzona baba, znowu po kwiatki przylazła" i czym prędzej się mnie pozbyła
![]()
![]()
Takim sposobem zostałam właścicielką kolejnych dwóch pięknych prymulek
I to jest cud zyczliwości, rzadkiej i wspaniałej.
Dar.
A Bantry Bay, raczej w klasycznym różu, mocnym rózu płowiejącym w przekwicie.
Ale kto wie, w końcu Bantry to dziecko New Dawn'a.