Już nawet ze zdjęcia widać, że musi być super. Kolor miąższu jak z wzornika RAL, regulaminowa grubość skórki

A może DUMSON?

Nasionka pochodzą z owocu przytachanego z Carrefura (był tak dobry, że wyjąłem nasiona) i tylko z nich co roku sieje od 4 lat. Więc nie mam pojęcia dlaczego akurat w tym roku postanowiły się zaokrąglić

W altanie - stos po sufit. Nie mam jak wejść po szpadel nie mówiąc o wyciągnięciu kosiarki

Co jakiś czas jak kończą się zapasy to pakuje bagażnik i wiozę do domu partię

Po oficjalnym podsumowaniu wyników wyszło mi 1128 kg
 Średnia waga 7,9 kg. Średnio z krzaka 38 kg. Rekord.
 Średnia waga 7,9 kg. Średnio z krzaka 38 kg. Rekord.   
 I wreszcie przyszła kolej konsumpcyjna na tak zachwalanego Niuniusia z nasion od kabomby
Zerwany 19 sierpnia. 10.3 kg --->

Smak klasyczny, bardzo dobry, słodki i chrupiący

A po arbuzach została kupka sieczki i zamieciona agro. Stan agroszmaty tak dobry, że w zasadzie można zostawić do przyszłego roku i posadzić na niej nowe sadzonki --->

(wokan - nie wiem z czym pszczółki ożeniły Twoją Dumarę w 2020 roku, a taki rocznik mam na woreczku z nasionami, ale zrobiły dobrą robotę, bo te miksy są przesłodkie):
 (wokan - nie wiem z czym pszczółki ożeniły Twoją Dumarę w 2020 roku, a taki rocznik mam na woreczku z nasionami, ale zrobiły dobrą robotę, bo te miksy są przesłodkie):

Szczęście w nieszczęściu, że listonosz miał dla mnie polecony i odjechał z tą pękniętą krową, więc się nie zmarnuje (ja dziś wykańczam Niuniusia):
 Szczęście w nieszczęściu, że listonosz miał dla mnie polecony i odjechał z tą pękniętą krową, więc się nie zmarnuje (ja dziś wykańczam Niuniusia):

W przyszłym roku spróbuje uprawy w workach. Zainspirowały  mnie  relacje Kasi  i  Piki .
 W przyszłym roku spróbuje uprawy w workach. Zainspirowały  mnie  relacje Kasi  i  Piki .