Witajcie kochani
Dziś miałam wolne toteż najpierw wizyta kontrolna u lekarza potem była kolejna rabatka do odchwaszczenia.
Przesadziłam przed posesję przekwitniętą budleję.
Zobaczymy czy się przyjmie bo tam jest nie najlepsza gleba choć jukki się przyjęły, ale one to prawie jak chwasty, wszędzie się przyjmują.
Wczorajsze zdjęcia ogrodowe.
Róże
Jubilee du Prince de Monaco
Ghislaine de Feligonde
Reine Des Violettes
Monica
Kolo Courtyard
Lavender lassie
NN
Leonardo da vinci
Peace
Bright as a Button
NN2
Schneewittchen ?
Nadia renaissance
W tyle Rhapsody in blue, na pierwszym planie Lavender Lassie
Bakarole
Powojniki
Polish Spirit
NN różowy (telefon trochę przekłamał kolor) kupiony jako Niobe ale nim nie jest.
Jan Paweł II
Inne
Astry nn
Krzewuszka zakwitła ponownie
Ketmia bagienna Midnight Marvel
Hortensje bukietowe
Fraise Melba
Little Lime
Limelight
Vanila Fraise
Grandiflora
Ketmie syryjskie
Pink Chiffon
siewka z nasionka różowa
White Chiffon
Maike
Biała budleja kupiona pod nazwą White Bouquet okazała się fioletową i została przesadzona w inne miejsce.
Szkoda bo cieszyłam się, że będę miała inną niż fioletową.
Aniu
Róże zakwitają, mają jeszcze pączki ale tej nocy był u mnie przymrozek.
Tej nocy też ma być około zera. Zobaczymy rano czy noc będzie cieplejsza niż poprzednia.
Niestety już coraz zimniej ale cieszę się w dzień każdym promykiem słońca.
Gdy nie pada jeszcze pracuję w ogrodzie aby choć trochę uporządkować ten ogródek.
Ta różowa siewka zakwitła mi po 5 latach, inna z tych samych nasion jeszcze nie zakwitła a już siódmy rok ma.
Jeszcze ją trzymam ale powoli brakuje mi cierpliwości aby zobaczyć jej kwitnienie.
Muszę z nią poważnie porozmawiać.
Soniu
Róże zawsze u mnie będą pierwsze ale otwieram się na inne roślinki: hortensje, powojniki, ketmie syryjskie, bagienne.
Te ostatnie muszą być obficie podlewane w upalne lato, gdyż jedynie na zachodniej stronie działki jest ciut mokrzejsza ziemia a i tam trzeba wtedy je podlewać.
Dwa bagienne muszę przesadzić w słoneczne miejsce bo pod śliwą chyba im za ciemno i są niewielkie wzrostem.
Niektóre hortensje lub sąsiadujące z nimi rośliny również planuję przesadzić w inne miejsce bo hortensje tak mi się
rozrosły w szerz, że zarosły mi np. ketmię syryjską, która w tym roku mi nie kwitła bo nie miała dostępu do światła.
Ale to w kolejnym roku.
Pozdrawiam