To moje tegoroczne.
Dynia olbrzymia Rouge vif d'Etampes wylazła na trawę

Dynia piżmowa Butternut, a właściwie potomek tego, co kupiłam kiedyś w sklepie w lekkie ciapki pod nazwą Butternut, ale w efekcie końcowym wybarwia się jak typowa Butternut

Dynia piżmowa Muscade de Provence

Dynia olbrzymia Uchiki Kuri, dynia typu Hokkaido

Dynia olbrzymia Bambino

Powoli mączniaki włażą na liście, ale pryskała już nie będę.



 (na pędzie głowny).
 (na pędzie głowny).



 
 


 jeszcze będzie kilka tygodni dobrej pogody, ważne, żeby ogonek zrobił się szary i zaczął pękać. Wtedy po zerwaniu dynia jeszcze będzie dojrzewać, miąższ w miarę przechowywania wybarwi się i zrobi się słodszy.
  jeszcze będzie kilka tygodni dobrej pogody, ważne, żeby ogonek zrobił się szary i zaczął pękać. Wtedy po zerwaniu dynia jeszcze będzie dojrzewać, miąższ w miarę przechowywania wybarwi się i zrobi się słodszy.







 
   
 


 
  
  
 






 
 
		
