Skórka bardzo twarda aż ciężko było rozpołowić.

). No i waży blisko 16, a otworzę go jak będzie okazja kogoś poczęstować, bo serio, jeszcze nie zjadłam poprzedniego...
). No i waży blisko 16, a otworzę go jak będzie okazja kogoś poczęstować, bo serio, jeszcze nie zjadłam poprzedniego...

Na pewno piszę się na Beduina
 Poproszę o rezerwację ze 30-40 nasion.
 Poproszę o rezerwację ze 30-40 nasion. 
  Na pewno powyżej 20 kg, choć jak podniosłem to liczyłem na więcej. Dudnienie wskazuje, że mogą mieć puste przestrzenie w środku. Chyba trochę przesadziłem z trzymaniem na krzaku, ale parę dni arbuzy musiały zostać bez opieki i jak wróciłem to trzeba było w trybie awaryjnym zbierać
  Na pewno powyżej 20 kg, choć jak podniosłem to liczyłem na więcej. Dudnienie wskazuje, że mogą mieć puste przestrzenie w środku. Chyba trochę przesadziłem z trzymaniem na krzaku, ale parę dni arbuzy musiały zostać bez opieki i jak wróciłem to trzeba było w trybie awaryjnym zbierać   --->
  --->

Te workowce są na prawdę imponującePikiPikiPiki pisze: ↑17 sie 2024, o 10:04 W tym roku po raz pierwszy spróbowałam uprawy arbuzow. Część posadziłam w gruncie, część ( 3 sadzonki) w worku. Paradoksalnie te z worka dają najŵiekszy plon. 1 Rosario już zerwany, 5 dojrzewa nadal.
Dwa szykują się na osobniki po ok. 10 kg.