Na wsi u maakity cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
justynaz
200p
200p
Od: 23 sty 2009, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Madziu, a możesz mi powiedzieć czy Ty kiedyś wysiewałaś byliny i inne wieloletnie z nasion? Jak to wygląda? Bo ja nie myślałam o tej opcji z obawy, że to trwa latami zanim taka roślinka urośnie...
Justi
zapraszam do mnie
Ogród nowicjuszki
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu a gdzie Ty jesteś ? tylko nie mów że jesteś chora :(
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

Witaj Aniu, Justynko i Jolu. Jestem zdrowa tylko ogarnął mnie szał wiosennych zakupów.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

To podziel się znami co wypatrzyłaś :D .
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Madziu witaj
no właśnie pochwal sie co nakupiłaś??
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

madziu kilka stron wczesniej pokazałas super szklarenke z wytłaczanki na jajka
jakbyś mogła zdradzić .......siejesz tam nasionka czy pikujesz ??
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aga i Renatko, oj wypatrzyłam wiele, wiele. Na razie tylko oglądam i dostaje wypieków na twarzy. Na pewno bedą róże, na pewno będą jakieś owocowe drzewka na pewno będzie migdałek i berberys na żywopłot. Bo zdecydowałam się na żywopłot z berberysu, chciałam cis, ale on jest taki drogi, a do tego powoli rośnie.
Co do szklarenki to posiałam do niej hibiskusa. Jest trochę za niska, ale takie pudełko miałam, następne będą lepsze, to dopiero początek sezonu :wink:. Wszystkie szklarenki bedą obfotografowane.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Więc tak na razie zdecydowałam się na: Royal gold lub Golden (nie wiem za bardzo co to za odmiany) i Bonity bay lub New Downa (tej nie ma teraz wystawionej, ale chyba jeszcze wystawi), poza tym myślę jeszcze o dwóch angielkach Graham Thomas i Derby ( :) )i chyba Papagena (?), może Ene sobie dorzucę.
A oprócz róż na pewno berberys, migdałek krzaczasty.
Nad owocowymi jeszcze myślę.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
justynaz
200p
200p
Od: 23 sty 2009, o 20:56
Kontakt:

Post »

Madziu widze szał zakupów, ja w ogóle nawet nie myślę o zakupach. Po pierwsze dużo rzeczy jest które bym chciała mieć, a po drugie fundusze muszę przeznaczyć teraz na inny cel... Ale za to konieczny :)
Justi
zapraszam do mnie
Ogród nowicjuszki
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

To widzę Madziu że zaszalałaś na całego :shock:
To Twój ogród dopiero się rozkwieci :lol: :lol: :lol:
Z tym berberysem na żywopłot to świetny pomysł, z pewnością będzie ślicznie wyglądał :D
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Poważne plany zakupowe masz. W sumie to najważniejszy jest dobry plan - by nie zwariować w sklepie ogrodniczym... :lol: Oj będzie co podziwiać,będzie!
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

maakita pisze:Więc tak na razie zdecydowałam się na: Royal gold lub Golden (nie wiem za bardzo co to za odmiany) i Bonity bay lub New Downa (tej nie ma teraz wystawionej, ale chyba jeszcze wystawi), poza tym myślę jeszcze o dwóch angielkach Graham Thomas i Derby ( :) )i chyba Papagena (?), może Ene sobie dorzucę.
A oprócz róż na pewno berberys, migdałek krzaczasty.
Nad owocowymi jeszcze myślę.
To są prawdziwe nazwy :)

Royal gold http://www.helpmefind.com/plant/pl.php?n=5531
Bantry bay http://www.helpmefind.com/plant/pl.php?n=517
New Dawn http://www.helpmefind.com/plant/pl.php?n=4460
Graham Thomas http://www.helpmefind.com/plant/pl.php?n=1839
Abraham Darby http://www.helpmefind.com/plant/pl.php?n=21
Papageno http://www.helpmefind.com/plant/pl.php?n=4640
Ena ... hmmm to może być to: http://www.helpmefind.com/plant/pl.php?n=2621&tab=10

Madziu jeszcze Flash500 może będzie miał fajne róże.
Jak będę coś wiedziała to dam znać :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko nie przejmuje się w razie czego wspomożemy cię roślinkami, pewnie na wiosnę będziemy mieć sporo nadwyżek :) Pamiętaj, że jak ci się coś podoba u mnie w ogródku to trzeba się uśmiechnąć.
Jolu zaszalałam, zaszalałam. Wprawdzie biję się tego berberysu, bo tam trochę cienia jest, a do tego berberys jest czerwony, więc nie wiem jak to będzie. DO tego planuje przejście z pergolami zrobić, a na pergoli róża żółta i jasny róż (taki delikatny). No nie wiem, co będzie z tego, ale tak sobie wymyśliłam. Może być z tego niezły kicz, ale ... :lol: Raz się żyje.
Izo to już nie są plany ja jestem w trakcie realizacji, a w ogrodniczym i tak zwariuje. To zabawne, ale mam wypieki na twarzy i czuje się jak zakochana nastolatka.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

maakita pisze:Justynko nie przejmuje się w razie czego wspomożemy cię roślinkami, pewnie na wiosnę będziemy mieć sporo nadwyżek :) Pamiętaj, że jak ci się coś podoba u mnie w ogródku to trzeba się uśmiechnąć.
Jolu zaszalałam, zaszalałam. Wprawdzie biję się tego berberysu, bo tam trochę cienia jest, a do tego berberys jest czerwony, więc nie wiem jak to będzie. DO tego planuje przejście z pergolami zrobić, a na pergoli róża żółta i jasny róż (taki delikatny). No nie wiem, co będzie z tego, ale tak sobie wymyśliłam. Może być z tego niezły kicz, ale ... :lol: Raz się żyje.
Izo to już nie są plany ja jestem w trakcie realizacji, a w ogrodniczym i tak zwariuje. To zabawne, ale mam wypieki na twarzy i czuje się jak zakochana nastolatka.
Boguś ma sprawdzone krzaki... ja tez sie przymierzam do zakupów u niego... ale jeszcze nie jstem pewna co kupić :)
z uśmiechami Iza
u liski
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

maakita pisze:(...) Wprawdzie biję się tego berberysu, bo tam trochę cienia jest, a do tego berberys jest czerwony, więc nie wiem jak to będzie. (...)
Jeśli masz na myśli berberys Thunberga Atropurpurea, to raczej nie masz się czego bać. Ja mam go w półcieniu zdecydowanym, pod sosnami i ma się dobrze. Sadziłam cienkie patyczki późną wiosną 2007 roku. Wiosną 2008 poobcinałam trochę, żeby się rozkrzewił. Za mało poobcinałam i mało się rozkrzewił, ale rośnie bardzo ładnie i pięknie wygląda jesienią.
maakita pisze:(...) to już nie są plany ja jestem w trakcie realizacji, a w ogrodniczym i tak zwariuje. To zabawne, ale mam wypieki na twarzy i czuje się jak zakochana nastolatka.
Świetnie to ujęłaś :)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”