Na pierwszym zdjęciu wysiane tego samego dnia pomidory Vilma tyle tylko, że te na pierwszym planie rosły nierozsadzone zbyt długo. Zobaczymy czy sobie poradzą.
Spore sadzonki, te najstarsze wcałe nie wyciągnięte
Wczoraj posiałam Ijuńskiego , tak na spróbowanie , może uda się wcześniej coś zebrać ,niż zwykle i będzie w miarę smakować.
Trzymam kciuki by Ci smakował .
Tak wygląda około 2 miesięczna , dokładnie nie pamiętam , rozsada pomidora Green Martian .
Rośnie wolno , można wysiewać go wcześniej .
W szoku jestem... do potęgi.
moja 12 letnia córa dziś wybrała 4 odmiany do zrobienia własnych krzyżówek. Powiem Wam odmiany dość kontrowersyjne, szczerze to po pijaku bym nawet na takie odmiany nie wpadł. Ale wiadome jest, że pewne pomysły rodzą się z szaleństwa. Zapylanie oczywiście będzie kontrolowane - przez nią (jeszcze nie wiem gdzie je będzie uprawiać ale podejrzewam growbox i dom). W jej wieku pytałem ŚP. dziadka na działce ile pomidorów podlać 1 konewką wody. A ona planuje krzyżować pomidorki.
Ja teraz w wieku 43 lat, też w tym roku już mam pewien pomysł do zrealizowania, znalazłem pewną niszę którą być może uda mi się zapełnić. Oczywiście związaną z warzywami lub jak kto woli przetwórstwem ich - oczywiście nie w hurtowych ilościach a może hurtowych? Zależy z której strony patrzeć z mojej hurt z perspektywy kupca musi brać hurt w cenie detalu;) ot taka zagadka.
Może te pomysły wpadają do głowy w środku nocy (podczas czytania kiepskiej książki podróżniczej z 2009r) kiedy płacą 29zł/h na 12h zmianach? Nie wiem sprawdzę w okolicach października/listopada dam znać.