arbuzów zupełnie zrezygnować .

Najsmaczniejszy arbuz jakiego jadłem. Dzisiaj rozkroiłem jednego z ostatnich. Trzymałem go 6 tygodni w piwnicy. Smakuje jak by przed chwilą został zerwany.
 Najsmaczniejszy arbuz jakiego jadłem. Dzisiaj rozkroiłem jednego z ostatnich. Trzymałem go 6 tygodni w piwnicy. Smakuje jak by przed chwilą został zerwany.

Może być tak jak mówisz, że po przesadzeniu choroba by się aktywowała, czego już w tym roku nie sprawdzę. Swój optymizm dokarmiam fotkami z netu, na których widać, że w przypadku upraw komercyjnych GSB atakuje już na etapie dwu- i trzytygodniowej rozsady.
 Może być tak jak mówisz, że po przesadzeniu choroba by się aktywowała, czego już w tym roku nie sprawdzę. Swój optymizm dokarmiam fotkami z netu, na których widać, że w przypadku upraw komercyjnych GSB atakuje już na etapie dwu- i trzytygodniowej rozsady.CERES Substrat B - używam od lat i bardzo sobie chwalę, przepuszczalne, lekkie, świetnie utrzymuje równomiernie rozprowadzoną wilgoć, jest odkażone termicznie, nawozu startowego wystarcza na cały okres produkcji rozsady, w tym roku dorwałam na Alle za 55 zł z wysyłką (worki mają po 70 l. - można sobie policzyć, na ile doniczek/paletek wystarczy), internetowe sklepy ogrodnicze oferują worek w cenie już od 39 zł (+wysyłka), nigdy nie kupuję na stronie producenta, bo ma najdrożej.