Dziękuję za zainteresowanie. Większość tuj sadzone w marcu 2021. Kopane. Potem kilka wymieniałem (z donic). Tak, tam, gdzie tuje rosną dobrze, jest lepszy teren, trochę wyżej. A te w złym stanie tuje posadziłem na terenie, gdzie przy każdym dużym deszczu je zalewa. Nie wiedziałem o tym wcześniej. Wydaję mi się, że ziemia jest tutaj zbita i często mokra. Niektóre tuje nie potrafiły wbić się korzeniami w teren i wyszły z korzeniami na powierzchnię. Pomijając odwodnienie, które ma być zrobione, czy na takim terenie, po wkopaniu tui w dół z nową ziemią przepuszczalną, mają szansę w miarę dobrze rosnąć?selli7 pisze:Robert Ogrodnik Kiedy sadzone? Z donic czy kopane? W innym miejscu gdzie rosną dobrze może być inne podłoże.
Dodam, że tuje moje wyglądają miejscami podobnie, jak u poprzednika. Pasek z tujami wyłożony jest agrowłókniną.

Niestety nie mają one lekko, ponieważ bodajże sezon lub dwa temu, brat opryskiwał chwasty pod nimi roundupem, przez co tuje oberwały dosyć mocno od dołu. Na początku poprzedniego sezonu, sypnął pod każdego żywotnika garść hydrocomplexu (później trochę próbował to powyzbierać, jak mu powiedziałem, że przesadził z ilością)
  Niestety nie mają one lekko, ponieważ bodajże sezon lub dwa temu, brat opryskiwał chwasty pod nimi roundupem, przez co tuje oberwały dosyć mocno od dołu. Na początku poprzedniego sezonu, sypnął pod każdego żywotnika garść hydrocomplexu (później trochę próbował to powyzbierać, jak mu powiedziałem, że przesadził z ilością)