Ogrodowe początki.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogrodowe początki.

Post »

Szamanko pewnie już żywotniki wybrane, ale też jestem za Szmaragdami, szkoda pieniędzy i pracy na Brabanty. Ja swoje kupiłam kopane z gruntu w szkółce, do dołków dałam tylko trochę gliny, bo u mnie piaski. Nawoziłam dopiero po dwu latach. Takie instrukcje dostałam od szkółkarza. Warzywnik pięknie zagospodarowałyście. ;:138
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Szmaragdy już dawno posadzone i na szczęście wszystkie się przyjęły :wink: (niestety obawiam się, że posadziłam je zbyt blisko ogrodzenia... ;:223 )
Obrazek

Pomidory i ogórki rosną
Obrazek
Obrazek

Lawenda zaraz wybuchnie kwiatami :D ;:167
Obrazek

Na grządce warzywnej nie wszystko wyszło... :roll:
Obrazek

Powoli zaczynają kwitnąć róże, ale tutaj pojawia się problem - czy ktoś może mi napisać co się z nimi dzieje? niektóre liście są przebarwione, a sporo jest pogryzionych.... wiecie, że ja laik... :roll: pomocy!... :(
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zuziu, (mam nadzieję, że Cię nie przechrzciłam ;:306, to znaczy, że dobrze zapamiętałam Twoje imię, jeśli nie to sorry ), obejrzałam kolorową wiosnę w Twoim ogrodzie, imponujący warzywnik, nową rabatkę z aksamitkami i ładniutkie szmaragdy, które chyba rzeczywiście posadziłaś zbyt blisko płota, no chyba, że masz w porządku sąsiada i nie będzie miał zastrzeżeń jak się rozrosną. Co do róż, to nie jestem, aż takim znawcą, dlatego też jak widzę coś niepokojącego to pryskam i na choroby grzybowe i na robaki i w zasadzie po problemie, ogólnie to róże należy pryskać nawet profilaktycznie, ale ja też mam z tym problem, więc działam jak trzeba.
Milena2005
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 5 cze 2023, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam na forum,
Man pytanie o - bella, pojawiły się bŕązowe plamki na kilku liściach, kwiatki uschly, parę listków było żółtych, czy to jakaś choroba? Jest czerwiec A nie ma żadnego kwiatka ...czy ktoś może doradzić? Kwiatek jest ok 3 tygodni na dworzu co robic? 2 x pryskakam preparatem na robaki, ale efektów brak. Podlewamy co ok 2-3 dni ....pomozcie
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”