Dobrego tygodnia Lucynko !

Widzę, że orlaja już się u Ciebie na dobre zadomowiła
 Widzę, że orlaja już się u Ciebie na dobre zadomowiła   i ładnie rozjaśnia kolorowe rabaty swoimi białymi kwiatami.
 i ładnie rozjaśnia kolorowe rabaty swoimi białymi kwiatami. 

Witajcie!
 Witajcie! 

Wiadomo, że podlewanie z węża nigdy nie zastąpi wody z nieba, ale co mogę. to robię, by roślinki nie umierały stojąc.
  Wiadomo, że podlewanie z węża nigdy nie zastąpi wody z nieba, ale co mogę. to robię, by roślinki nie umierały stojąc.  

Witajcie!
 Witajcie!
 Widocznie zapach jej odpowiada. Nie przeszkadzam jej więc i kawałek wygniecionej rabatki jest już przeznaczone dla niej.
  Widocznie zapach jej odpowiada. Nie przeszkadzam jej więc i kawałek wygniecionej rabatki jest już przeznaczone dla niej.

Zapisałam sobie, by mi z pamięci nazwa nie wyparowała, co ostatnio często się zdarza.
  Zapisałam sobie, by mi z pamięci nazwa nie wyparowała, co ostatnio często się zdarza.  
  Część przepikowałam na różne miejsca i teraz tam, gdzie aktualnie nic nie kwitnie, pyszni się orlaja. A mam już siewki wysianej na początku maja i cieszę się, że i one będą zdobiły rabaty, gdy zakwitną później.
  Część przepikowałam na różne miejsca i teraz tam, gdzie aktualnie nic nie kwitnie, pyszni się orlaja. A mam już siewki wysianej na początku maja i cieszę się, że i one będą zdobiły rabaty, gdy zakwitną później.  

.
 . 

Mam jej dużo, więc gdybyś była zainteresowana, to wiesz, co zrobić.
  Mam jej dużo, więc gdybyś była zainteresowana, to wiesz, co zrobić.  

susza faktycznie zaczyna doskwierać już roślinom a  z wodą trzeba  postępować racjonalnie,więc  co będzie dalej????
   susza faktycznie zaczyna doskwierać już roślinom a  z wodą trzeba  postępować racjonalnie,więc  co będzie dalej????  
  mieliście z nią  i nie zazdroszczę
  mieliście z nią  i nie zazdroszczę   

, ale za to jak pięknie kwitną wszystkie kwiaty
 , ale za to jak pięknie kwitną wszystkie kwiaty  . One lubią słoneczko i ciepełko
 . One lubią słoneczko i ciepełko  .
 .  , dla nich mogłoby być chłodniej, żeby tak szybko nie sypały płatkami, ale w deszczu nie wyglądałyby tak pięknie, ze zwieszonymi główkami!
 , dla nich mogłoby być chłodniej, żeby tak szybko nie sypały płatkami, ale w deszczu nie wyglądałyby tak pięknie, ze zwieszonymi główkami! , ale szczególnie zachwycają pierwiosnki kandelabrowe
 , ale szczególnie zachwycają pierwiosnki kandelabrowe  , którym u mnie coś przestało się podobać
 , którym u mnie coś przestało się podobać  i piękne wrotycze
 i piękne wrotycze  , już dawno wybyłe z moich rabatek
 , już dawno wybyłe z moich rabatek  .
 . .
 .

.
  .  
  ale mojej jeszcze daleko do twojej.
  ale mojej jeszcze daleko do twojej.

Wyobazam sobie ten zapach piwoni u ciebie
 Wyobazam sobie ten zapach piwoni u ciebie  U mnie tylko 2 posadzone jesienia wytwarzają pąki. Mam nadzieje że u ciebie też deszcz się pojawil; u nas przechodzą ciemne chmury deszczowe i jest dosyć chłodno.
 U mnie tylko 2 posadzone jesienia wytwarzają pąki. Mam nadzieje że u ciebie też deszcz się pojawil; u nas przechodzą ciemne chmury deszczowe i jest dosyć chłodno.
 Witajcie!
  Witajcie! 
   W przyszłym sezonie wszystkie już będą gotowe cieszyć Twoje oczęta.
  W przyszłym sezonie wszystkie już będą gotowe cieszyć Twoje oczęta.  

Trochę mi przykro, że do Twojego ogrodu będę mogła zajrzeć dopiero w połowie długiego weekendu,
  Trochę mi przykro, że do Twojego ogrodu będę mogła zajrzeć dopiero w połowie długiego weekendu,  ponieważ od jutra dwie noce planujemy spędzić na działce, a dzisiaj ju żbardzo późno się zrobiło.
  ponieważ od jutra dwie noce planujemy spędzić na działce, a dzisiaj ju żbardzo późno się zrobiło. 

Miśka nie broi wprawdzie na rabatach, ale czarnuszkę sobie upodobała i tam najczęściej posypia.
  Miśka nie broi wprawdzie na rabatach, ale czarnuszkę sobie upodobała i tam najczęściej posypia.

Nie tylko Twoje pokazały humorek. U nas na działkach wszędzie ubogo z kwitnieniem peonii.
  Nie tylko Twoje pokazały humorek. U nas na działkach wszędzie ubogo z kwitnieniem peonii.  

.
 .