Taki piękny zachód słońca ostatnio się zdarzył.

Drażni zmysły kolorami i zapachami.
  Drażni zmysły kolorami i zapachami.  

Ale mnie Ewo nastraszyłaś tym zdjęciem, gdy przewijałem stronę i nagle zobaczyłem te płomienie wśród roślin

Jeszcze kilka dni temu było szaro i nudno a teraz tyle kolorów!
  Jeszcze kilka dni temu było szaro i nudno a teraz tyle kolorów!
 ale na szczęście to tylko słońce. Widok niecodzienny i godny uwiecznienia.
  ale na szczęście to tylko słońce. Widok niecodzienny i godny uwiecznienia. 

i nawzajem dużo słońca i przyjemności. Wiosenne słońce na ogrodzie działa cuda
  i nawzajem dużo słońca i przyjemności. Wiosenne słońce na ogrodzie działa cuda   

. Masz prawdziwy wybuch kwitnień
 . Masz prawdziwy wybuch kwitnień  . Pierwiosnki, tulipany i miesiącznica wraz z nimi
 . Pierwiosnki, tulipany i miesiącznica wraz z nimi  . Cudna sasanka, rzeczka ułudki, pąki uroczej piwonii
 . Cudna sasanka, rzeczka ułudki, pąki uroczej piwonii  , nawet u kamiennej damy wywołują uśmiech
 , nawet u kamiennej damy wywołują uśmiech  .
 . 

miesięcznica i pierwiosnki robią robotę
 miesięcznica i pierwiosnki robią robotę   

dzisiaj niby wolny dzień ale ruszam w ogród bo zaległości mam bardzo dużo. Dzionek zapowiada się u mnie pięknie i wam też życzę kochane dużo słoneczka i miłego dnia
 dzisiaj niby wolny dzień ale ruszam w ogród bo zaległości mam bardzo dużo. Dzionek zapowiada się u mnie pięknie i wam też życzę kochane dużo słoneczka i miłego dnia

Jak to dobrze znaleźć się w odpowiednim momencie i w odpowiednim miejscu.
 Jak to dobrze znaleźć się w odpowiednim momencie i w odpowiednim miejscu.   

tym bardziej, że teraz obchodzę ogród raz na kilka dni i to prawie biegiem. Dobrze, że dama nad wszystkim czuwa ;)
  tym bardziej, że teraz obchodzę ogród raz na kilka dni i to prawie biegiem. Dobrze, że dama nad wszystkim czuwa ;)

i tak co roku a człowiek zawsze tak samo się dziwi
 i tak co roku a człowiek zawsze tak samo się dziwi   

Mogę tylko napisać jak sama robię. Czekam około 2-3 tygodnie od przekwitnięcia (w zależności od pogody) Jak jest susza to dłużej, ponieważ rośliny są słabsze. Wykopuję, przycinam korzenie, zostawiam ze 3 godziny, żeby przeschły rany albo jak mam popiół z drewna to "pudruję" popiołem i wsadzam. A najchętniej to przesadzam jesienią.
  Mogę tylko napisać jak sama robię. Czekam około 2-3 tygodnie od przekwitnięcia (w zależności od pogody) Jak jest susza to dłużej, ponieważ rośliny są słabsze. Wykopuję, przycinam korzenie, zostawiam ze 3 godziny, żeby przeschły rany albo jak mam popiół z drewna to "pudruję" popiołem i wsadzam. A najchętniej to przesadzam jesienią. 
 W tym roku udało mi się zdobyć białe. Ta susza jest niepokojąca ale mam nadzieję, że się jednak przyjmą. Trzymam kciuki za Twoje
 W tym roku udało mi się zdobyć białe. Ta susza jest niepokojąca ale mam nadzieję, że się jednak przyjmą. Trzymam kciuki za Twoje