U Ciebie te rośliny kwitną i prezentują
  U Ciebie te rośliny kwitną i prezentują się na wyścigi!

Czarodziejski ogród jak z baśni!

Dobrego dnia !

Te pąki kaliny mają super kolor, fajnie to wygląda.
 Te pąki kaliny mają super kolor, fajnie to wygląda. Cz esto czekamy ja jakieś kwitnienie cały rok a ono trwa tydzień - a jak pogodna nie dopisze to nawet krócej
 Cz esto czekamy ja jakieś kwitnienie cały rok a ono trwa tydzień - a jak pogodna nie dopisze to nawet krócej 

i oczywiście nie kwitną bo są za głęboko
 i oczywiście nie kwitną bo są za głęboko   

.
 . . Zaznaczony do obserwacji!
 . Zaznaczony do obserwacji! , a narcyzy kwitną, korzystając ze słoneczka, kiedy jeszcze drzewa niemal bez liści
 , a narcyzy kwitną, korzystając ze słoneczka, kiedy jeszcze drzewa niemal bez liści  , to ich przybywa. Różnie z nimi bywa, niektórych jest dużo, a inne kwitną jednym kwiatkiem, albo wcale
 , to ich przybywa. Różnie z nimi bywa, niektórych jest dużo, a inne kwitną jednym kwiatkiem, albo wcale  , ale bez nich nie byłoby wiosny
 , ale bez nich nie byłoby wiosny  
  .
 . . Każdy stara się jak może, a że wiosna nie trwa wiecznie, to muszą się spieszyć, zanim zakryją je zieloności!
 . Każdy stara się jak może, a że wiosna nie trwa wiecznie, to muszą się spieszyć, zanim zakryją je zieloności! . Mam nadzieję, że taka pogoda nie potrwa długo
 . Mam nadzieję, że taka pogoda nie potrwa długo  .
 . za pochwałę mojego amatorskiego pstrykania
  za pochwałę mojego amatorskiego pstrykania  .
 . , bo przemijają szybciutko
 , bo przemijają szybciutko  .
 . 
  .
 . .
 . .
 .  , to tak się "zapuściłam"
 , to tak się "zapuściłam"  , ale przyganiał kocioł garnkowi...
 , ale przyganiał kocioł garnkowi...  

. Po latach, bez przesadzania do wielu nie można się dokopać, jak do, też starych, pełnych białych pachnących, którymi, mimo szczerych chęci, nie mogę się podzielić, bo nie dokopię się do cebulek!
 . Po latach, bez przesadzania do wielu nie można się dokopać, jak do, też starych, pełnych białych pachnących, którymi, mimo szczerych chęci, nie mogę się podzielić, bo nie dokopię się do cebulek!

, przepięknie u ciebie jest. Ten żywokost sercowaty widzę 1-szy raz,śliczny jest.  Ja mam tylko rosyjski na gnojówkę.  Musze koniecznie poszukać teraz twojego.
 , przepięknie u ciebie jest. Ten żywokost sercowaty widzę 1-szy raz,śliczny jest.  Ja mam tylko rosyjski na gnojówkę.  Musze koniecznie poszukać teraz twojego. 

, żeby tylko pogoda chciała być rajska
 , żeby tylko pogoda chciała być rajska  .
 . . Podobno jest powszechny na Podkarpaciu, ale jeszcze nigdy nie spotkałam go w naturze. Jest niziutki, nawet w porównaniu z lekarskim. Mam też taki wysoki, o jasnoniebieskich kwiatkach, bezimienny, może to właśnie ten rosyjski? Będę go wypatrywać u Ciebie
 . Podobno jest powszechny na Podkarpaciu, ale jeszcze nigdy nie spotkałam go w naturze. Jest niziutki, nawet w porównaniu z lekarskim. Mam też taki wysoki, o jasnoniebieskich kwiatkach, bezimienny, może to właśnie ten rosyjski? Będę go wypatrywać u Ciebie  .
 . . Bardzo lubię ten przedwieczorny czas po słonecznym dniu
 . Bardzo lubię ten przedwieczorny czas po słonecznym dniu  , wtedy ogród wydaje mi się najpiękniejszy i przeważnie wtedy latam z aparatem
 , wtedy ogród wydaje mi się najpiękniejszy i przeważnie wtedy latam z aparatem  .
 . 
  .
 . i zadziwia mnie, z czego wynikają ich ceny w szkółkach
 i zadziwia mnie, z czego wynikają ich ceny w szkółkach  .
 . i zmuszają mnie do nieplanowanych działań w ogrodzie!  Dokopałam się chyba nareszcie do dobrego korytarza, bo "jedzonko" znika! Pożarte lilie mogłabym mu darować, ale za irysa bulwiastego, dostał wyrok
 i zmuszają mnie do nieplanowanych działań w ogrodzie!  Dokopałam się chyba nareszcie do dobrego korytarza, bo "jedzonko" znika! Pożarte lilie mogłabym mu darować, ale za irysa bulwiastego, dostał wyrok  
  , ciągle zmienia zdanie, a już najwyższy czas na ciepłe dni i noce
 , ciągle zmienia zdanie, a już najwyższy czas na ciepłe dni i noce  .
 . 

, kiedy te zadomowione, już kończą
 , kiedy te zadomowione, już kończą  

ile u Ciebie tego dobra wiosenno-roślinnego!
 ile u Ciebie tego dobra wiosenno-roślinnego!  

Ciepełka i
 Ciepełka i   Martusiu!
 Martusiu!  

a żywokost podbił moje serce na amen
  a żywokost podbił moje serce na amen  

czy Tobie już mówiłam ,że jesteś ogrodnik  Pierwsza Liga ?
 czy Tobie już mówiłam ,że jesteś ogrodnik  Pierwsza Liga ? Zdrówka
 Zdrówka  

.
 . 
  .
 . , a poluję jeszcze na Eskimo, późniejszą, o równie niesamowitym zapachu.
 , a poluję jeszcze na Eskimo, późniejszą, o równie niesamowitym zapachu. .
 . . Niestety, nie chce u mnie rosnąć łanem, mimo dosadzania, a zdarza się, że nie pokaże ani jednego kwiatuszka, uparciuch
 . Niestety, nie chce u mnie rosnąć łanem, mimo dosadzania, a zdarza się, że nie pokaże ani jednego kwiatuszka, uparciuch  .
 . , a na zdjęciu jest kwiat pośredniej, Susan, a niebieskie kwiatuszki, zdobią krzaczki bruner, chociaż ułudka też się stara
 , a na zdjęciu jest kwiat pośredniej, Susan, a niebieskie kwiatuszki, zdobią krzaczki bruner, chociaż ułudka też się stara  .
 . .
 . .
 . , chociaż ta pierwsza liga, to tylko w Twoich łaskawych oczach
 , chociaż ta pierwsza liga, to tylko w Twoich łaskawych oczach  .
 . 

, ale przynajmniej kwitnie
 , ale przynajmniej kwitnie