Połowa ludzi nie ma nawet nasion zakupionych, a u Ciebie już się dziarsko prężą siewki.
Ale faktycznie nas marzec zastał. Byleby szybko minął i niech pruje wszystko w kierunku wiosny.

, a ja dopiero wysiałam nasionka
  , a ja dopiero wysiałam nasionka  .
 . . Na razie słońce zagościło na niebie, za to nocami mrozi, a śniegu u mnie ani śladu
 . Na razie słońce zagościło na niebie, za to nocami mrozi, a śniegu u mnie ani śladu  . Wiosenne kwiatki sobie poradzą, ale co będzie z wyrastającymi bylinami? Chyba muszę wysiać więcej jednorocznych na wszelki wypadek!
 . Wiosenne kwiatki sobie poradzą, ale co będzie z wyrastającymi bylinami? Chyba muszę wysiać więcej jednorocznych na wszelki wypadek!

Witajcie w marcu!
 Witajcie w marcu! Nocami mrozi, zatem nie mam tam czego szukać, a bardzo nie lubię swojej działki zimą. Zresztą M raportuje, że w ogóle na działkach jeszcze pusto, działkowcy nie garną się do roboty, nie wiedząc, jak długo jeszcze zima potrzyma. Pojawiają się pojedyncze osoby, na ogół panowie, którzy przycinają drzewa i krzewy owocowe.
 Nocami mrozi, zatem nie mam tam czego szukać, a bardzo nie lubię swojej działki zimą. Zresztą M raportuje, że w ogóle na działkach jeszcze pusto, działkowcy nie garną się do roboty, nie wiedząc, jak długo jeszcze zima potrzyma. Pojawiają się pojedyncze osoby, na ogół panowie, którzy przycinają drzewa i krzewy owocowe. Przynajmniej głowa i ręce zajęte.
  Przynajmniej głowa i ręce zajęte. 

Co najwyżej wielce niecierpliwą można mnie określić, bo tak tęsknię za grzebaniem w ziemi, że już samo grzebanie w kuwetkach daje mi ogromnie dużo przyjemności.
 Co najwyżej wielce niecierpliwą można mnie określić, bo tak tęsknię za grzebaniem w ziemi, że już samo grzebanie w kuwetkach daje mi ogromnie dużo przyjemności.  
  W tym roku jeszcze parapety świecą wolnymi miejscami. Dopiero pomidorki zapełnią luki i będą wymagały dodatkowego miejsca przy oknie.
  W tym roku jeszcze parapety świecą wolnymi miejscami. Dopiero pomidorki zapełnią luki i będą wymagały dodatkowego miejsca przy oknie.  
  ale przecież nic na to nie poradzimy, a jeśli coś nie wyjdzie, to zyskamy miejsce na nowe nasadzenia.
  ale przecież nic na to nie poradzimy, a jeśli coś nie wyjdzie, to zyskamy miejsce na nowe nasadzenia.  

bo póki co zima ma zamiar jeszcze długo nam psuć humor.
  bo póki co zima ma zamiar jeszcze długo nam psuć humor.  

miło patrzeć na ładną rzecz.
  miło patrzeć na ładną rzecz.    
  Wysiałam tylko tojad i trawę NN z nasion od miłej forumki.
  Wysiałam tylko tojad i trawę NN z nasion od miłej forumki.  

, wszak wiosnę fenologiczną mamy od dawna, a od wczoraj już i meteorologiczną, to może warto zajrzeć na działeczkę?
 , wszak wiosnę fenologiczną mamy od dawna, a od wczoraj już i meteorologiczną, to może warto zajrzeć na działeczkę? . Uwielbiam siać i rozsadzać, ale w ogrodzie, a sianie w domu, to dopust losu
 . Uwielbiam siać i rozsadzać, ale w ogrodzie, a sianie w domu, to dopust losu  .
 . , to jest nadzieja, że Twoje zasiewy są bezpieczne. Niech rosną pięknie i zdrowo, nie przysparzając kłopotów, a tylko samych radości ogrodniczce.
 , to jest nadzieja, że Twoje zasiewy są bezpieczne. Niech rosną pięknie i zdrowo, nie przysparzając kłopotów, a tylko samych radości ogrodniczce. 

Witajcie!
 Witajcie! by im nie zaszkodzić.
  by im nie zaszkodzić.  Jestem jeszcze zielona w tej kwestii.
 Jestem jeszcze zielona w tej kwestii. M raportuje, że ziemia zmarznięta, zatem nic więcej nie zrobię, tym bardziej że zima ciągle wisi nad nami jak miecz Damoklesa.
  M raportuje, że ziemia zmarznięta, zatem nic więcej nie zrobię, tym bardziej że zima ciągle wisi nad nami jak miecz Damoklesa.  

Muszę się jednak przemóc, bo moje hortensje jeszcze nie przycięte i trawy.
 Muszę się jednak przemóc, bo moje hortensje jeszcze nie przycięte i trawy. 

które i Tobie się przydadzą, zatem odwzajemniam w całej rozciągłości.
  które i Tobie się przydadzą, zatem odwzajemniam w całej rozciągłości.  

, oby nie wróciła.
 , oby nie wróciła.

Witajcie!
 Witajcie! 
  Nie mniej dodatkowo wysieję nową, by zakwitła później.
  Nie mniej dodatkowo wysieję nową, by zakwitła później. Zresztą i tak wszystkie będę przycinała bardzo krótko, bo za bardzo się rozhulały w ubiegłym roku.
  Zresztą i tak wszystkie będę przycinała bardzo krótko, bo za bardzo się rozhulały w ubiegłym roku.  

Zresztą i tak wypadło mi coś ważniejszego.
  Zresztą i tak wypadło mi coś ważniejszego. Dowiemy się tego w odpowiednim czasie.
 Dowiemy się tego w odpowiednim czasie. 

Czy ten komentarz dotyczy pomidorów? Czyli są pomidory paprykowe?plocczanka pisze: ↑5 mar 2023, o 16:13 Natomiast najwięcej będzie paprykowych, które szczególnie smakują nam wszystkim.

Witajcie!
 Witajcie! Z tego to powodu tak dużo czasu musiałam poświęcić na ich rozkładanie w kuwetkach.
  Z tego to powodu tak dużo czasu musiałam poświęcić na ich rozkładanie w kuwetkach.