Jako że kilka postów wyżej pojawił się temat łączenia w jednym zabiegu miedzi z lecytyną - pozwalam sobie na podpytanie o doświadczenia w tym zakresie.
Producenci Lecitec'u piszą, że jest mieszalny "z większością środków stosowanych w ogrodnictwie" - zakładam zatem, że nie ma jakiś przeciwwskazań do oprysków taką miksturą.
Idąc jednak dalej tym tropem, nurtuje mnie jeszcze jedno pytanie, na które nie udało mi się znaleźć póki co odpowiedzi: często Miedzian miesza się z Siarkolem - to raczej typowa mieszanka profilaktyczna na niektóre rośliny. Czy ktoś stosował mix tych trzech środków (Miedzian + Siarkol + Lecitec) w jednym (wiosennym) zabiegu i mógłby się podzielić doświadczeniem lub/i jakimś wiarygodnym źródłem wiedzy na ten temat?
A może profilaktyczny zabieg siarką na brzoskwinie nie ma większego sensu?
Podpytuję o to ze względu na ograniczone możliwości dojeżdżania na działkę w niektórych okresach, dlatego też eliminacja każdego dodatkowego zabiegu jest dla mnie na wagę złota ;) Natomiast jeśli chcę przekombinować to proszę o naprostowanie młodego (stażem, nie wiekiem

PITer