Zdążyłam zobaczyć, zanim zniknęła

czekania na nowy sezon życzę Tobie i sobie.
  czekania na nowy sezon życzę Tobie i sobie.

.
 .

i żadnych sąsiadów, tylko las, łąka i rzeka
  i żadnych sąsiadów, tylko las, łąka i rzeka 
 Ale cóż- jest jak jest i tak zostanie ;)
  Ale cóż- jest jak jest i tak zostanie ;) i tak jak napisałam wyżej: jakby ogród był bardziej naturalny to mniszki by nie by chwastem a tak mam dodatkową robotę ;) Ale co prawda, to prawda, że wyglądają pięknie. W tym miejscu są 3 odsłony: pierwsze są przebiśniegi, drugie stokrotki a potem mniszki
  i tak jak napisałam wyżej: jakby ogród był bardziej naturalny to mniszki by nie by chwastem a tak mam dodatkową robotę ;) Ale co prawda, to prawda, że wyglądają pięknie. W tym miejscu są 3 odsłony: pierwsze są przebiśniegi, drugie stokrotki a potem mniszki 

a ponieważ do tej pory wyrywałam zielska zanim jeszcze dobrze wyszły z ziemi, to wyrwałam nie jeden raz to czego wyrwać nie należało
 a ponieważ do tej pory wyrywałam zielska zanim jeszcze dobrze wyszły z ziemi, to wyrwałam nie jeden raz to czego wyrwać nie należało   Więc ten sezon będzie dużym wyzwaniem, żeby tak pozwolić rosnąć wszystkiemu
  Więc ten sezon będzie dużym wyzwaniem, żeby tak pozwolić rosnąć wszystkiemu   

Wśród wszystkich liliowców , które miałam, czyli ponad 100 odmian nie przeżyły zimy może 4 albo 5 i to też nie wiem czy z mrozu czy może je coś od spodu zjadło jak były malutkimi sadzonkami. Te któe zostały u mnie przeżyły już nie jedną zimę i niczym ich nigdy nie okrywałam więc się nie martw- latem zakwitną
 Wśród wszystkich liliowców , które miałam, czyli ponad 100 odmian nie przeżyły zimy może 4 albo 5 i to też nie wiem czy z mrozu czy może je coś od spodu zjadło jak były malutkimi sadzonkami. Te któe zostały u mnie przeżyły już nie jedną zimę i niczym ich nigdy nie okrywałam więc się nie martw- latem zakwitną 

Wiatr liście traw rozwiał, więc będzie zajęcie ;)
  Wiatr liście traw rozwiał, więc będzie zajęcie ;) Może było za sucho?
 Może było za sucho?  

Piękne zdjęcie z tymi mniszkami i białymi kwiatuszkami.
 Piękne zdjęcie z tymi mniszkami i białymi kwiatuszkami. 

Choć niestety pogoda wcale nie pomaga jeszcze.
 Choć niestety pogoda wcale nie pomaga jeszcze.  mało się o tym mówi ale właśnie dlatego część znika na zimę a część ma liście do teraz
 mało się o tym mówi ale właśnie dlatego część znika na zimę a część ma liście do teraz  jeśli zima jest łagodna to liście bedą do wiosny
 jeśli zima jest łagodna to liście bedą do wiosny  ale ściółkowanie też ma znaczenie dla utrzymania liści.
 ale ściółkowanie też ma znaczenie dla utrzymania liści.  Chciałbym kiedyś takie kępy
 Chciałbym kiedyś takie kępy 

U mnie dziewięć lat temu posadziłam od sąsiadki kilka i do tej pory pielę wiosną, zostawiając tylko kilka.
  U mnie dziewięć lat temu posadziłam od sąsiadki kilka i do tej pory pielę wiosną, zostawiając tylko kilka.  

Robiłam kiedyś miód z mniszka i jakoś go nie pokochałam, może wreszcie będziemy mieli pszczółki to niech one coś z tym zrobią ;)
  Robiłam kiedyś miód z mniszka i jakoś go nie pokochałam, może wreszcie będziemy mieli pszczółki to niech one coś z tym zrobią ;) one mi się bardzo podobają, a w zeszłym roku dostałam nasionka jednorocznych ostróżek w pięknym chabrowym intensywnym kolorze i jeśli to one to moja radość będzie wielka
 one mi się bardzo podobają, a w zeszłym roku dostałam nasionka jednorocznych ostróżek w pięknym chabrowym intensywnym kolorze i jeśli to one to moja radość będzie wielka   

Tam ma być mix wszystkiego co będzie chciało rosnąć. To bardzo trudne miejsce, słaba ziemia, sucho i do tego południowa strona. Wygrają najsilniejsi ;)
  Tam ma być mix wszystkiego co będzie chciało rosnąć. To bardzo trudne miejsce, słaba ziemia, sucho i do tego południowa strona. Wygrają najsilniejsi ;) , chociaż czas zupełnie nieodpowiedni
 , chociaż czas zupełnie nieodpowiedni   Uszkodziłam sobie palec u nogi i niby to tylko palec ale chodzić trudno a już działać w ogrodzie to już całkiem nie da rady. Mam nadzieję, że to szybko minie bo prace ogrodowe same się nie zrobią ;)
  Uszkodziłam sobie palec u nogi i niby to tylko palec ale chodzić trudno a już działać w ogrodzie to już całkiem nie da rady. Mam nadzieję, że to szybko minie bo prace ogrodowe same się nie zrobią ;)