Mój M zapowiedział ,żadnych wysiewów w domu,ale gazanię muszę wysiać.Zawsze też daję synowej i u niej pięknie kwitną.
Najgorzej,że pomidory i paprykę trzeba wysiewać w domu,będę musiała jakoś kombinować.

Miłego dnia.

ja raz kiedyś posiałam ale mocno się pokładały i zrezygnowałam z ich uprawy. Może kiedyś spróbuję jeszcze raz.
  ja raz kiedyś posiałam ale mocno się pokładały i zrezygnowałam z ich uprawy. Może kiedyś spróbuję jeszcze raz.  
  zastanawiam się kiedy je pikować . Chyba jeszcze trochę za wcześnie?
 zastanawiam się kiedy je pikować . Chyba jeszcze trochę za wcześnie? 

Witajcie!
 Witajcie! tym bardziej że mój małż odwrotnie postępuje. Co zajrzy do zamkniętego przed kotą pokoju, to pyta mnie, dlaczego tak mało tam kuwetek z siewkami.
  tym bardziej że mój małż odwrotnie postępuje. Co zajrzy do zamkniętego przed kotą pokoju, to pyta mnie, dlaczego tak mało tam kuwetek z siewkami.  Przyzwyczaił się, że od lutego bywało ich tam znacznie więcej. Jednak w tym roku mocno ograniczyłam wysiewy, natomiast zamówiłam w przedsprzedaży hurtowe ilości lilii, które oboje kochamy.
  Przyzwyczaił się, że od lutego bywało ich tam znacznie więcej. Jednak w tym roku mocno ograniczyłam wysiewy, natomiast zamówiłam w przedsprzedaży hurtowe ilości lilii, które oboje kochamy.  Muszę więc pamiętać o miejscówkach dla nich.
  Muszę więc pamiętać o miejscówkach dla nich.  

ale one sieją późno i nie uszczykują wierzchołków wzrostu, przez co rośliny osiągają wysokość ostróżek,
  ale one sieją późno i nie uszczykują wierzchołków wzrostu, przez co rośliny osiągają wysokość ostróżek,  a ja chcę stworzyć zgrabne niskie krzaczki z dużą ilością kwiatków.
  a ja chcę stworzyć zgrabne niskie krzaczki z dużą ilością kwiatków.  Późno wysianych już nie można uszczykiwać, bo nie zdążyłyby zakwitnąć.
  Późno wysianych już nie można uszczykiwać, bo nie zdążyłyby zakwitnąć.  

wszystkie były jeszcze za młode.
  wszystkie były jeszcze za młode.
 Czyżby i ona wiedziała, że wiosna blisko? Do tej pory przesypiała całe dnie i noce, teraz coś złego w nią wstąpiło.
 Czyżby i ona wiedziała, że wiosna blisko? Do tej pory przesypiała całe dnie i noce, teraz coś złego w nią wstąpiło.  

Witajcie!
 Witajcie! Jedynie niewielki stosiki tu i ówdzie bieleją, ale i one coraz mniejsze.
  Jedynie niewielki stosiki tu i ówdzie bieleją, ale i one coraz mniejsze.  
  Ma wrażliwy pęcherz moczowy, a lubi sobie poleżeć na gołej ziemi.
   Ma wrażliwy pęcherz moczowy, a lubi sobie poleżeć na gołej ziemi.  

Witajcie!
 Witajcie! Mimo wszystko jednak drżę, by coś złego ich nie spotkało.
  Mimo wszystko jednak drżę, by coś złego ich nie spotkało.  
  Dni są dłuższe, okna mam wysoko i niczym nie osłonięte, tak że roślinkom światła nie brakuje nawet w pochmurne dni.
  Dni są dłuższe, okna mam wysoko i niczym nie osłonięte, tak że roślinkom światła nie brakuje nawet w pochmurne dni.  Muszą sobie radzić, by nabrać wigoru.
  Muszą sobie radzić, by nabrać wigoru.  

a i kwiatki też mają ładniutkie.
  a i kwiatki też mają ładniutkie.  
  Wiem jedynie z wpisów forumowych koleżanek, że one właśnie w lutym sieją to warzywko.
  Wiem jedynie z wpisów forumowych koleżanek, że one właśnie w lutym sieją to warzywko.  

Ty masz trzy kolory, mnie się trafiały z nasion tylko białe, ale i tak są przepiękne.
 Ty masz trzy kolory, mnie się trafiały z nasion tylko białe, ale i tak są przepiękne.  
  Od razu lepszy nastrój
 Od razu lepszy nastrój   

Witajcie!
 Witajcie! 

Gdybym miała, z pewnością przygarnęłabym wszystkie okoliczne kotki, a i pieski co najmniej trzy musiałyby tam mieszkać.
  Gdybym miała, z pewnością przygarnęłabym wszystkie okoliczne kotki, a i pieski co najmniej trzy musiałyby tam mieszkać.  Wychowałam się wśród zwierząt, a mój tato był i kociarzem, i psiarzem. Mama goniła koty, które wchodziły do domu za tatą i za mną, bo nikt nie pomyślał o kuwecie i kotki musiały sobie jakoś radzić, a nie było to miłe.
  Wychowałam się wśród zwierząt, a mój tato był i kociarzem, i psiarzem. Mama goniła koty, które wchodziły do domu za tatą i za mną, bo nikt nie pomyślał o kuwecie i kotki musiały sobie jakoś radzić, a nie było to miłe. 
 i oczywiście zapraszam do mojego królestwa tak często, jak zechcesz.
  i oczywiście zapraszam do mojego królestwa tak często, jak zechcesz.  

Nie sądzę, by jeszcze w tym roku zakwitł, ale spokojnie poczekam, jeśli będzie trzeba.
  Nie sądzę, by jeszcze w tym roku zakwitł, ale spokojnie poczekam, jeśli będzie trzeba.  
  Bardzo bym chciała, by wśród sadzonek znalazło się jak najwięcej niebieskich, bo te są najładniejsze.
  Bardzo bym chciała, by wśród sadzonek znalazło się jak najwięcej niebieskich, bo te są najładniejsze.   

Celozji chyba dla całego ROD wystarczy,
 Celozji chyba dla całego ROD wystarczy,   ale las siewek.
 ale las siewek.  
  Naczytałam się na różnych stronach, ale rady doświadczonych w uprawie najcenniejsze.
 Naczytałam się na różnych stronach, ale rady doświadczonych w uprawie najcenniejsze.   

czy już byly czymś zasilane?
 czy już byly czymś zasilane? Tego Ci życzę z całego serducha
 Tego Ci życzę z całego serducha   

Witajcie!
 Witajcie! 

Dale będę siała 27 lutego.
 Dale będę siała 27 lutego. 

Zrobię to dopiero jakieś trzy - cztery dni po przepikowaniu. Aktualnie podlewam wodą z rozcieńczoną miksturą czosnkową, walcząc z ziemiórkami.
  Zrobię to dopiero jakieś trzy - cztery dni po przepikowaniu. Aktualnie podlewam wodą z rozcieńczoną miksturą czosnkową, walcząc z ziemiórkami.  

Gdybym miała ogród przydomowy, to pewnie spróbowałabym, bo lubię eksperymentować, natomiast w domu wolę stosować sprawdzone metody.
  Gdybym miała ogród przydomowy, to pewnie spróbowałabym, bo lubię eksperymentować, natomiast w domu wolę stosować sprawdzone metody.