Witam serdecznie po długiej nieobecności
Na forum zaglądałam w ostatnich dwóch latach bardzo rzadko (przynajmniej w porównaniu do tego, jak było kiedyś). Mam małe dziecko i niestety na forum czasu brak. A jak ewentualnie czas się znajdzie, to zazwyczaj sił brakuje...
Sporo roślinek mi padło, bo je po prostu zadniedbałam, ale zostało jeszcze trochę roslin, które "przetrwały" te czasy. Więcej malutkich sadzonek, albo szczepek do ukorzenienia. Część roślin trzymam u rodziców, albo u siebie na schodach. Na dwóch parapetach jakie posiadam jest niewiele, bo synka bardzo interesują rośliny, również w celach konsumpcyjnych...

Dla jego bezpieczeństwa wszystkie (prócz ziół) są poza jego zasięgiem. W domu trzymam tylko hoye multiflore variegate i grubosze.
Dziś pokażę kilka hoyek, które bardzo lubię, ale niestety ręki chyba do nich nie mam.
Przy okazji proszę o pomoc w identyfikacji tych, których nazw nie pamiętam. Hoye kupione ponad dwa lata temu, bardzo powoli rosną.
hoja carnosa variegata
hoja multiflora variegata.
W zeszłym roku pięknie kwitła, w tym roku zrzuca pączki
hoja Snow Caps, (nie jestem pewna) odszczepka, roślinka dorosła jesienią zaczęła zrzucać liście
Pozostałe hoye, bez nazw
Miłego popołudnia