Judyto jak się trzymasz po przejrzeniu rożnych linków ;) bo człowiek co i rusz trafia na jakies ciekawe linki ;)
Piotrze, fajnie, że wpadłeś, dawno cie u mnie nie było ;) Właśnie m.in. dzięki Tobie powiększam kolekcję swoich funkii
 Vilmorin ma ciekawe odmiany takich zwykłych, tradycyjnych roślin, tylko niestety to jest ten sam asortyment jak rok temu, nic nowego
 Vilmorin ma ciekawe odmiany takich zwykłych, tradycyjnych roślin, tylko niestety to jest ten sam asortyment jak rok temu, nic nowego  a liczyłam na ich tegoroczne nowości. W sklepach stacjonarnych juz powinny być ich nasiona, bo u mnie w jednym mieli przywieść w kończącym się właśnie tygodniu, więc udanego polowania, a i pochwal się potem łupem ;)
 a liczyłam na ich tegoroczne nowości. W sklepach stacjonarnych juz powinny być ich nasiona, bo u mnie w jednym mieli przywieść w kończącym się właśnie tygodniu, więc udanego polowania, a i pochwal się potem łupem ;)Madziu ta cena jeszcze jest z poprzedniego roku ;) ale dla mnie i tak za duzo, bo aż tak bardzo te odmiany mi sie nie podobają ;)
Gabi u mnie pół tego wszystkiego rośnie, tylko jeszcze efekty mało widoczne, lub w ogóle jeszcze niewidoczne

To czas na przedstawienie pierwszych tegorocznych zakupów roslinnych ;)
Moje chciejstwa zostały zaspokojone, z czego jestem bardzo uradowana

A tu oficjalne otwarcie sezonu, wysiane - lawenda francuska, goździk Szabo i heliotrop:
W bidronce skusiłam się tydzień temu na azalię, nie mogła przejsc obok niej obojętnie ;) Tylko niestety coś jej zrobiona, bo trochę listków już zgubiła

[url-http://picasaweb.google.com/lh/photo/ap ... bedwebsite]
I na koniec coś słodkiego dla moich gości
- buchty z jabłkami i z serem
- oraz z kapustą i kaszą gryczaną ;)

wszystko wykupili.
 wszystko wykupili.

Alu, zatkało mnie.
  Alu, zatkało mnie. 

..i wysiewam, choć jest za wcześnie
 ..i wysiewam, choć jest za wcześnie  

I co?? Lufa już cała zajęta? Siedzicie tam jak kury na grzę...lufie
  I co?? Lufa już cała zajęta? Siedzicie tam jak kury na grzę...lufie