Kto nie musi nie powinien wychodzić
Jaką macie dziś pogodę ogrodnicy?
-
Bobka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 lis 2020, o 09:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jaką macie dziś pogodę ogrodnicy?
Już pierwsza śmierć po upadku w Polsce na chodniku ,to co co piszą na newsach ,uważajcie .
- seedkris

- Od: 1 lut 2009, o 11:56
Dziś rano o 6h wracałem do domu z pracy i co i horror na drodze. Białystok jak wielkie lodowisko, piesi szli środkiem ulicy. Deszcz i +1C a wczoraj -9C to zabójcza kombinacja. Teraz +1,9C i mżawka.
Pozdrawiam z Podlasia seedkris
- Dolnoslonzok

- Od: 5 wrz 2010, o 10:46
- Lokalizacja: Oldrzyszowice,w widłach Odry i Nysy Kł., pow. Brzeg, woj.opolskie, hist. Dolny Śląsk, Nizina Śląska.
Noc z poniedziałku na wtorek z temperaturą między 0 a +1 st.C. Wtorek ciepły z temperaturą ca.+4 st. C. Dzisiaj w nocy temperatura między 0 a +1 st. C i kropi deszcz. Śnieg topi się. Z 15 cm zostało 8cm. 
- Dolnoslonzok

- Lokalizacja: Oldrzyszowice,w widłach Odry i Nysy Kł., pow. Brzeg, woj.opolskie, hist. Dolny Śląsk, Nizina Śląska.
Wczoraj, w pierwszy dzień zimy astronomicznej były +4 st.C i padał przelotny deszcz, a Słońce zaszło o godz. 15.46. Noc minęła z temperaturą ca. +3/+4 st.C. Dzisiaj, pierwszy dzień zimy kalendarzowej z deszczem do południa, później były nawet przejaśnienia. Temperatura wyniosła +6/+7 st. C, a Słońce zaszło już o godz. 15.47.
Śnieg prawie już zniknął.

- Szczurbobik

- Od: 17 lut 2016, o 20:29
Śliczne to zdjęcie z olszami
U mnie było na minusie do poniedziałku, kiedy zaczął wieczorem padać deszcz i zrobiła się "szklanka" nie tylko na drogach i chodnikach ale nawet na trawie
Potem ciąg dalszy odwilży i deszczowo. Temperatura do 3 C, dzisiaj w miarę ładnie i bez deszczu, 1 C ale ziemia nadal głębiej zmarznięta. Ptactwo pogłupiało i lata we wszystkie strony: gęsi, żurawie, łabędzie i kormorany...
U mnie było na minusie do poniedziałku, kiedy zaczął wieczorem padać deszcz i zrobiła się "szklanka" nie tylko na drogach i chodnikach ale nawet na trawie
Potem ciąg dalszy odwilży i deszczowo. Temperatura do 3 C, dzisiaj w miarę ładnie i bez deszczu, 1 C ale ziemia nadal głębiej zmarznięta. Ptactwo pogłupiało i lata we wszystkie strony: gęsi, żurawie, łabędzie i kormorany...
Pozdrawiam Lucyna
- Dolnoslonzok

Dziękuję.
Lubię ten zagajnik ze starymi olchami i dębami. Zaraz puchacze zaczną gody w tych dębach i będą pohukiwać nocami. U mnie codzienne gęsi i żurawie przelatują rano i wieczorem znad pobliskiej Nysy Kłodzkiej, gdzie żerują, na swoje noclegowiska na okolicznych stawach i żwirowiskach. Kormorany spędzają cały czas na Nysie Kłodzkiej. Niektóre z gęsi lecą na oddaloną o 8 km w linii prostej Odrę.
Noc z czwartku na piątek kilka stopni powyżej 0. Piątek i sobota identyczne z temperaturą +9/+10 st. C, chociaż w sobotę było więcej przelotnego deszczu. Noc z piątku na sobotę z lekkim deszczem i +7/+8 st.C. Dzisiaj nad ranem +2/+3 st. C i zapowiada się słoneczny dzień.
Zdjęcie z piątku z godz. 15.30, czyli na ca.20 minut przed zachodem Słońca. No, a od wczoraj dnia przybywa nam już znacznie.

Za tym zagajnikiem rozpościera się pasmo Sudetów. które widzę od Biskupiej Kopy przez Pradziada w Czechach, Keprnik, aż po Masyw Śnieżnika i Czarną Górę oraz Wzgórza Strzelińskie z Gromnikiem. Aby je podziwiać, muszę wyjechać kilometr na główną drogę do Lewina Brzeskiego, gdzie drzewa nie zasłaniają widoku. Spod pobliskiego Lewina Brzeskiego widać też doskonale Ślężę, którą mi przesłaniają drzewa. Mieszkając w Brzegu, w bloku na czwartym piętrze, miałem piękny widok na całe opisane pasmo od Biskupiej Kopy po Ślężę.
Noc z czwartku na piątek kilka stopni powyżej 0. Piątek i sobota identyczne z temperaturą +9/+10 st. C, chociaż w sobotę było więcej przelotnego deszczu. Noc z piątku na sobotę z lekkim deszczem i +7/+8 st.C. Dzisiaj nad ranem +2/+3 st. C i zapowiada się słoneczny dzień.
Zdjęcie z piątku z godz. 15.30, czyli na ca.20 minut przed zachodem Słońca. No, a od wczoraj dnia przybywa nam już znacznie.

Za tym zagajnikiem rozpościera się pasmo Sudetów. które widzę od Biskupiej Kopy przez Pradziada w Czechach, Keprnik, aż po Masyw Śnieżnika i Czarną Górę oraz Wzgórza Strzelińskie z Gromnikiem. Aby je podziwiać, muszę wyjechać kilometr na główną drogę do Lewina Brzeskiego, gdzie drzewa nie zasłaniają widoku. Spod pobliskiego Lewina Brzeskiego widać też doskonale Ślężę, którą mi przesłaniają drzewa. Mieszkając w Brzegu, w bloku na czwartym piętrze, miałem piękny widok na całe opisane pasmo od Biskupiej Kopy po Ślężę.
- Dolnoslonzok

Pierwszy dzień świąt był słoneczny do południa, a po południu pochmurny. Temperatura wyniosła +10 st.C. Dzisiejsza noc z przelotnym deszczem i ciepła z temperaturą +8/+9 st.C.
-
gienia1230

- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
+7*C i wieje, i to jak! Jeszcze jest trochę niebieskiego nieba, jeszcze. Popołudniu już nie będzie.
Nie mam nic przeciwko że pada, siąpi czy mży. Nie ma mrozu więc niech ta ziemia nasiąknie jak najgłębiej.
Dolnoślonzok, śliczna fotka olszyn na tle zachodzącego słońca (to chyba olchy?)
Nie mam nic przeciwko że pada, siąpi czy mży. Nie ma mrozu więc niech ta ziemia nasiąknie jak najgłębiej.
Dolnoślonzok, śliczna fotka olszyn na tle zachodzącego słońca (to chyba olchy?)
Pozdrawiam! Gienia.
- Dolnoslonzok

Gieniu, dziękuję.
Tak, to czarne olchy. Mamy ich w Dolinie Nysy Kłodzkiej i mniejszych rzeczek mnóstwo (rosną do spółki ze starymi dębami). Zaraz w styczniu zaczną kwitnienie.
Dzień był pochmurny z przelotną mżawką i ciepły. Radio Wrocław zapowiadało +12, a było +13 st. C.
Dzień był pochmurny z przelotną mżawką i ciepły. Radio Wrocław zapowiadało +12, a było +13 st. C.
- Szczurbobik

- Od: 17 lut 2016, o 20:29
Zazdroszczę tych puchaczy
Dzisiaj ciepło, 10 C i deszczowo,
Dzisiaj ciepło, 10 C i deszczowo,
Pozdrawiam Lucyna
Przez całe święta paskudnie. Zimno, mokro i pochmurnie. Myślałem, że śnieg stopnieje, jednak tak się nie stało. Dzisiaj rano krótkie ale obfite opady śniegu.
- Dolnoslonzok

Po nocy z temperaturą parę stopni powyżej 0, wtorek był pochmurny z przejaśnieniami i temperaturą +6 st.C. Posadziłem wczoraj jeszcze ostatnie ząbki czosnku francuskiego i cebulki tulipanów i żonkili. Dzisiaj and ranem temperatura wyniosła +1/+2 st.C.
- seedkris

- Od: 1 lut 2009, o 11:56
Na pierwszy dzień świąt odśnieżałem od 7 do 9. Dziś jest ładnie z przebłyskami słońca, bez wiatru, temp +4,1C. Śnieg prawie całkowicie zginął.
Pozdrawiam z Podlasia seedkris
-
klon

- Od: 8 sty 2014, o 12:02
W Katowicach słonecznie,ale wietrznie
- Dolnoslonzok