Niektóre dalie jeszcze Cię cieszą kwiatmi.
 Moje też już wykopane.
 Moje też już wykopane.Chryzantema od Ciebie się przyjęła, wypuściła nowe, niskie pędy.

Jeszcze ma być ciepło, niech słońce pozwoli Ci miło spędzić czas w ogrodzie.
 Nie forsuj się.
 Nie forsuj się. 

Moje też już wykopane.
 Moje też już wykopane. 
  Nie forsuj się.
 Nie forsuj się. 

Długą chwilę wpatrywałam się w ten przyrodniczy cud, zanim dotarło do mnie że to róża
  Długą chwilę wpatrywałam się w ten przyrodniczy cud, zanim dotarło do mnie że to róża   Sama z siebie się uśmiałam
  Sama z siebie się uśmiałam   

Chryzantemy mają spore opóźnienie w kwitnieniu, ale powoli coraz to nowe zaczynają pokazywać kwiatki. Niestety niektóre padły ofiarą jakiejś choroby grzybowej do tego stopnia, że musiałam je ściąć, bo całkiem zeschły, na szczęście pojawiają się młode zdrowe odrosty od korzeni.
 Chryzantemy mają spore opóźnienie w kwitnieniu, ale powoli coraz to nowe zaczynają pokazywać kwiatki. Niestety niektóre padły ofiarą jakiejś choroby grzybowej do tego stopnia, że musiałam je ściąć, bo całkiem zeschły, na szczęście pojawiają się młode zdrowe odrosty od korzeni. 

Swoją drogą fajnie byłoby mieć koperkową piwonię kwitnącą jesienią
 Swoją drogą fajnie byłoby mieć koperkową piwonię kwitnącą jesienią   albo chociażby normalnie wiosną
 albo chociażby normalnie wiosną   

Bakopę w ubiegłym roku przezimowałam w piwnicy i wiosną wsadziłam do donicy. W tym roku też spróbuję. Z winobluszczem radzę sobie tak, że w newralgicznych miejscach obcinam go prawie do ziemi i pozwalam tylko kilku pędom rosnąć.
 Bakopę w ubiegłym roku przezimowałam w piwnicy i wiosną wsadziłam do donicy. W tym roku też spróbuję. Z winobluszczem radzę sobie tak, że w newralgicznych miejscach obcinam go prawie do ziemi i pozwalam tylko kilku pędom rosnąć.

Na szczęście tym razem u Misi nie doszło do stanu zapalnego, dzięki czemu  bardzo szybko została wyleczona.
  Na szczęście tym razem u Misi nie doszło do stanu zapalnego, dzięki czemu  bardzo szybko została wyleczona.  Tylko na działkę już nie pojedzie
  Tylko na działkę już nie pojedzie  , bo ona siada na ziemi, a ta już jest zimna.
 , bo ona siada na ziemi, a ta już jest zimna. 

jest i można trochę popracować w ogrodzie.
  jest i można trochę popracować w ogrodzie.

Róże też mają okres świetności za sobą, tylko Chopin wygląda jeszcze nieźle.
 Róże też mają okres świetności za sobą, tylko Chopin wygląda jeszcze nieźle. 

Tylko nie zapomnij o nas i od czasu do czasu zajrzyj na FO
  Tylko nie zapomnij o nas i od czasu do czasu zajrzyj na FO   

Antosia pewnie bardzo absorbująca, więc z oka nie spuścisz.
 Antosia pewnie bardzo absorbująca, więc z oka nie spuścisz.  

Ja już nic nie robię.
 Ja już nic nie robię.  

Dzieciaczki są tak wdzięcznymi istotkami, że wszelkie trudy w zajmowaniu się nimi rekompensują swoim słodziutkim uśmiechem, gaworzeniem, ufnym spojrzeniem.
  Dzieciaczki są tak wdzięcznymi istotkami, że wszelkie trudy w zajmowaniu się nimi rekompensują swoim słodziutkim uśmiechem, gaworzeniem, ufnym spojrzeniem.  Kocham dzieci,
  Kocham dzieci,  zawsze kochałam nie tylko maleństwa, choć te najbardziej.
  zawsze kochałam nie tylko maleństwa, choć te najbardziej.  
  kolorów nie brakuje, a przecież mamy listopad.
  kolorów nie brakuje, a przecież mamy listopad.  Niech słonko jak najdłużej dopieszcza roślinki,
  Niech słonko jak najdłużej dopieszcza roślinki,  a Tobie pozwoli wsadzić oczekujące na swoją kolej cebulki.
  a Tobie pozwoli wsadzić oczekujące na swoją kolej cebulki. 

i czas na forum też znalazłam.
 i czas na forum też znalazłam.  
  Mam nadzieję na jeszcze parę pogodnych dni na dokończenie pracy, czego i Tobie życzę
 Mam nadzieję na jeszcze parę pogodnych dni na dokończenie pracy, czego i Tobie życzę   

Taki spokój i przestrzeń. Raj dla duszy
  Taki spokój i przestrzeń. Raj dla duszy