, o pracowitości już było napisane
 , o pracowitości już było napisane  .
 . , o pracowitości już było napisane
 , o pracowitości już było napisane  .
 . 
  No i pytanie do widzów czy wolą regularne wstawianie filmów czy nieregularne? Teraz mam trochę czasu i bym dał radę przygotowywać filmy częściej niż na jesień i zimę, gdzie tego czasu jest mało i czasem ledwo zdążę się w czasie dwóch tygodniu wyrobić. Zresztą zimą, nie ma co za dużo pokazywać, skoro kaktusy śpią
 No i pytanie do widzów czy wolą regularne wstawianie filmów czy nieregularne? Teraz mam trochę czasu i bym dał radę przygotowywać filmy częściej niż na jesień i zimę, gdzie tego czasu jest mało i czasem ledwo zdążę się w czasie dwóch tygodniu wyrobić. Zresztą zimą, nie ma co za dużo pokazywać, skoro kaktusy śpią 

- są jak zwykle ładniutkie.
 - są jak zwykle ładniutkie.   
 Jak Ci wygodniej, byle by były...carabus1 napisał(a):
(...) pytanie do widzów czy wolą regularne wstawianie filmów czy nieregularne?

Nie uwiązuj się terminami. Czasem bywa, że zwyczajnie nie ma czasu, są rzeczy ważniejsze niż film i wtedy klops.carabus1 pisze:(...)pytanie do widzów czy wolą regularne wstawianie filmów czy nieregularne?

Zaczynam tegoroczną prezentację spokojnie
 Zaczynam tegoroczną prezentację spokojnie  

. A dziś nowe hybrydy do kolekcji
 . A dziś nowe hybrydy do kolekcji   

. Na razie tak skromnie;) Przy okazji próbowałem pozapylać kwiaty, niestety trochę poza kadrem...
 . Na razie tak skromnie;) Przy okazji próbowałem pozapylać kwiaty, niestety trochę poza kadrem...  
  . Embrecable Me X Hot Lips niestety trochę gorzej bo średnio 30% odsetek wykiełkowań. To moje pierwsze sianie kaktusów więc pewnie jest parę rzeczy do poprawy, i siałem je w lipcu nie w maju co też może powodować takie wyniki. Jak u Pana mają się siewki tych krzyżówek?
 . Embrecable Me X Hot Lips niestety trochę gorzej bo średnio 30% odsetek wykiełkowań. To moje pierwsze sianie kaktusów więc pewnie jest parę rzeczy do poprawy, i siałem je w lipcu nie w maju co też może powodować takie wyniki. Jak u Pana mają się siewki tych krzyżówek?

Bardzo mi milo, że masz nasiona ode mnie i jeszcze bardzie, że wykiełkowały. Co do moim wysiewów to właśnie EH Embraecable You x EH Hot Lips wykiełkowały najlepiej. Wessnera vs Infinity w sam raz nie wysiewałem. Nowe nasiona będą dostępne, ale jeszcze trochę trzeba poczekać. U mnie sezon zaczął się później niż zazwyczaj i ostatnie hybrydy zapylałem jakieś 1,5 tygodnia temu. Mam nadzieje, że pogoda pozwoli by owoce dojrzały. A co do genetyki i nowych mieszanek tak jest, że szansa na ciekawy kwiat jest niewielka, ale JEST. Ja się już nie mogę doczekać, kiedy moje własne hybrydy zakwitnąimosama pisze:Już jedną porcję mam wysianą od Pana. Co ciekawe nasionka Wessner X Infinity jak pod linijkę 53% wykiełkowało ze wszystkich posianych w 3 różnych partiach. Embrecable Me X Hot Lips niestety trochę gorzej bo średnio 30% odsetek wykiełkowań. To moje pierwsze sianie kaktusów więc pewnie jest parę rzeczy do poprawy, i siałem je w lipcu nie w maju co też może powodować takie wyniki. Jak u Pana mają się siewki tych krzyżówek?
I oczywiście czekam na kolejną partię nasionek do wysadzenia
P.S.
Niestety z genetyką to nie tak prosto, że jak mamy kwiat czarny i biały to dziecko będzie szare. Na to się trochę więcej czynników składa, nad którymi nie mamy kontroli, można jedynie pomóc szczęściu i liczyć na szczęście w genetycznej loterii matki natury
Pozdrawiam!
 A tu trzeba jeszcze kilka lat czekać
  A tu trzeba jeszcze kilka lat czekać   

Hm. Już wiem! Z Kraśnika.
 Hm. Już wiem! Z Kraśnika.