Ogródek Przemka cz.2
-
przemek1136
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ponieważ na razie nie ma tłumów na wyprawę do botanika, proponuję w pierwszy dzień wiosny, na przetarcie sezonu zrobić wypad do szkółki Zygmunta. Nie będzie z pewnością jeszcze wielu roślin ale troszeczkę wiosennych cudeniek się trafi. Porobimy zdjęcia, zorientujemy się jakie nowości pojawią się w sezonie 2009. A wracając zahaczymy o działeczki i zrobimy grilowanko. No chyba, że gospodarz szkółki stanie na wysokości zadania i nas sam ugości. Z nim nigdy nic nie wiadomo. Co Wy na to dziewczyny? Pani Basia jest za a nawet przeciw bo jeszcze nic o tym nie wie.
-
przemek1136

- judyta

- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przemku jestem ZA i nawet nie w głowie mi być przeciw! Super pomysłprzemek1136 pisze:Ponieważ na razie nie ma tłumów na wyprawę do botanika, proponuję w pierwszy dzień wiosny, na przetarcie sezonu zrobić wypad do szkółki Zygmunta. Nie będzie z pewnością jeszcze wielu roślin ale troszeczkę wiosennych cudeniek się trafi. Porobimy zdjęcia, zorientujemy się jakie nowości pojawią się w sezonie 2009. A wracając zahaczymy o działeczki i zrobimy grilowanko. No chyba, że gospodarz szkółki stanie na wysokości zadania i nas sam ugości. Z nim nigdy nic nie wiadomo. Co Wy na to dziewczyny? Pani Basia jest za a nawet przeciw bo jeszcze nic o tym nie wie.
Widzę, że znalazłeś na działce pierwsze odważne rośliny, które za nic mają zimę i zimno. Ty też jesteś odważny, że w taką brrr pogodę wybrałeś się na działkę.
Mam pytanko odnośnie doświetlania rozsad. Ile godzin dziennie doświetlasz?.Od jakiego momentu-zaraz po wschodach?...poopowiadaj proszę.
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
-
przemek1136

Coma 95 Mariolu dlaczego obawiałaś się, że możemy Ciebie potraktować jako symbol zimy? Czyżby biło od Ciebie chłodem?
Marzannę możemy zrobić ze słomy. Poproszę uczniów to trochę słomy na pewno mi podarują. Apel do wszystkich forumowiczów !!!Prosimy (my czyli banda z Lubartowa) o nadsyłanie projektów jak ma wyglądać nasza (utopimy ją w imiemiu Wszystkich , którzy wyrażą taką chęć )"Marzanna". Dla najlepszych projektów nagroda niewykluczona!
Marzannę możemy zrobić ze słomy. Poproszę uczniów to trochę słomy na pewno mi podarują. Apel do wszystkich forumowiczów !!!Prosimy (my czyli banda z Lubartowa) o nadsyłanie projektów jak ma wyglądać nasza (utopimy ją w imiemiu Wszystkich , którzy wyrażą taką chęć )"Marzanna". Dla najlepszych projektów nagroda niewykluczona!
- judyta

Przemku, ja mam słomę..w prawdze wiekową, ale nikt nie powiedział, że Marzanka musi być młodziutka. Zrobimy staruchę i do Wieprza z nią!!!
-
przemek1136

No to super Judyto! Słomę można wybielać wodą utlenioną więc może zrobimy jej pasemka. Wrzuć informacje o programie "Marzanna" także i na Swoją stronę. Może coś wspólnymi siłami i przy pomocy innych forumowiczów stworzymy. Agnieszkę też zmobilizujemy! Pomyślcie o ciuszkach dla "naszej panienki".
O 10.00 mamy Walne Zebranie ROD. Nie oczekuję, że wydarzy się coś specjalnego. Właśnie się ucieszyłem, bo zaczyna przez chmurki przebijać się Słonko.
O 10.00 mamy Walne Zebranie ROD. Nie oczekuję, że wydarzy się coś specjalnego. Właśnie się ucieszyłem, bo zaczyna przez chmurki przebijać się Słonko.
- judyta

Mówisz, że damy radę zrobić ją na bóstwo
a co mamy nie dać, skoro jej fryzjerskie usługi fundujesz...to nie ma to tamto..będzie z niej laska.
Gorzej z sukienkami...bo nie używam
, ale rajstopki jakieś znajdę 
Gorzej z sukienkami...bo nie używam
-
przemek1136

- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Pierwsze tegoroczne kwiatki nie wyglądają imponująco ale zaczynają się już pokazywać ranniki. Ciekawe kiedy zakwitną?
Geniu nie marudź tylko bierz się w garść i skrzyknij grupę toruńską. Chyba się ktoś znajdzie? My Wam poszukamy ciekawych miejsc na spotkania! Miłego weekendu.[/quote]
Przemku ja nie marudzę i jesteśmy umówieni u nas w naszych ogródkach jak będzie wiosna no i w sklepach ogrodniczych.Z Rysiem i jego żoną na pewno spotkamy się wiosną w Rogówku mam tam przyjaciółkę no i kiedyś miałam działkę.
A też jestem umówiona z Poznaniakami oczywiście na razie 2 osoby ale mam nadzieję że jeszcze ktoś do nas dołączy na 3 maja w Poznaniu. Jeszcze uważasz kolego że marudzę?
Jestem ciekawa kiedy u Ciebie zakwitną ranniki u mnie zazwyczaj pod koniec lutego ale widzę że u Ciebie prędzej bo u mnie jeszcze nie wychodzą.
;:106
Geniu nie marudź tylko bierz się w garść i skrzyknij grupę toruńską. Chyba się ktoś znajdzie? My Wam poszukamy ciekawych miejsc na spotkania! Miłego weekendu.[/quote]
Przemku ja nie marudzę i jesteśmy umówieni u nas w naszych ogródkach jak będzie wiosna no i w sklepach ogrodniczych.Z Rysiem i jego żoną na pewno spotkamy się wiosną w Rogówku mam tam przyjaciółkę no i kiedyś miałam działkę.
A też jestem umówiona z Poznaniakami oczywiście na razie 2 osoby ale mam nadzieję że jeszcze ktoś do nas dołączy na 3 maja w Poznaniu. Jeszcze uważasz kolego że marudzę?
Jestem ciekawa kiedy u Ciebie zakwitną ranniki u mnie zazwyczaj pod koniec lutego ale widzę że u Ciebie prędzej bo u mnie jeszcze nie wychodzą.
- judyta

A po co jej gacie?
Puśćmy ją z gołym tyłkiem! Jeszcze przyjdzie jej do głowy wrócić