chyba , ciekawe ,a tak podobne są .
 chyba , ciekawe ,a tak podobne są .Eh róże są trudne jednak nieraz do odgadnięcia

O tej pierwszej Dorota piszą ,że pędy ma bezkolczaste .

https://rozaria.pl/roze-historyczne-reine-des-violetes
Czyżby potem była kolczasta ?starsze pędy ?

)
 ) Z szałwią chyba też tak jest. Chyba, że się mylę
 Z szałwią chyba też tak jest. Chyba, że się mylę   

Może tego nie widać na zdjęciu, ale ma jeszcze mnóstwo pąków zwłaszcza na końcach pędów.
 Może tego nie widać na zdjęciu, ale ma jeszcze mnóstwo pąków zwłaszcza na końcach pędów. 

Brzydszych i mniej dorodnych nie pokazałam
 Brzydszych i mniej dorodnych nie pokazałam   Gdybyś zmieniła zdanie w sprawie liliowca, to pisz.
 Gdybyś zmieniła zdanie w sprawie liliowca, to pisz.

no i z tym powtórnym kwitnieniem to niekoniecznie, ale może dlatego, że chyba nie usuwałam przekwitniętych kwiatów. Wizja czerwonych owoców zimą jest bardzo kusząca
 no i z tym powtórnym kwitnieniem to niekoniecznie, ale może dlatego, że chyba nie usuwałam przekwitniętych kwiatów. Wizja czerwonych owoców zimą jest bardzo kusząca  Dziękuję Wam kobietki za wkład w poszukiwanie imienia mojej różyczki, będę ją dalej obserwować i może choć częściowo przytnę po przekwitnięciu, może powtórnie zakwitnie.
 Dziękuję Wam kobietki za wkład w poszukiwanie imienia mojej różyczki, będę ją dalej obserwować i może choć częściowo przytnę po przekwitnięciu, może powtórnie zakwitnie.

o to super ,powoli by się wyjaśniło z piękną niewiadomą królową.
 o to super ,powoli by się wyjaśniło z piękną niewiadomą królową.   
  teraz cały krzew i ten kolor ,tak znacznie
 teraz cały krzew i ten kolor ,tak znacznie  

W dużym ogrodzie można sobie na taką (niejedną zresztą) pozwolić.
  W dużym ogrodzie można sobie na taką (niejedną zresztą) pozwolić.  

U mnie coraz to przechodzą szarugi deszczowe, zupełnie jak w listopadzie, bo i zimnica dokucza.
  U mnie coraz to przechodzą szarugi deszczowe, zupełnie jak w listopadzie, bo i zimnica dokucza.  

ale bez żaru lejącego się z nieba.
 ale bez żaru lejącego się z nieba.

Nawet rzodkiewki nie zawsze się udają. W gliniastym podłożu jakoś ciężko im budować porządne korzenie.
  Nawet rzodkiewki nie zawsze się udają. W gliniastym podłożu jakoś ciężko im budować porządne korzenie.  Natomiast buraczki zawsze mi się udają, a choć M nie lubi botwinki, to mam na nią innych amatorów, którzy pięknie mi przerywają grządki i zawsze mam ładne duże buraki.
  Natomiast buraczki zawsze mi się udają, a choć M nie lubi botwinki, to mam na nią innych amatorów, którzy pięknie mi przerywają grządki i zawsze mam ładne duże buraki.  Uprawiam tylko te długie.
  Uprawiam tylko te długie. 

Powojnik cudo
 Powojnik cudo 

Zanim się zorientowałam, że coś z nimi jest nie tak, to już było po ptokach.
 Zanim się zorientowałam, że coś z nimi jest nie tak, to już było po ptokach. Jeśli to czytasz, to oznacza, że wróciłaś do domku i odpoczywasz po działeczkowym wypoczynku
 Jeśli to czytasz, to oznacza, że wróciłaś do domku i odpoczywasz po działeczkowym wypoczynku   Mam nadzieję, że miło spędziłaś czas.
 Mam nadzieję, że miło spędziłaś czas.  

Lollypop
 Lollypop 

Upał nie z tej ziemi, dziś zapowiadali opady deszczu, niestety spadło 5 kropli na krzyż, a w sąsiedniej miejscowości oberwanie chmury
  Upał nie z tej ziemi, dziś zapowiadali opady deszczu, niestety spadło 5 kropli na krzyż, a w sąsiedniej miejscowości oberwanie chmury  

czekam.
 czekam.

Jeden wiosenny, druga z  jesienią się kojarzy.
 Jeden wiosenny, druga z  jesienią się kojarzy.  Z czterech sztuk, mam ponad dwadzieścia w ciągu kilku lat.
  Z czterech sztuk, mam ponad dwadzieścia w ciągu kilku lat. Mnie nie lubią   i już dałam sobie spokój, choć niebieski to mój ulubiony kolor w ogrodzie.
  Mnie nie lubią   i już dałam sobie spokój, choć niebieski to mój ulubiony kolor w ogrodzie.