Normalnie mamy Oskara
Ogródek kogry-cz.4
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Już widzę horror z Grażynką jako Dręczycielką Małogabarytowych Koleżanek?:;230
Normalnie mamy Oskara
Normalnie mamy Oskara
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Empuzo - cieszę się, że zaszalałaś .
Myślę, że zakup będzie udany.
Na pewno przyjdę pooglądać nie tylko zakupy, ale i wspaniałe kwiaty kwitnące latem.
Myślę, że nie jesteś jedyna, która zrobi tam zakupy.
Ja Oskar ?
Żartujesz. Chyba taki z łopatą.
Hanuś - ja dręczycielka ?
A kto kusił iglakami aż do bólu ?
Przecież mój ogród też ograniczony i wykorzystany na maksa.
Trzeba będzie wiosną dobrze się napracować, żeby powstała wymarzona alejka liliowcowa.
I dużo wyrzucić z grządki, żeby zmieścić tam sporo liliowców czekających w kolejce.
A tu bardzo szeroka oferta nasion kwiatów po bardzo tanich cenach.
http://www.e-pnos.pl/?d=nas_kwi
Także bardzo szeroka oferta warzyw.
Są tu poszukiwane przez forumowiczów bratki Rococo , godecja, czarna malwa, malope, orliki pełne, onętki / kosmosy / , ostróżki, pelargonie do wysiania w wielu kolorach, portulaka , szarłat trójbarwny / bardzo poszukiwany /, trawy ozdobne i wiele innych atrakcjnych roślin.
Warto choćby obejrzeć.

Myślę, że zakup będzie udany.
Na pewno przyjdę pooglądać nie tylko zakupy, ale i wspaniałe kwiaty kwitnące latem.
Myślę, że nie jesteś jedyna, która zrobi tam zakupy.
Ja Oskar ?
Hanuś - ja dręczycielka ?
A kto kusił iglakami aż do bólu ?
Przecież mój ogród też ograniczony i wykorzystany na maksa.
Trzeba będzie wiosną dobrze się napracować, żeby powstała wymarzona alejka liliowcowa.
I dużo wyrzucić z grządki, żeby zmieścić tam sporo liliowców czekających w kolejce.
A tu bardzo szeroka oferta nasion kwiatów po bardzo tanich cenach.
http://www.e-pnos.pl/?d=nas_kwi
Także bardzo szeroka oferta warzyw.
Są tu poszukiwane przez forumowiczów bratki Rococo , godecja, czarna malwa, malope, orliki pełne, onętki / kosmosy / , ostróżki, pelargonie do wysiania w wielu kolorach, portulaka , szarłat trójbarwny / bardzo poszukiwany /, trawy ozdobne i wiele innych atrakcjnych roślin.
Warto choćby obejrzeć.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Cynamonku - jakoś tego nie zauważyłam, ale może masz rację.
Daleko mi jednak do ruchu u Hani czy Geni - tam dziennie po kilka stron przybywa, aż trudno nadążyć.
Tyle się dzieje teraz na forum i tyle ciekawych dyskusji, że trudno spamiętać co u kogo i o czym.
Co do linku, to warto wiedzieć gdzie , co i taniej. ;:228
Daleko mi jednak do ruchu u Hani czy Geni - tam dziennie po kilka stron przybywa, aż trudno nadążyć.
Tyle się dzieje teraz na forum i tyle ciekawych dyskusji, że trudno spamiętać co u kogo i o czym.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kryska
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Grażynko, podsuwasz te linki innym :
ale sama pewnie już jednorocznych nie kupujesz. 
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Grażynko nie co dziennie po kilka stron a czasami tak trzeba.Zresztą ja nie widzę nic w tym złego.kogra pisze:Cynamonku - jakoś tego nie zauważyłam, ale może masz rację.![]()
![]()
Daleko mi jednak do ruchu u Hani czy Geni - tam dziennie po kilka stron przybywa, aż trudno nadążyć.![]()
Genia
- kogra
- Przyjaciel Forum

Krysiu - masz rację.
Podsuwam innym, tym co sieją jednoroczne z nadzieją że taki link im się przyda, dla orientacji co , gdzie i jak najtaniej.
Kiedyś sama korzystałam z takich podpowiedzi.
Ja nie sieję jednorocznych bo wszystko niszczą mi ślimaki i jest to przysłowiowa syzyfowa praca.
Nawet zmuszona byłam zrezygnować z sadzenia niektórych warzyw, bo po prostu przestało to mieć sens.
Szkoda mojej pracy i pieniędzy.
A co do linku to skorzysta ten kto chce - przecież nikogo nie można zmusić do zakupów.
Geniu - pewnie, że nic złego.
Bardzo się cieszę, że masz aż tylu gości i twój piękny ogródek znalazł uznanie w oczach forumowiczów.
Sama jak wiesz jestem częstym jego gościem.
A te ostatnie fotki wiosennego ogródka przyciągają jak magnes - byle do wiosny.
Podsuwam innym, tym co sieją jednoroczne z nadzieją że taki link im się przyda, dla orientacji co , gdzie i jak najtaniej.
Kiedyś sama korzystałam z takich podpowiedzi.
Ja nie sieję jednorocznych bo wszystko niszczą mi ślimaki i jest to przysłowiowa syzyfowa praca.
Nawet zmuszona byłam zrezygnować z sadzenia niektórych warzyw, bo po prostu przestało to mieć sens.
Szkoda mojej pracy i pieniędzy.
A co do linku to skorzysta ten kto chce - przecież nikogo nie można zmusić do zakupów.
Geniu - pewnie, że nic złego.
Bardzo się cieszę, że masz aż tylu gości i twój piękny ogródek znalazł uznanie w oczach forumowiczów.
Sama jak wiesz jestem częstym jego gościem.
A te ostatnie fotki wiosennego ogródka przyciągają jak magnes - byle do wiosny.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Grażynko, wiem jak ślimaki dają popalić. Sąsiadka całe lato biega z solą i dawaj - smaruje paskudy po pleckach
Nawet się śmieje, że zaoszczędziła przez nie na fitnesie
Grażynko, jasne że nie można nikogo zmusić do zakupów, ale jak tu się normalnie pohamować - taki wybór, a ceny bardzo, ale to bardzo
Ciekawe ile przyjdzie mam jeszcze przewertować ofert zanim będzie można wpaść do ogrodu i zacząć wiosenne porządki ???
Pozdrawiam jak zwykle serdecznie !!!
Grażynko, jasne że nie można nikogo zmusić do zakupów, ale jak tu się normalnie pohamować - taki wybór, a ceny bardzo, ale to bardzo
Ciekawe ile przyjdzie mam jeszcze przewertować ofert zanim będzie można wpaść do ogrodu i zacząć wiosenne porządki ???
Pozdrawiam jak zwykle serdecznie !!!
- zielono mi
- 500p

- Od: 26 maja 2008, o 19:38
Witam Grażynko dziękuję za radę
, na pewno wypróbuję Twój wyciąg z czosnku i szałwi , bo ten biosept do tanich nie należy .
Z wątku Gieni przeskoczyłam wczoraj do Twojego ogrodu żeby podziekować za radę i tak mnie wciagnęło że do dwunastej w nocy nie zdążyłam dojść do końca .
Najbardziej zaintrygowało mnie to że całkowicie wyrzuciłaś chemię z ogródka , gratuluję
to jest to czego szukałam na tym forum, ale sama straciłam już wiarę w to że jest to możliwe.
Grażynko Twój ogród jest bajkowy , a Twoje metody godne rozpowszechnienia zgłaszam sie do Ciebie jeśli pozwolisz na ucznia
Przyniosłam na powitanie kwiatki dla Ciebie

Grażynko chodząc po Twoich włościach zobaczyłam że masz straszny problem z ślimakami , czy próbowałaś może preparatu nicieniowego Nemaslug myslę że to jedyna metoda którą można zastosować u Ciebie , ja co prawda nie próbowałam tego u siebie bo w ubiegłym roku nie wkurzyły mnie do tego stopnia żeby wypowiedzieć im wojnę.
Za to wypróbowałam preparat nicieniowy na opuchlaki na rododendronie i po 5 latach mój rododendron wreszcie zakwitł. Podejrzewam że rododendron przywędrował do mnie razem z opuchlakami. Drzewko miało stworzone idealne warunki, ziemia została wymieniona na kwaśną a moja roślinka wytworzyła pąki kwiatowe które przed zakwitnieciem więdły i opadały na obrzeżach liści pojawiało sie coraz więcej powygryzanych dziur . Trzy lata stosowałam chemię doglebowo i w opryskach ale opuchlak nadal żerował było go mniej ale roślina nadal nie mogła zakwitnąć .W następnym roku zastosowałam nicienie i od tej pory roślina kwitnie obficie co roku. Jest to preparat drogi ale w 100% naturalny i żadnym zwierzaczkom oprócz ślimaków nie zaszkodzi.
Przepraszam że tak sie rozgadałam
mam nadzieję że nie zanudzam.
Podrap ode mnie za uszkiem Twój słodki zwierzyniec
Z wątku Gieni przeskoczyłam wczoraj do Twojego ogrodu żeby podziekować za radę i tak mnie wciagnęło że do dwunastej w nocy nie zdążyłam dojść do końca .
Najbardziej zaintrygowało mnie to że całkowicie wyrzuciłaś chemię z ogródka , gratuluję
Grażynko Twój ogród jest bajkowy , a Twoje metody godne rozpowszechnienia zgłaszam sie do Ciebie jeśli pozwolisz na ucznia
Przyniosłam na powitanie kwiatki dla Ciebie

Grażynko chodząc po Twoich włościach zobaczyłam że masz straszny problem z ślimakami , czy próbowałaś może preparatu nicieniowego Nemaslug myslę że to jedyna metoda którą można zastosować u Ciebie , ja co prawda nie próbowałam tego u siebie bo w ubiegłym roku nie wkurzyły mnie do tego stopnia żeby wypowiedzieć im wojnę.
Za to wypróbowałam preparat nicieniowy na opuchlaki na rododendronie i po 5 latach mój rododendron wreszcie zakwitł. Podejrzewam że rododendron przywędrował do mnie razem z opuchlakami. Drzewko miało stworzone idealne warunki, ziemia została wymieniona na kwaśną a moja roślinka wytworzyła pąki kwiatowe które przed zakwitnieciem więdły i opadały na obrzeżach liści pojawiało sie coraz więcej powygryzanych dziur . Trzy lata stosowałam chemię doglebowo i w opryskach ale opuchlak nadal żerował było go mniej ale roślina nadal nie mogła zakwitnąć .W następnym roku zastosowałam nicienie i od tej pory roślina kwitnie obficie co roku. Jest to preparat drogi ale w 100% naturalny i żadnym zwierzaczkom oprócz ślimaków nie zaszkodzi.
Przepraszam że tak sie rozgadałam
Podrap ode mnie za uszkiem Twój słodki zwierzyniec
Pozdrawiam Jola
- Wisienka
- Przyjaciel Forum

- Od: 9 lis 2006, o 11:45
Grażynko - ten adresik z Ożarowa dałam już sobie do ulubionych - nigdy nie
wiadomo, kiedy się przyda.
Na razie tam tylko zerknęłam i zdumiona jestem ilością różnych odmian!
A aksamitek tyle, że aż mi szczęka opadła.
Pozwolisz, że ten adresik puszczę w świat, bo wiem, że forumki szukają tego
szarłata trójbarwnego?
"Zielono mi" - śliczna ta lewizja!
wiadomo, kiedy się przyda.
Na razie tam tylko zerknęłam i zdumiona jestem ilością różnych odmian!
A aksamitek tyle, że aż mi szczęka opadła.
Pozwolisz, że ten adresik puszczę w świat, bo wiem, że forumki szukają tego
szarłata trójbarwnego?
"Zielono mi" - śliczna ta lewizja!
Pozdrawiam serdecznie
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Grażynko... Giełda Kwiatowa w Tychach - super strona
...z filmami. Zapisałam tą stronę aby powracać tam.
http://www.tvs.pl/seria/55/
Buziaka i
zostawiam.
...z filmami. Zapisałam tą stronę aby powracać tam.
http://www.tvs.pl/seria/55/
Buziaka i
- kogra
- Przyjaciel Forum

Em - witaj Emilku.
Ja z ślimakami już nic nie robię - po prostu nie mogę już na nie nawet patrzeć.
Wszyscy biegamy po ofertach i szukamy zarówno rarytasów jak i najniższych cen.
Sezon dopiero się zaczął, więc pewno długo będą się pojawiały linki do ciekawych ofert.
Ale kiedy tylko wyjdzie słonko i ogrzeje nieco ziemię to z pewnością wszyscy wystartują jak psy gończe do ogrodów.
Też Cię pozdrawiam
nie mniej serdecznie.
Zielono mi - bardzo dziękuję za piękny bukiecik z lewizji.
Miło, że wpadłaś.
Udało mi się chemię prawie całkowicie zlikwidować, ale nie poszło to tak gładko jakbym chciała.
Jednak co roku jest lepiej.
Nie wiem, czy jestem dobrą nauczycielką, ale jeśli mogę w czymś Ci pomóc to tylko pytaj.
Odpowiem na każde pytanie jeśli tylko będę wiedzieć.
O tym preparacie powiedziała mi już Izunia - chate. Bardzo dziękuję i tobie za tą informację.
Zanotowałam sobie stronkę i chyba się zdecyduję na taką kurację, skoro inne nie przyniosły rezultatu.
Mam zamiar jednak przedtem wtpróbować jeszcze jeden sposób a mianowicie obsypać działkę dookoła zmieloną na pył gorczycą. Wprawdzie zakwasza glebę, ale tujom które rosną dookoła ogrodu to nie zaszkodzi.
Podobno ślimaki jej nie cierpią - więc muszę to sprawdzić.
Oczywiście, że nie zanudzasz a ja z chęcią przeczytam o twoich doświadczeniach w bezchemicznej uprawie ogródka.
Zwierzyniec wydrapany i przesyła w podzięce miaukohauki.
Zapraszam znowu.
Wisienko - też mam go w schowku.
Kiedy go oglądałam to od razu pomyślałam o tobie i sytuacji jaka się kreuje na ten sezon w twoim ogródku.
Wiadomo - budowa.
A jednorocznych nie żal w razie czego i mniej kosztują.
Oczywiście puszczaj w świat komu zechcesz, bo może przydać się wszystkim, którzy poszukują tanich nasion i oryginalnych.
Mam nadzieję, że zobaczę niektóre na twojej działeczce.

Zytuś - witaj.
Miło, że wpadłaś.
Bardzo się cieszę, że stronka się podoba - sama ją często oglądam.
To cała seria, więc warto tam zaglądać.

Ja z ślimakami już nic nie robię - po prostu nie mogę już na nie nawet patrzeć.
Wszyscy biegamy po ofertach i szukamy zarówno rarytasów jak i najniższych cen.
Sezon dopiero się zaczął, więc pewno długo będą się pojawiały linki do ciekawych ofert.
Ale kiedy tylko wyjdzie słonko i ogrzeje nieco ziemię to z pewnością wszyscy wystartują jak psy gończe do ogrodów.
Też Cię pozdrawiam
Zielono mi - bardzo dziękuję za piękny bukiecik z lewizji.
Miło, że wpadłaś.
Udało mi się chemię prawie całkowicie zlikwidować, ale nie poszło to tak gładko jakbym chciała.
Jednak co roku jest lepiej.
Nie wiem, czy jestem dobrą nauczycielką, ale jeśli mogę w czymś Ci pomóc to tylko pytaj.
Odpowiem na każde pytanie jeśli tylko będę wiedzieć.
O tym preparacie powiedziała mi już Izunia - chate. Bardzo dziękuję i tobie za tą informację.
Zanotowałam sobie stronkę i chyba się zdecyduję na taką kurację, skoro inne nie przyniosły rezultatu.
Mam zamiar jednak przedtem wtpróbować jeszcze jeden sposób a mianowicie obsypać działkę dookoła zmieloną na pył gorczycą. Wprawdzie zakwasza glebę, ale tujom które rosną dookoła ogrodu to nie zaszkodzi.
Podobno ślimaki jej nie cierpią - więc muszę to sprawdzić.
Oczywiście, że nie zanudzasz a ja z chęcią przeczytam o twoich doświadczeniach w bezchemicznej uprawie ogródka.
Zwierzyniec wydrapany i przesyła w podzięce miaukohauki.
Zapraszam znowu.
Wisienko - też mam go w schowku.
Kiedy go oglądałam to od razu pomyślałam o tobie i sytuacji jaka się kreuje na ten sezon w twoim ogródku.
Wiadomo - budowa.
Oczywiście puszczaj w świat komu zechcesz, bo może przydać się wszystkim, którzy poszukują tanich nasion i oryginalnych.
Mam nadzieję, że zobaczę niektóre na twojej działeczce.
Zytuś - witaj.
Miło, że wpadłaś.
Bardzo się cieszę, że stronka się podoba - sama ją często oglądam.
To cała seria, więc warto tam zaglądać.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Tuberoza - kwiat poszukiwany przez wielu forumowiczów.
Tu jest w ofercie
http://www.allegro.pl/item532064493_mw_ ... roczy.html
, więc może jest już więcej ofert - warto poszukać, bo cudownie pachnie - zapytajcie Izy -chate.
Miłośników storczyków ogrodowych zapraszam na tą stronkę - wiem, że też są poszukiwane - tylko nie pamiętam przez kogo
.
Aż oczy bolą od tych cudowności.
www.pi-ma.pl
Chyba jednak się skuszę, no nie wytrzymam, tylko 12 zł za sztukę a niektóre nawet taniej.
Tu jest w ofercie
http://www.allegro.pl/item532064493_mw_ ... roczy.html
, więc może jest już więcej ofert - warto poszukać, bo cudownie pachnie - zapytajcie Izy -chate.
Miłośników storczyków ogrodowych zapraszam na tą stronkę - wiem, że też są poszukiwane - tylko nie pamiętam przez kogo
Aż oczy bolą od tych cudowności.
www.pi-ma.pl
Chyba jednak się skuszę, no nie wytrzymam, tylko 12 zł za sztukę a niektóre nawet taniej.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38