Stwierdziłam, że skoro i tak wyrywam ten podagrycznik to niech chociaż będzie jakiś pożytek z niego. I tak zapewne wyrośnie znowu
   Stwierdziłam, że skoro i tak wyrywam ten podagrycznik to niech chociaż będzie jakiś pożytek z niego. I tak zapewne wyrośnie znowu   Ścieżka też mi si podoba a tym bardziej, że przez kilka lat nie było wcale żadnej ścieżki. Ona jest betonowa, nie kamienna. Co prawda chciałam kamienną, ale za drogo wychodziła więc taka mi pan zaproponował i w sumie bardzo się cieszę.
  Ścieżka też mi si podoba a tym bardziej, że przez kilka lat nie było wcale żadnej ścieżki. Ona jest betonowa, nie kamienna. Co prawda chciałam kamienną, ale za drogo wychodziła więc taka mi pan zaproponował i w sumie bardzo się cieszę. Lucynko, deszczu życzę z całego serca. Gdzieś wyczytałam, że z powodu upału nie popracowałaś na działeczce. Całkowicie to rozumiem bo ja w upale też nie umiem pracować. U mnie nie ma truskawek, to poziomki, uwielbiam je choć są okropnie inwazyjne. Planuje po owocowaniu zrobić im ogrodzoną grządkę. Kiedyś była, ale powyłaziły z niej a ja nie miałam sumienia ich likwidować no to potem wlazły wszędzie. Działka od zeszłego roku dopiero wygląda na zadbaną a w tym roku już coraz bardziej. To duża zasługa ścieżki i gresu. Tam było najwięcej chwastów i szybko wszystko zarastało a ja nie mogłam tam tak często bywać jakbym chciała. Teraz jest znacznie łatwiej. Nie bywam tam często, ale jak już jestem to bardzo dużo robię i dzięki temu jest jak jest

Tulipanki po jednej stronie to tulipanki zastane po zakupie działki, te obok szafirków jak i same szafirki to juz moje nasadzenia

Generalnie pobyt nadziałce bardzo dobrze mi zrobił
  Generalnie pobyt nadziałce bardzo dobrze mi zrobił   

u mnie ledwie zapączkowane...aronia ,bzy..no pięknie już masz!
 u mnie ledwie zapączkowane...aronia ,bzy..no pięknie już masz!  

. Zapewne też oberwały błotem po korzeniach. Mam nadzieję, że za rok odżyją.
 . Zapewne też oberwały błotem po korzeniach. Mam nadzieję, że za rok odżyją.  

dlatego mam ich dwa poletka i dbam o nie jak o największe skarby.
  dlatego mam ich dwa poletka i dbam o nie jak o największe skarby.  

, w tym roku większość z nich jakaś rachityczna,
 , w tym roku większość z nich jakaś rachityczna,  

Pod balkonem mam taki z odrostami, kosiarka je wycina i zupełnie nie biorę ich do głowy.
 Pod balkonem mam taki z odrostami, kosiarka je wycina i zupełnie nie biorę ich do głowy.