Lucynko jak zwykle Twoja wizyta

pozostawia miłe
 oceny i recenzje za które jestem wdzięczna !
 oceny i recenzje za które jestem wdzięczna !  
 Serdeczności ślę i życzę miłego weekendu!

moje majowe nowinki ogrodowe...

pierwsza azalia

, a deszcz zapowiadany na czwartek, dotarłszy wczoraj wieczorem dokończył dzieła!
 , a deszcz zapowiadany na czwartek, dotarłszy wczoraj wieczorem dokończył dzieła! 

o nie ,nie ma lekko...roboty u mnie mimo doraźnych pomocników nie brakuje cały sezon. Moja działka pęka w szwach od bylin więc przy nich robota na bieżąco.
 o nie ,nie ma lekko...roboty u mnie mimo doraźnych pomocników nie brakuje cały sezon. Moja działka pęka w szwach od bylin więc przy nich robota na bieżąco.  

musiałam szybciutko podlać moje balkonowe liczne jeszcze doniczki,które oczekują na wyjazd na działkę.Teraz już będzie ich czas...
 musiałam szybciutko podlać moje balkonowe liczne jeszcze doniczki,które oczekują na wyjazd na działkę.Teraz już będzie ich czas...  

ż
ż

za tak miły
  za tak miły   komentarz serdeczne dzięki!
 komentarz serdeczne dzięki!   Nazbierało się tego roślinnego dobra przez ponad 40 lat mojego   działkowania
 Nazbierało się tego roślinnego dobra przez ponad 40 lat mojego   działkowania  i jeszcze wciąż coś niecoś
 i jeszcze wciąż coś niecoś 

Coraz piękniej! Dziękuję za marzankę
  Coraz piękniej! Dziękuję za marzankę   A czy ona naprawdę pachnie? Muszę sprawdzić.
  A czy ona naprawdę pachnie? Muszę sprawdzić. ć nie wiem czy ona jest rarytasem czy tylko mnie sie tak zdaje.
 ć nie wiem czy ona jest rarytasem czy tylko mnie sie tak zdaje.

, a przecież przed nami jeszcze lato i jesień. Wydaje się, że Twoja działeczka jest cała z mocno rozciągliwej gumy, która pozwala na takie bogactwo różnorodności.
 , a przecież przed nami jeszcze lato i jesień. Wydaje się, że Twoja działeczka jest cała z mocno rozciągliwej gumy, która pozwala na takie bogactwo różnorodności.  
  Moje nadal czekają na błogosławieństwo wody z nieba.
  Moje nadal czekają na błogosławieństwo wody z nieba. 

Marzanka delikatnie pachnie a żółto kwitnący krzew to szczodrzeniec inaczej żarnowiec
 Marzanka delikatnie pachnie a żółto kwitnący krzew to szczodrzeniec inaczej żarnowiec  Trójsklepkę traktuję jako ciekawostkę roślinną...
 Trójsklepkę traktuję jako ciekawostkę roślinną...  
  dzisiaj takie bogactwo  roślinności   jak u mnie w każdym ogrodzie znajdziesz...
 dzisiaj takie bogactwo  roślinności   jak u mnie w każdym ogrodzie znajdziesz...  Sama wiesz,że możliwości i dostępność roślin jest obecnie tak duża,że dla chcącego zdobycie czegokolwiek to pikuś!
 Sama wiesz,że możliwości i dostępność roślin jest obecnie tak duża,że dla chcącego zdobycie czegokolwiek to pikuś!  Wystarczy spojrzeć na forum,w każdym wątku to samo...wyścig nieustannie trwa
 Wystarczy spojrzeć na forum,w każdym wątku to samo...wyścig nieustannie trwa  

A zdjęcie pierwsze to jakieś mistrzostwo!
  A zdjęcie pierwsze to jakieś mistrzostwo! 
   Jak sobie popatrzyłam w sieci to okazało się, że znam ten krzew
 Jak sobie popatrzyłam w sieci to okazało się, że znam ten krzew   

bardzo mi się spodobała
  bardzo mi się spodobała  i kusi do naśladowania
  i kusi do naśladowania  

Działkowy mój ogród już wielce leciwy ,rośliny rozrośnięte tworzą rzeczywiście klimat tajemniczości
 Działkowy mój ogród już wielce leciwy ,rośliny rozrośnięte tworzą rzeczywiście klimat tajemniczości   
   Dziękuję za wyrażone uznanie!
 Dziękuję za wyrażone uznanie!  

o poranku takie miłe słowa od miłych
  o poranku takie miłe słowa od miłych  forumowych Koleżanek  zapowiadają dobry dla mnie dzień!
 forumowych Koleżanek  zapowiadają dobry dla mnie dzień!  

Duet marzanka z dąbrówką stworzyła matka natura
 Duet marzanka z dąbrówką stworzyła matka natura   nie widzę przeszkód,żebyś miała z pomysłu nie skorzystać
 nie widzę przeszkód,żebyś miała z pomysłu nie skorzystać  

Magia fotografii czy raczej umiejętności fotograficznych autorki sprawia wrażenie unikatowości.
  Magia fotografii czy raczej umiejętności fotograficznych autorki sprawia wrażenie unikatowości.  

Wczoraj na działce miałam 30 stopni, podczas gdy w mieście było 25. Działka leży w zagłębieniu i tam zwykle jest cieplej. Słońce parzyło, więc nic nie wsadziłam do gruntu.
  Wczoraj na działce miałam 30 stopni, podczas gdy w mieście było 25. Działka leży w zagłębieniu i tam zwykle jest cieplej. Słońce parzyło, więc nic nie wsadziłam do gruntu.  Czekam na ochłodzenie, a dzisiaj ma być jeszcze cieplej.
  Czekam na ochłodzenie, a dzisiaj ma być jeszcze cieplej.