Storczyki TULIPANA998

Zablokowany
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 paź 2006, o 22:46
Kontakt:

Post »

A dlaczego w ciemnych doniczkach ma nie pójść? Przezroczyste są po to aby obserwować kolor korzeni. W którym miejscu jest Leroy? I czy było więcej takich?
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Tam jak się jedzie na Krasne... , razem złączone LM i Auchan.. , widziałem , jeszcze kika było takich.. :lol: :D . Jeden był , zółty z piegami pomarńczowymi.. , 2 w jednym.... , tata nie pozwolił na jeszcze jednego.... , a jak rozsadziłem , to pytał się skąd się to wzieło... :shock: :lol: :;230 . Na pewno jeszcze spodkam pieguska :wink: . No ale tak to jest : "dzisiaj jest.. , jutro nie ma... " :roll:
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ty mi jeszcze powiedz, bo mi się szukac nie chce jak się na to Krasne jedzie? :P Od naszej strony :)
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

To nie wiesz.. ? Przeciez nie raz w Rzeszowie Byłeś... Ja nie umie tłumaczyc... Jak sie wyjeżdża z Rzeszowa to sie jedzie prosto na Łańcut i po drodze jest Auchan i Leroy Merlin po prawej stronie... Musisz popytac w drodze kogoś.. :roll:
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Arturze, w LM we Wro widziałam przejrzyste doniczki, nie wiem jak drogie, ale w Ciebie też powinny być. Oczywiście zwykłe doniczki nie przeszkadzają falenopsisom, ale mogą przeszkadzać Tobie. Zauważyłam gdzieś w necie zdjęcia, gdzie storczyki były posadzone w przejrzystym wiadereczku po lodach (chyba kilogramowych) lub w plastikowych opakowaniach w których sprzedaje się kiwi. Te dodatkowo mają już porobione dziurki.

Śliczne nowe nabytki, a jaka okazja z tymi podwójnymi :) Jeszcze nie udało mi się trafić na dwa w jednej doniczce. Zdecydowanie najbardziej podoba mi się ten morelowy, jest na mojej liście chciejstw:)
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Cudne.Mi się nigdy nie chce przenosic strorczykow w jedno miejsce zeby zrobić fotkę.
Poł dnia chodzenia :wink:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ładne Phalaenopsisy, ten koralowy podobny do mojego. a te nowe były po kilka w 1 doniczce?
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

Ależ się teraz u Ciebie zastorczykowało, niech te nowe szybko się aklimatyzują, a maluszki ładnie się przyjmą i niech ładnie rosną.
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tulipan998 pisze:To nie wiesz.. ? Przeciez nie raz w Rzeszowie Byłeś... Ja nie umie tłumaczyc... Jak się wyjeżdża z Rzeszowa to się jedzie prosto na Łańcut i po drodze jest Auchan i Leroy Merlin po prawej stronie... Musisz popytac w drodze kogoś.. :roll:
No, jak na Łańcut, i wszystko jasne :)
W Rzeszowie byłem nie raz, ale większość przejazdem, kilka razy w szpitalu, ran na Uniwersytecie Rzeszowkim i tylko raz połazić po sklepach więc zbytniej orientacji nie mam ;) Ale teraz już wiem:)
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie !:D

Baryczko - dzięki za info.. , nie widzialem takowych doniczek w LM.... :shock: . Niech już zostaną w tych.... :wink: .

Pestko - Ty to masz kolekcję... , nie tak jak ja.... :roll: . Ja nie lubie przenosić storczyków.. , ale sie wysiliłem... :lol:

Storczykowa - Na razie to takie zabiedzone.. , ale może się pozbieraja... :roll: . Były po 3 i 2 w jednej doniczce.... , przez to prałem.. , nie zwracałem uwagi zbytnio na lisość pąków.. , tylko zrowe korzenie , liście i ilośćw doniczce.. :twisted: :lol: .

Śnieżko - dziękuję , oby się tak stało... :) .

Ariel - no to jak wybierasz się może.. ? :lol:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rozchorowałem się znowu..... :evil: , musze leżeć i leżec , a tak mnie na forum ciągnie... :lol: :wink: . Tylko na chwile wpadłem , zeby dac znak , że żyję... :lol: .

Niemoge sobie posiedziec w pokoju ze storczykami bo tam chłodniej duzo... , ale storczykom tam dobrze bo nie opadaja im już pąki pod wpływem centralnego ogrzewania... :wink: .

Pozdrawiam ! :)
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

No przykro, że złapałeś inne choróbsko, niż storczykowe i musisz leżeć. Życzę Ci żebyś jak najszybciej powrócił do zdrowia i mógł się cieszyć widokiem storczyków.
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Zdrowia życzę i ja.

nie mam tyle samozaparcia, żeby kaloryfery zakręcać. jednak jestem ważniejsza niż moje kwiaty, no i koty są ważniejsze (chyba nawet niż ja). zresztą... mam taki układ mieszkania - nie za dużego - że nie da się zrobić chłodniejszego pokoju :(
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dla mnie storczyki są chyba ważniejsze, bo ja mogę wytrzymać jak jest np. za zimno, a one nie, bo mogą zrzucać pąki. ale i tak mimo gorącego kaloryfera w pokoju jest chłodno, ale dla mnie jest w sam raz. storczykom też nie jest źle, chociaż od czasu do czasu któryś zgubi pąk.
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

wiesz Dusia, w moim wieku to już korzonki i te sprawy :lol:
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

u mnie nie jest aż tak źle, teraz są 22 stopnie, zwykle zimą jest 18-23 latem 25-35.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”