Tak, pan „czepialski” jest miły
 Zawsze to lepiej niż to co poprzednio było.
 Zawsze to lepiej niż to co poprzednio było. Narcyz niestety jest samotny, ostał się jeden tylko

Rośliny bez względu na brzydką pogodę rosną i kwitną, cykl wegetacji musi się odbyć, prawo natury
 Rośliny bez względu na brzydką pogodę rosną i kwitną, cykl wegetacji musi się odbyć, prawo natury 

Na szczęście jest przyjemniej już
  Na szczęście jest przyjemniej już   
  Czasem mnie nachodzi nastrój na narzekanie
  Czasem mnie nachodzi nastrój na narzekanie   

uwielbiam ciasto
 uwielbiam ciasto  Derenie jeszcze u mnie nie kwitną i bez lada moment zakwitnie!
 Derenie jeszcze u mnie nie kwitną i bez lada moment zakwitnie!  

Mniam...mniam
  Mniam...mniam
 co najdobitniej widać w ogrodach, a także na zdjęciach.
  co najdobitniej widać w ogrodach, a także na zdjęciach.  
  Moim hobby są kwiaty, kwiaty, kwiaty...
  Moim hobby są kwiaty, kwiaty, kwiaty...  .No i trochę warzyw oraz owoców.
 .No i trochę warzyw oraz owoców.  

Co do trzmieliny to ja mam jej dość dużo na działce. Pnącą się przypłocie zostawiam bo czekam aż zarośnie płot, wycinam tylko jakieś wyjątkowo nieładne gałązki. Trzmieliny pienne przycinam ze dwa razy w sezonie.
  Co do trzmieliny to ja mam jej dość dużo na działce. Pnącą się przypłocie zostawiam bo czekam aż zarośnie płot, wycinam tylko jakieś wyjątkowo nieładne gałązki. Trzmieliny pienne przycinam ze dwa razy w sezonie. Trzmielin mam dość dużo bo bardzo je lubię, kwiaty też tylko mam za mało czasu na ich dużą ilość. No i ślimaki mnie ogrywają bo już naprawdę dużo kwiatów mi zjadły i ciężko mi nasadzić dużą ilość takich, których paskudy nie ruszą. Warzyw zazdroszczę swoich
  Trzmielin mam dość dużo bo bardzo je lubię, kwiaty też tylko mam za mało czasu na ich dużą ilość. No i ślimaki mnie ogrywają bo już naprawdę dużo kwiatów mi zjadły i ciężko mi nasadzić dużą ilość takich, których paskudy nie ruszą. Warzyw zazdroszczę swoich    Może kiedyś mi się uda je mieć, póki co mam namiestkę tylko na balkonie.
  Może kiedyś mi się uda je mieć, póki co mam namiestkę tylko na balkonie. 

tylko dlaczego tak szczędzisz obrazków z Twojej działeczki i tak mało zdjęć pokazujesz
 tylko dlaczego tak szczędzisz obrazków z Twojej działeczki i tak mało zdjęć pokazujesz  

piękne szafirki i bzy
 piękne szafirki i bzy   
  chcąc oczyścić miejsce na wsadzenie dalii.
  chcąc oczyścić miejsce na wsadzenie dalii.

Trochę mało zdjęć to fakt. Postaram się wstawiać więcej choć z braku czasu na działce bywam niezbyt często i zawsze wtedy jest ogrom pracy więc czas na nią głównie przeznaczam.
  Trochę mało zdjęć to fakt. Postaram się wstawiać więcej choć z braku czasu na działce bywam niezbyt często i zawsze wtedy jest ogrom pracy więc czas na nią głównie przeznaczam.  A co do podagrycznika to dziad straszny faktycznie, korzenie ma okropnie długie, wlezie wszędzie
  A co do podagrycznika to dziad straszny faktycznie, korzenie ma okropnie długie, wlezie wszędzie  

zwłaszcza wspomniane wcześniej tulipany, ale i szafirki, nawet truskaweczki już zwiastują owocowanie
  zwłaszcza wspomniane wcześniej tulipany, ale i szafirki, nawet truskaweczki już zwiastują owocowanie  , no i słodko mi bzem zapachniało!
 , no i słodko mi bzem zapachniało!  
  Na szczęście przeważały chmury, dzięki czemu ziemia zlana wczoraj jeszcze trzymała wilgoć.
  Na szczęście przeważały chmury, dzięki czemu ziemia zlana wczoraj jeszcze trzymała wilgoć.  Deszczu z tych chmur jednak nie było.
  Deszczu z tych chmur jednak nie było.