Maryniu, pogoda nie rozpieszcza naszych roślinek ani nam nie pozwala cieszyć się wiosną . Przymrozki się skończyły, to znów pada, leje, albo siąpi i w ogrodzie błotko , a ja mam tyle zaległości
Epimedium mi zmarzło, ledwie rozwinęło jeden kwiatuszek
Szukam jednak usilnie pozytywów, a w taki deszczowy dzień, jak dzisiaj, najchętniej na forum
Ciepełka nam życzę gorąco
Maryniu
Piękne klimaty wiosenne na Twoich zdjęciach.
Sasanka, tulipany, hiacynty, forsycja czy żonkile tworzą kolorowe barwy jak na palecie malarza.
Dużo i pięknej pogody życzę w najbliższym czasie.
Martusiu, aura nam nie sprzyja to fakt, o zaległościach nawet się nie wypowiadam... Jednak myślę, że lato nam wynagrodzi ten stracony wiosną czas oby tylko nie było zbyt upalne bo znów będziemy narzekać.. Ewciu miło mi i dziękuję za sympatyczny komentarz
Pogodowe życzenia odwzajemniam, niech nam wszystkim przyświeca!
Maryniu, wczoraj już nie dałam rady zajrzeć do zaprzyjaźnionych ogrodów, padłam zmęczona w objęcia Morfeusza.
Za to dzisiaj od rana mam ucztę dla oczu podczas przeglądania Twoich fantastycznych fotografii.
Działeczkę masz pięknie kwitnącą i zachęcającą do częstego nań przebywania. Gdybyż jeszcze aura zechciała być bardziej łaskawa , czego życzę Ci z całego serca.
Zdjęcia świetnie się ogląda. Za to pogodę niespecjalnie. U nas zimnica cały czas. Czasem wyjrzy słońce, ale to i tak nie sprawia, że czuję wiosnę. Cóż…taki rok.
U Ciebie dużo jednak kwitnień. Czas zadbać o wiosenne widoku u siebie na przyszły rok. Czy jak teraz bym kupiła ciemierniki lub sasanki to one do jesieni będą mieć liście czy się gubią całkiem? I czy w sprzyjających warunkach kępki się same rozrastają?
Lucynko aura niestety u mnie nie sprzyjająca,albo zimnica albo pada deszcz.... Wczoraj tylko 2 godz.udało się pobyć na działce, burza i deszcz przyśpieszyły powrót już w południe! Dzisiaj kolejny deszczowy dzień a i najbliższe dni nie będą inne. i wcale nie zachęcające do przebywania na działce. A majówka się zbliża... Izo, pogoda nas nie rozpieszcza to fakt!
Sasanki jak i ciemierniki całe lato rosną w siłę i nie tracą liści.
Czas na foto
Maryniu, u Ciebie zawsze jest czym oczy nakarmić.
Śliczności kwitną zarówno w domku, na balkonie, za oknami i na działeczce.
A pokazać te cudeńka na fotografii w taki sposób to tylko Ty potrafisz.
Niech już te deszcze sobie pójdą w inne strony, najlepiej tam, gdzie ich brakuje, byś mogła spokojnie ponapawać się urodą swoich działkowych kwiatuszków.
Dziękuję za odpowiedź w sprawie sasanek i ciemierników. U Ciebie, jak zawsze, nacieszyłam oczy zdjęciami. Przepięknie wygląda epimedium, takie eteryczme
Maryniu, ależ u Ciebie pięknie w domu i za oknem .
Na balkonie rozkwitają śliczne goździki i roślinka w uroczym kolorze, której nie umiem zidentyfikować .
Na działce cudne epimedia rozwinęły swoje eteryczne kwiatuszki, rozkwitają tulipanki, magnolie i paprocie rozwijają nowe liście
Chyba będziemy mieć nareszcie słoneczny dzień , Maryniu
Komu deszczu za dużo, ten niech wyśle go do mnie U mnie tylko zimno i niezmiennie sucho
Coraz bardziej zapełniają się u Ciebie rabatki Robi się coraz ciaśniej i coraz barwniej. Po zimie każdy czeka na wybuch wiosny i nawet jak jest zimno, to w końcu tak się dzieje Pięknie pokazujesz wiosenne fajerwerki
Iwonko miło, że i tu wstąpiłaś i dobrym słowem obdarzyłaś U mnie ostatnio deszczu trochę spadło więc póki co wystarczy a teraz tylko i ciepełka mi potrzeba. Zapowiada się, że wreszcie pogoda ustabilizuje się! Oby bo czas najwyższy!