, coraz bliżej  wiosny i coraz więcej  nas w kaktusowych wątkach, mam nadzieję,  że będzie jeszcze więcej.
 , coraz bliżej  wiosny i coraz więcej  nas w kaktusowych wątkach, mam nadzieję,  że będzie jeszcze więcej. A trichocereus śliczny
 , bardzo lubię  takie cieniowane kolory.
 , bardzo lubię  takie cieniowane kolory. , coraz bliżej  wiosny i coraz więcej  nas w kaktusowych wątkach, mam nadzieję,  że będzie jeszcze więcej.
 , coraz bliżej  wiosny i coraz więcej  nas w kaktusowych wątkach, mam nadzieję,  że będzie jeszcze więcej.  , bardzo lubię  takie cieniowane kolory.
 , bardzo lubię  takie cieniowane kolory.
 . Jak się patrzy na te zdjęcia,  to bardziej rośnie tęsknota za latem.
 . Jak się patrzy na te zdjęcia,  to bardziej rośnie tęsknota za latem.

.
 .

i w zupełnie innym typie ale równie piękny Echinopsis hybr. Wessner 2001-07 Jűlich, podziwiam
 i w zupełnie innym typie ale równie piękny Echinopsis hybr. Wessner 2001-07 Jűlich, podziwiam  

Na kwiaty jednak wypadnie jeszcze poczekać więc dziś kilka wspomnieniowych fotek kwiatów na moich gymnokalicjach.
 Na kwiaty jednak wypadnie jeszcze poczekać więc dziś kilka wspomnieniowych fotek kwiatów na moich gymnokalicjach. 

. Przepiękna
 . Przepiękna  . Kiedyś miałam już kwitnącą i padła
 . Kiedyś miałam już kwitnącą i padła  , teraz mam małą i od nowa czekanie.
 , teraz mam małą i od nowa czekanie.
 Powiem więcej: fantastyczna
 Powiem więcej: fantastyczna  
Rośliny przepiękne, ale tych paków aż zazdroszczęhen_s pisze:Dziękuję.Widzę już nowe pąki na roślinach.

. U mnie jeszcze śpią i to głęboko. Ostatnio na północy dosyć zimno.
 . U mnie jeszcze śpią i to głęboko. Ostatnio na północy dosyć zimno.  

bukieciki na Gymnocalycium kroenleinii WR 805, Gymnocalycium stellatum BGL 985, Gymnocalycium stellatum fma. Flavispinum, Gymnocalycium stellatum fma. Rinconada i Gymnocalycium stellatum var. zantnerianum STO 117 do pozazdroszczenia
  bukieciki na Gymnocalycium kroenleinii WR 805, Gymnocalycium stellatum BGL 985, Gymnocalycium stellatum fma. Flavispinum, Gymnocalycium stellatum fma. Rinconada i Gymnocalycium stellatum var. zantnerianum STO 117 do pozazdroszczenia   Hildewintera colademononis to bardzo efektowna roślina i bardzo ładne ma te kwiatuchy
  Hildewintera colademononis to bardzo efektowna roślina i bardzo ładne ma te kwiatuchy  

. 14cm to całkiem duży, bardzo ładnie się  prezentuje
 . 14cm to całkiem duży, bardzo ładnie się  prezentuje  .
 . 
   Przepiękny kwiat.  A mi tez bardzo się podoba jego korpus
 Przepiękny kwiat.  A mi tez bardzo się podoba jego korpus  14 cm niby nie dużo jak na tricho, ale to pokazuje, że jeszcze dużo nie widziałem w świecie hybryd, ponieważ moje największe kwiaty jakie miałem okazje podziwiać u siebie miały właśnie 14 cm
  14 cm niby nie dużo jak na tricho, ale to pokazuje, że jeszcze dużo nie widziałem w świecie hybryd, ponieważ moje największe kwiaty jakie miałem okazje podziwiać u siebie miały właśnie 14 cm