toż to złoty medal ci sie należy na Gardenii
  toż to złoty medal ci sie należy na Gardenii  Ależ są piękne!!
  Ależ są piękne!!A ten niebieski krzak obok to co jest ?
https://www.fotosik.pl/zdjecie/837c5d6867c37437

toż to złoty medal ci sie należy na Gardenii
  toż to złoty medal ci sie należy na Gardenii  Ależ są piękne!!
  Ależ są piękne!!

Leje deszcz i cały dzień ciemno i jak tu się trzymać zdrowo i wesoło.?
 Leje deszcz i cały dzień ciemno i jak tu się trzymać zdrowo i wesoło.?  

Zapewne dość wysoki.
  Zapewne dość wysoki.  Jest taki zwarty, kształtny i bogato ukwiecony.
  Jest taki zwarty, kształtny i bogato ukwiecony.  
  podczas gdy dwie inne na mojej działce nie zawsze kwitną obficie.
  podczas gdy dwie inne na mojej działce nie zawsze kwitną obficie. 

Bardzo ją lubię, ale na razie mam jej malutko.
  Bardzo ją lubię, ale na razie mam jej malutko.  
  Nawet ciemno mrugać.
  Nawet ciemno mrugać.  

musiała to być jakaś ekstra cebulka tulipanowa a nie to co teraz zaras się wyradzają. Tęskno mi już do Piwonii, ale już tak niedługo i będziemy podziwiać na żywo. Kamasja cudny kolor ma
 musiała to być jakaś ekstra cebulka tulipanowa a nie to co teraz zaras się wyradzają. Tęskno mi już do Piwonii, ale już tak niedługo i będziemy podziwiać na żywo. Kamasja cudny kolor ma  Danusiu powiedz mi czy Tobie nic nie zjada liści Parzydeł, u mnie co rok coś wcina, ale jeszcze nie przyłapałam intruza tak sobie myślę, że to jakieś gąsieniczki. Pozdrawiam cieplutko
  Danusiu powiedz mi czy Tobie nic nie zjada liści Parzydeł, u mnie co rok coś wcina, ale jeszcze nie przyłapałam intruza tak sobie myślę, że to jakieś gąsieniczki. Pozdrawiam cieplutko 

podpisuję się pod nie wykopywaniem cebul tulipanów .
 podpisuję się pod nie wykopywaniem cebul tulipanów . 

wiosenne obrazki pokazujesz Danusiu
  wiosenne obrazki pokazujesz Danusiu  Już niedługo...coraz bliżej...
 Już niedługo...coraz bliżej... 

. Gloksyniami też czarujesz
 . Gloksyniami też czarujesz  , a u mnie już dawno ich nie było, a kiedyś je siałam i wsadzałam wszędzie
 , a u mnie już dawno ich nie było, a kiedyś je siałam i wsadzałam wszędzie  . Muszę odkurzyć pudło ze starymi nasionami, może tam są i jeszcze wzejdą?
 . Muszę odkurzyć pudło ze starymi nasionami, może tam są i jeszcze wzejdą? . Dotychczas zdarzyło mi się zgnicie korzeni
 . Dotychczas zdarzyło mi się zgnicie korzeni  , a o drewnieniu nie słyszałam.
 , a o drewnieniu nie słyszałam. 

Od razu robi się przyjemniej
 Od razu robi się przyjemniej   

, ale skreśl tego rozchodnika, bo na mojej działce nie znajdę już słonecznego miejsca dla niego, a nie chciałabym stracić roślinki podarowanej z dobrego serca.
 , ale skreśl tego rozchodnika, bo na mojej działce nie znajdę już słonecznego miejsca dla niego, a nie chciałabym stracić roślinki podarowanej z dobrego serca.  

i oczywiście pierwiosnki, które szczególnie lubię wiosną.
  i oczywiście pierwiosnki, które szczególnie lubię wiosną.  
  W sumie to mi nawet nie żal, bo milin nigdy jeszcze nie pokazał kwiatków i nosiłam się z zamiarem pozbycia się niewdzięcznika
  W sumie to mi nawet nie żal, bo milin nigdy jeszcze nie pokazał kwiatków i nosiłam się z zamiarem pozbycia się niewdzięcznika  , a hortensja mała, niedawno ukorzeniona
 , a hortensja mała, niedawno ukorzeniona  . W innym miejscu mam dużą, która rok w rok pięknie kwitnie.
 . W innym miejscu mam dużą, która rok w rok pięknie kwitnie. 

Pozdrawiam miłego dnia
 Pozdrawiam miłego dnia