P.S. Przed chwilą zajrzałam do aparatu w opcje i znalazłam jakąś ikonkę tulipana! :P Może to to samo, co u Ciebie. Jutro będę musiała popróbować zrobić jakieś zdjęcia, może akurat wyjdą lepsze!
Storczyki Storczykowej
- Anusska
- 1000p

- Od: 10 paź 2008, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cudne są Twoje storczyki
A fotki naprawdę wychodzą coraz lepsze i mają czarne tło!
Też chciałabym umieć robić takie zdjęcia
P.S. Przed chwilą zajrzałam do aparatu w opcje i znalazłam jakąś ikonkę tulipana! :P Może to to samo, co u Ciebie. Jutro będę musiała popróbować zrobić jakieś zdjęcia, może akurat wyjdą lepsze!
- MariaTeresa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Dusia, ekstra ten z deseniem na liściach, jeszcze takiego nie widziałam w realu
a białe o olbrzymich kwiatach często, ale zawsze wybieram inne,dla mnie ciekawsze 
Podobno można przyspieszyć tempo wzrostu siewek phal. doświetlając nawet całodobowo i serwując ponad 20 st.C
Podobno można przyspieszyć tempo wzrostu siewek phal. doświetlając nawet całodobowo i serwując ponad 20 st.C
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ja robię te zdjęcia naciskając przycisk z ikonką tulipana, a czarne tło czasem wychodzi samo, ale te fotki mają czarne tło bo ustawiłam je na tle czarnej rzeczy.Anusska pisze:Cudne są Twoje storczykiA fotki naprawdę wychodzą coraz lepsze i mają czarne tło!
Też chciałabym umieć robić takie zdjęcia
![]()
te rózowe z liśćmi w kropki widziałam kilka razy (np. na wystawach). niestety tym moim ciężko było zrobić fotkę tak, by wyszły i liście, i kwiaty, więc nie mam za bardzo jak pokazać jego przecudnych liści, ale są na nich duże, ciemnozielone kropy na srebrnoszarym tle. białe o olbrzymich kwiatach widziałam tylko pare razy, zwykle mają kwiaty 7-8 cm, a mi się marzy taki 12-13 cm lub większy.Dusia, ekstra ten z deseniem na liściach, jeszcze takiego nie widziałam w realu a białe o olbrzymich kwiatach często, ale zawsze wybieram inne,dla mnie ciekawsze
- Storczykowa

- Storczykowa

może na innych też są ikonki tulipana. ale po naciśnięciu jej zdjęcia wychodzą dużo lepiej. naciskam to i czekam na odpowiedni moment, bo obraz na ekraniku się ciągle zmienia, raz jest ostry raz rozmazany i muszę nacisnąć guzik robiący zdjęcie w chwili, gdy na podglądzie jest ostry obraz, wtedy zdj. wychodzą ładnie. tło często wychodzi ciemne gdy zdj. jest zrobione z lampą (lampa w tym aparacie ustawia się sama, nie można jej włączyć ani wyłączyć). w każdym razie już trochę nauczyłam się nim posługiwać i teraz przynajmniej zdjęcia są wyraźne.
- Baryczka

- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ten tulipan oznacza tryb makro czyli można w ten sposób robić z bliska zdjęcia roślin, kwiatów i, jak ktoś lubi, owadów. W tym trybie zazwyczaj tło się zaszumia lub zaciemnia uwydatniając fotografowany okaz.
Też na naszym aparacie jest tulipan, a mamy aparat Panasonika
Też na naszym aparacie jest tulipan, a mamy aparat Panasonika
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Anusska
- 1000p

- Od: 10 paź 2008, o 15:59
Niestety u mnie na ekranie nie widać, czy zdjęcia są wyraźne czy nie. Okazuje się dopiero po zrobieniu
I dlatego po kilka razy robię zdjęcia z różnej odległości przybliżenia, aż w końcu trafię na odpowiednie
Trochę to czasu zajmuje, ale nagrodą sa przynajmniej dobre zdjęcia
Co dziwne, w moim aparacie im większe przybliżenie (w ciągu dnia, nocą nie sprawdzałam
), tym lepsze zdjęcia wychodzą. Oczywiście, wiąże się to z tym, że sama muszę dalej stanąć, a nie zawsze jest miejsce gdzie 
Baryczko, z tego co dzisiaj się dowiedziałam, to u mnie tryb makro ma inne oznaczenie - przy wyborze kręcenia filmików i robienia zdjęć (przy ikonach) przy aparacie znajduje się literka M.
Baryczko, z tego co dzisiaj się dowiedziałam, to u mnie tryb makro ma inne oznaczenie - przy wyborze kręcenia filmików i robienia zdjęć (przy ikonach) przy aparacie znajduje się literka M.
- Storczykowa

- Baryczka

- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, nie mam zielonego pojęcia jak jest to oznaczane w innych aparatach. Ale dzięki za info, znów się dowiedziałam czegoś nowego 
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- BEATA55555
- 200p

- Od: 22 wrz 2008, o 17:05
- Tulipan998

- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj !
Piękne storczyki... :P , nie to co moje nowe zabiedzone nowosci... , ale może cos z nich będzie...
. Miałem zadac to samo pytanie...
Jak vandy ?
Gratuluję 100 strony :P
Piękne storczyki... :P , nie to co moje nowe zabiedzone nowosci... , ale może cos z nich będzie...
Gratuluję 100 strony :P

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Storczykowa

Vandy stoją w miejscu. jeśli w tym roku zakwitną, to na pewno latem, u mnie zawsze kwitły latem, a pędy pokazują się wiosną. u podstawy różowej wyrasta maleńka Vandzia, jest między korzeniami, ale zaczęła rosnąć chyba kilka miesięcy temu.
Phalaenopsisy mają się dobrze. tym nowym przekwitają najstarsze kwiaty, może przyszedł już ich czas lub przemarzły w drodze do domu. inne mają się ok.
Phalaenopsisy mają się dobrze. tym nowym przekwitają najstarsze kwiaty, może przyszedł już ich czas lub przemarzły w drodze do domu. inne mają się ok.
- BEATA55555
- 200p

- Od: 22 wrz 2008, o 17:05