U nas dziś od rana było słonecznie,ale teraz coś się zaczyna psuć.
U nas w Stokrotce dużo zwartnic i już z dużymi pąkami,ale dla mnie drogo,ponad 12,-zł.

Miłego dnia,trzymaj się ciepło.

której mam powoli dość, nie lubię takiego ponuractwa.
  której mam powoli dość, nie lubię takiego ponuractwa. 

, które - jak widać na załączonych obrazkach - nie tylko pięknie, ale i bogato kwitły.
 , które - jak widać na załączonych obrazkach - nie tylko pięknie, ale i bogato kwitły.  A przy tym takie zdrowe i rozrośnięte krzaczki.
 A przy tym takie zdrowe i rozrośnięte krzaczki.  
  Do gruntu czy do donic? Myślisz, że zdążą się ukorzenić i zakwitną wiosną?
  Do gruntu czy do donic? Myślisz, że zdążą się ukorzenić i zakwitną wiosną?  
  Po kie licho męczyć się z wysiewaniem, które zwykle kończy się fiaskiem, skoro można gałązkę w wodzie przetrzymać.
  Po kie licho męczyć się z wysiewaniem, które zwykle kończy się fiaskiem, skoro można gałązkę w wodzie przetrzymać.  

a skoro dom masz już świąteczny, to możesz więcej odpoczywać.
  a skoro dom masz już świąteczny, to możesz więcej odpoczywać.  

Może i chryzantemy Cię do końca nie zachwyciły, ale w moich oczach były piękne
 Może i chryzantemy Cię do końca nie zachwyciły, ale w moich oczach były piękne  Tyle kolorowych krzaczków musiało wzbudzać zachwyt. Moja jedyna nawet nie zakwitła, szybciej przyszedł mróz, niż ona zdążyła rozwinąć choćby jeden kwiatuszek.
 Tyle kolorowych krzaczków musiało wzbudzać zachwyt. Moja jedyna nawet nie zakwitła, szybciej przyszedł mróz, niż ona zdążyła rozwinąć choćby jeden kwiatuszek. O taką samą poprosiłam w Liście do Mikołaja i mam nadzieję, że wśród innych prezentów, znajdę i ten z listu.
 O taką samą poprosiłam w Liście do Mikołaja i mam nadzieję, że wśród innych prezentów, znajdę i ten z listu.

może coś złego ze mnie wypędzisz. Tak cierpię cały tydzień, coś się przyplątało i nie chce mnie opuścić. Nie miało kiedy dopaść tylko w taki gorący czas przygotowań. Na szczęście dniami jakoś udało się ból rozchodzić, a noce koszmarne, bezsenne. Już mam dość.
 może coś złego ze mnie wypędzisz. Tak cierpię cały tydzień, coś się przyplątało i nie chce mnie opuścić. Nie miało kiedy dopaść tylko w taki gorący czas przygotowań. Na szczęście dniami jakoś udało się ból rozchodzić, a noce koszmarne, bezsenne. Już mam dość. nie wiem) więc tylko te włożyłam do koszyka.
 nie wiem) więc tylko te włożyłam do koszyka.  

w nawale prac nawet na forum nie zaglądałam, przepraszam, że nie odpisałam
 w nawale prac nawet na forum nie zaglądałam, przepraszam, że nie odpisałam  

przepraszam, ja nie zaglądałam na forum, ale poprawię się noworocznie
 przepraszam, ja nie zaglądałam na forum, ale poprawię się noworocznie  

Oczywiście piszę o gwieździe betlejemskiej.
 Oczywiście piszę o gwieździe betlejemskiej. 

Nawet nie wiesz jak ja bym już w ziemi pogrzebała, ale to jeszcze dużo za wcześnie. Musimy poczekać cierpliwie.
 Nawet nie wiesz jak ja bym już w ziemi pogrzebała, ale to jeszcze dużo za wcześnie. Musimy poczekać cierpliwie.

Mam nadzieję, że za kilka lat i moje takie będą.
  Mam nadzieję, że za kilka lat i moje takie będą. i zupełnie nie widzę, żeby coś z nimi było nie tak. Ale skoro nie jesteś z nich do końca zadowolona, to znaczy, że tak jest. Sama wiesz najlepiej, bo widzisz je na "żywo". Gwiazda ma cudny, różowy kolor
   i zupełnie nie widzę, żeby coś z nimi było nie tak. Ale skoro nie jesteś z nich do końca zadowolona, to znaczy, że tak jest. Sama wiesz najlepiej, bo widzisz je na "żywo". Gwiazda ma cudny, różowy kolor   

Wczoraj M przyniósł mi z garażu pudła z nasionami, zrobiłam przegląd, uporządkowałam. Wiem już co i ile trzeba będzie dokupić. Postanowienie nie kupuję żadnych nasion kwiatów jednorocznych ( chyba, że coś mnie szczególnie urzeknie
 Wczoraj M przyniósł mi z garażu pudła z nasionami, zrobiłam przegląd, uporządkowałam. Wiem już co i ile trzeba będzie dokupić. Postanowienie nie kupuję żadnych nasion kwiatów jednorocznych ( chyba, że coś mnie szczególnie urzeknie  )
 ) 

ma być mniej tak jak i u mnie. Czy to postanowienie zrealizujemy wątpię
 ma być mniej tak jak i u mnie. Czy to postanowienie zrealizujemy wątpię  pójdzie jak zawsze w masówkę. Wczoraj w nasionach kwiatów zrobiłam porządek, znalazłam sporo torebek nie otwartych, trzeba je wysiać bo w tym roku stracą na ważności. Wyrzucić to marnotrastwo, ot i mamy dylemat.
 pójdzie jak zawsze w masówkę. Wczoraj w nasionach kwiatów zrobiłam porządek, znalazłam sporo torebek nie otwartych, trzeba je wysiać bo w tym roku stracą na ważności. Wyrzucić to marnotrastwo, ot i mamy dylemat. 

. U mnie słoneczko nie pokazuje się w całej okazałości od Świąt
 . U mnie słoneczko nie pokazuje się w całej okazałości od Świąt  
  , moje to takie jednopędowe maluszki, ale zawsze trochę koloru w domu, zwłaszcza, że wymyśliłam sobie jednobarwną choinkę, a teraz wydaje mi się trochę smutna
 , moje to takie jednopędowe maluszki, ale zawsze trochę koloru w domu, zwłaszcza, że wymyśliłam sobie jednobarwną choinkę, a teraz wydaje mi się trochę smutna  . Gdyby przyjechały dzieci, to pewnie przegłosowałyby kolorową, ale niestety, były tylko na komunikatorze i nie miały nic do gadania.
 . Gdyby przyjechały dzieci, to pewnie przegłosowałyby kolorową, ale niestety, były tylko na komunikatorze i nie miały nic do gadania. . Moja chyba jeszcze bardziej zwyczajna, ona nigdy tak się nie przebarwia
 . Moja chyba jeszcze bardziej zwyczajna, ona nigdy tak się nie przebarwia  
  , mimo, że nie spełniły Twoich oczekiwań, to jednak ożywiały jesienny ogród
 , mimo, że nie spełniły Twoich oczekiwań, to jednak ożywiały jesienny ogród