Kolorowy ogród Geni - 2009r - 1cz.
- Tulipan998
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj Geniu - nareszcie mam czas , żeby Cię odwiedzić... , przepiękne roslinki i fotki jak zwykle... :P
. Ale najbardziej "tkneły mnie" tylipany i liliowce....
. Jak tu spac.. , jak wiem , że chcesz się ze mna podzielić niektórymi z tych piekności.. , a dzisiaj pogoda łądna , ciepło.. , mozna by sadzic...
. Tylko , że dopiero styczeń....
Pozdrawiam !
Pozdrawiam !
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Jolu Jeżeli pytasz o te rododendrony to one rosną w gruncie .
Anulko byłam w ogrodzie mają dużo pąków kwiatowych w zeszłym roku wróciłam z Grecji to one kończyły kwitnienie nie zrobiłam im zdjęć bo już brzydko wyglądały
Azalie lubią kwaśną ziemię wilgoć i zacisze jeżeli nie spełniasz czegoś to mogą być problemy ja też jedne azalie mam w niedobrym miejscu są niezbyt ładne wkleję zdjęcia

Anulko byłam w ogrodzie mają dużo pąków kwiatowych w zeszłym roku wróciłam z Grecji to one kończyły kwitnienie nie zrobiłam im zdjęć bo już brzydko wyglądały
Azalie lubią kwaśną ziemię wilgoć i zacisze jeżeli nie spełniasz czegoś to mogą być problemy ja też jedne azalie mam w niedobrym miejscu są niezbyt ładne wkleję zdjęcia

- Tulipan998

- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
ogis1 - Cebulki tulipanów sadzi sie na jesień..... , teraz mozna juz w kwiaciarniach i ogrodniczych kupic , podpędzone kwitnące , lub gotowe do kwitnięcia rosliny.. . Na liliowce to za wczesnie.... 
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Tulipanku na sadzenie jest jeszcze czas a ja nie zapominam o kwiatach dla Ciebie i jak się da tu już w końcu marca Ci wyślę , Jak których później w razie nie będziesz miał to Ci doślę ale widzę jak nie możesz doczekać się wiosny.Tulipan998 pisze:Witaj Geniu - nareszcie mam czas , żeby Cię odwiedzić... , przepiękne roslinki i fotki jak zwykle... :P. Ale najbardziej "tkneły mnie" tylipany i liliowce....
. Jak tu spac.. , jak wiem , że chcesz się ze mna podzielić niektórymi z tych piekności.. , a dzisiaj pogoda łądna , ciepło.. , mozna by sadzic...
. Tylko , że dopiero styczeń....
![]()
Pozdrawiam !
Ewo tulipany sadzi się jesienią a liliowce można i wiosną teraz to trochę za szybko.
Genia
- krzysiek86

- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- Tulipan998

- Kontakt:
Piekna wiosna Geniu :P , tylko na razie trzeba jeszcze w tym roku na nia odrobinke poczekać....
. Za to u Krzyska już wiosna na całego...
Ja trzymałem tez w rękach , ale odłożyłem i na następny dzien juz nie było... ( dzień babci i dziadka... ) .
Kurcze.. , w biedronce kiedys były... , ojojoj zapomniłem..
, pózniej moze z tata polece
, ale wątpie bo mnie choroba bierze...
.
Kurcze.. , w biedronce kiedys były... , ojojoj zapomniłem..
- Tulipan998

- Kontakt:
Ty tez Geniu jesteś wielka Kwiato-manaczką
. Masz rację Geniu , włącze sobie filmik i pod kołderkę... , narcyzy jeszcze mi nie uciekną
, zawsze moge je opisać z wyglądu tacie i poprosić o kupno...
. Pozdrawiam
.