A między floksami te niebieskawo-szare kłosy to co to za roślinka ?
No tak daliowe wykopki zajmują trochę czasu. Ja też już mam je w pudełkach.
A czosnku jeszcze nie posadziłam.

że muszę ściąć jeszcze maliny, nie ma po co już ich trzymać, owoce przymrozki załatwiły.
  że muszę ściąć jeszcze maliny, nie ma po co już ich trzymać, owoce przymrozki załatwiły.

wolę nie myśleć. Teraz jak grabię sporo młodych nagusów wyciągam.
 wolę nie myśleć. Teraz jak grabię sporo młodych nagusów wyciągam.

Kłosy, o które pytasz to Kłosowiec roślinka o pięknym anyżowym zapachu, uwielbiana przez bzykacze. Jak masz ule to zaproś go do ogrodu.
 Kłosy, o które pytasz to Kłosowiec roślinka o pięknym anyżowym zapachu, uwielbiana przez bzykacze. Jak masz ule to zaproś go do ogrodu.

to miód dla mojego serduszka i zachęta, aby w kolejnym sezonie nadal dbać o rabatki. U nas dalej dudni wiatr, deszczyk co chwilę siąpi. Senność mnie ogarnia.
  to miód dla mojego serduszka i zachęta, aby w kolejnym sezonie nadal dbać o rabatki. U nas dalej dudni wiatr, deszczyk co chwilę siąpi. Senność mnie ogarnia.

Widzę, że masz ich dużo, w związku z czym rzeczywiście sporo czasu potrzebowałaś na ich zaopatrzenie przed zimowym odpoczynkiem.
 Widzę, że masz ich dużo, w związku z czym rzeczywiście sporo czasu potrzebowałaś na ich zaopatrzenie przed zimowym odpoczynkiem.  

Mój zaczął wyjątkowo wcześnie, dzięki czemu ani jeden pąk nie pozostał zamknięty,
 Mój zaczął wyjątkowo wcześnie, dzięki czemu ani jeden pąk nie pozostał zamknięty,  ale wiem , że w niektórych rejonach bardzo długo hibiskusy ociągały się z pokazem kwiecia.
  ale wiem , że w niektórych rejonach bardzo długo hibiskusy ociągały się z pokazem kwiecia.  

słonecznego dnia
  słonecznego dnia  

a te żółciutkie to ... czyżby złocienie?
  a te żółciutkie to ... czyżby złocienie? dzięki czemu z przyjemnością odwiedziłam działkę.
  dzięki czemu z przyjemnością odwiedziłam działkę.  

i życzę
 i życzę   dni
 dni  

Pracy jeszcze sporo, niedawno chwaliłam się, że jestem odrobiona, nieprawda cały czas coś robię, wyrywam, grabię. Czeka nas jeszcze kopczykowanie róż, zabezpieczanie roślin włókniną. Z tym jeszcze się nie śpieszę, ale jak pomyślę to praca cały czas jest.
 Pracy jeszcze sporo, niedawno chwaliłam się, że jestem odrobiona, nieprawda cały czas coś robię, wyrywam, grabię. Czeka nas jeszcze kopczykowanie róż, zabezpieczanie roślin włókniną. Z tym jeszcze się nie śpieszę, ale jak pomyślę to praca cały czas jest. 

ogród tego sezonu pięknie wyglądał, to duża zasługa sprzyjającej pogody, a przede wszystkim deszczyków. Teraz pomyślałam, że wyjątkowo nie musiałam się martwić o zapas deszczówki, nadal mam zapasik wody w kanistrach. W sezonie ze studni korzystaliśmy bardzo rzadko.
 ogród tego sezonu pięknie wyglądał, to duża zasługa sprzyjającej pogody, a przede wszystkim deszczyków. Teraz pomyślałam, że wyjątkowo nie musiałam się martwić o zapas deszczówki, nadal mam zapasik wody w kanistrach. W sezonie ze studni korzystaliśmy bardzo rzadko.  
   to mnie mobilizuje do dalszej pracy.
 to mnie mobilizuje do dalszej pracy.

a moja wyobraźnia jest tak malutka, że choć usilnie próbuję, nijak nie mogę pomieścić tych wszystkich piękności w ramach jednego ogrodu.
  a moja wyobraźnia jest tak malutka, że choć usilnie próbuję, nijak nie mogę pomieścić tych wszystkich piękności w ramach jednego ogrodu.  Zapewne jest to wina mojej niewielkiej działki.
  Zapewne jest to wina mojej niewielkiej działki.  
  I kolorowy, i pachnący.
  I kolorowy, i pachnący.  

Czy one zimują? Ja też kiedyś takie miałam, nawet nie pamiętam, kto mi je przysłał, ale te moje wymagały wykopywania z gruntu na zimę i ostatecznie gdzieś mi się straciły.
  Czy one zimują? Ja też kiedyś takie miałam, nawet nie pamiętam, kto mi je przysłał, ale te moje wymagały wykopywania z gruntu na zimę i ostatecznie gdzieś mi się straciły.  

Łan rudbekii świeżo rozkwitniętej
  Łan rudbekii świeżo rozkwitniętej  , a ja dzisiaj przekwitłą wyrywałam
 , a ja dzisiaj przekwitłą wyrywałam  
  Jedna piękniejsza od drugiej, a te różowe, niemal okrągłe jak piłeczki
  Jedna piękniejsza od drugiej, a te różowe, niemal okrągłe jak piłeczki  i czerwona o ciemnych liściach
 i czerwona o ciemnych liściach