Witam
Kasik69-Kasiu przepraszam, że Cię pominęłam w poprzednim wpisie

Musiałyśmy pisać jednocześnie i mi umknęłaś.
Myślałam, że już nie doczekam się kwiatów kobei, ale udało się, dziękuję. Hosty teraz prawie wszystkie przywdziały żółte sukienki, z kilkoma wyjątkami, którym się nie spieszy do snu zimowego, ale są i takie które też wypuszczają nowe listki

Pod sosną już są brzydkie to jeszcze coś ich wyłamało
jarha=Halinko jak to ja i się przejęzyczyłam, ale wiedziałaś o co chodzi

Chciałabym, aby to był kret to trochę wyjadłby
te paskudne opuchlaki. Boję się, że to są karczowniki, których za płotem jest pełno. Ostatnio widziałam jak kot sąsiada przytaszczył w pysku prosto do mego ogrodu
Halinko jeśli hosta babkolistna nie wyjdzie Ci na wiosnę to daj znać. Sąsiadka teraz zamówiła i dla mnie również Sorcococca hookeriana. Jest to roślina zimozielona i ślicznie pachnie
cyma2704-Soniu dziękuję w imieniu podopiecznych

Moje hortensje teraz praktycznie nadają się do ścięcia. Kwiatostany są suche i zgniłe. Może z pięć krzaków jeszcze się w miarę trzymai i są ok. Rabata z iglakami za szybko się rozrosła i czas już, aby coś z niej usunąć
Bobka-Bogusiu dziękuję za miłe komplementy

Okres do przesadzania teraz dobry, a ta róża to tylko ukorzeniony patyczek wsadzony pod piwoniami.

ale ładnie wypuścił listki i się rozkrzewił. Cebulki też dołuję w doniczkach, bo do wiosny niewiele by zostało.
dorotka350 to pasjonatka róż, koniecznie zajrzyj do jej różanego ogrodu, a będziesz zachwycona
Ukorzeniona Czarna Madonna po raz kolejny kwitnie. Szkoda, że nie mogę uchwycić koloru, bo w rzeczywistości z daleka jest prawie czarna
ewita44-Ewuniu dziękuję

ale przymrozek i deszcze zrobiły swoje

Jesień do mnie wcześnie zawitała, nawet część liści u perukowców zmarzła. Jeżówki i hosty też wcześnie się zabrały, a kwiatostany hortensji wyglądają strasznie. Chyba w tym tygodniu już je wytnę. Jedynie cieszą jeszcze canny, kilka kwiatków róż no i tak wyczekiwane kwiaty kobea. W piątek z LG przyszła paczuszka z cebulami lilii i tulipanów , już je posadziłam, a zeszłoroczne czekają w donicach na miejscówkę po cannach
korzo_m- Dorotko Moje hosty już prawie wszystkie przywdziały żółte sukienki, za wyjątkiem kilku twardzielek, które dzielnie się trzymają i ich nie zmieniają

Ta Twoja hosta to na 100% babkolistna Grandiflora, moja też kwitła w tym samym czasie co i Twoja
Ignis05-Krysiu dziękuję

Hosty w tym sezonie wyjątkowo szybko zbierają się do spoczynku, 2/3 już w żółtych i poplamionych sukienkach. Z cann jestem bardzo zadowolona, a dzisiaj dostanę 2 nowe kłącza

W donicy mam tylko Cleopatrę, reszta rośnie w gruncie. Jeżeli dobrze przezimują, to będę mogła coś Ci podesłać .Moje młodziutkie hibiskusy też słabo kwitły, a większość pąków opadła

natomiast bordowego bagiennego wywalę, szkoda nerwów na wyczekiwanie kwiatów

Zakwitła moja hosta z siewu

cd. za chwilę