
Ale skoro lubisz tylko mięsiste pomidorki to ta odmiana nie będzie
Ci odpowiadać. Nie jest to pomidor o "marmurkowym" miąższu.
Jak widać jest dwukomorowy, ma sporo galaretki i nasion.
Ale nie ma tak dużo soku aby ściekał z kanapki.
Jak dla mnie ten Tarasanko nie jest rewelacyjny w smaku.
Jadłam pomidory, które bardziej mi w smakowały.
Ale nie jest też bardzo kwaśny. Taki jak dla mnie "przeciętny".
Moim zdaniem smak nie jest jego największą zaletą.
Ale będę uprawiać tę odmianę ze względu na plenność
i odporność na choroby. Ze względu na kolor i niezły smak
nadaje się na przetwory. No i teraz doceniam to, że jego
plonowanie jest dość długie. Wyższe grona mają sporo owoców.
Chyba może też dłużej poleżeć bo ma grubszą skórkę.

Tarasenko (Różowy) w przekroju.