My kobiety już tak mamy, że czas na poświęcanie się pasjom znajdujemy dopiero jak dzieci odchowamy ;) Ja zima zaczęłam malować

Kusi mnie, ale stale widzę zdjęcia, gdzie liście są brzydkie.
 Kusi mnie, ale stale widzę zdjęcia, gdzie liście są brzydkie. dziś nie da się wyjść na rabaty.
  dziś nie da się wyjść na rabaty.

Moje właśnie powtarzają kwitnienie.
  Moje właśnie powtarzają kwitnienie. Mam np. floksy już bardzo długo kwitnące i takie, które zdążyły przekwitnąć i znowu zakwitły.
  Mam np. floksy już bardzo długo kwitnące i takie, które zdążyły przekwitnąć i znowu zakwitły.  
  i już zalana procentami, a Twoja - widzę - bogato obrodziła!
  i już zalana procentami, a Twoja - widzę - bogato obrodziła!  
  Na szczęście cieszy mnie obecność najmłodszej latorośli, co stanowi balsam na uwięzienie w czterech ścianach.
 Na szczęście cieszy mnie obecność najmłodszej latorośli, co stanowi balsam na uwięzienie w czterech ścianach.  
  , którego dzisiaj mi nie brakowało.
 , którego dzisiaj mi nie brakowało. 

Musieliby to zrobić wszyscy, których działki są położone wyżej.
  Musieliby to zrobić wszyscy, których działki są położone wyżej. 

w zasadzie wiem  jakie roślinki mam
   w zasadzie wiem  jakie roślinki mam  Ta , o  którą pytasz to  bylinowy clematis barszczolistny Cassandra
 Ta , o  którą pytasz to  bylinowy clematis barszczolistny Cassandra   
  brakowało zrobiłam  trochę mrocznych zdjęć...
 brakowało zrobiłam  trochę mrocznych zdjęć...  
  w moim kalejdoskopie...
 w moim kalejdoskopie...

Trzy do wtorku (od środy nie byłam na działce, hołubię synusia) miały zaledwie po jednym kwiatku i one też jakieś niewydarzone.
  Trzy do wtorku (od środy nie byłam na działce, hołubię synusia) miały zaledwie po jednym kwiatku i one też jakieś niewydarzone. 

Zapisałam w kajeciku, by utrwalić jej imię, bądź też mieć coś w rodzaju ściągi.
  Zapisałam w kajeciku, by utrwalić jej imię, bądź też mieć coś w rodzaju ściągi.  

jak wiesz to moje wielkie zamiłowanie choć wielce niedoskonałe , amatorskie.
  jak wiesz to moje wielkie zamiłowanie choć wielce niedoskonałe , amatorskie.  Bardzo dziękuję, za Twoje sympatyczne komplementy!
 Bardzo dziękuję, za Twoje sympatyczne komplementy!  
  Mam co fotografować, następne jesienne  roślinki
 Mam co fotografować, następne jesienne  roślinki   
  pogoda była całkiem znośna  i nie spadła ani kropla deszczu.Byłam za to na rynku, oferta mało interesująca bo i sprzedawcy się nabrali ...
 pogoda była całkiem znośna  i nie spadła ani kropla deszczu.Byłam za to na rynku, oferta mało interesująca bo i sprzedawcy się nabrali ...