Dobry wieczór, chciałam jeszcze zapytać czy taki naturalny preparat m.in. na wciornastki, ktoś stosował? Czy jest skuteczny? Preparat na bazie oleju rydzowego. Zastanawiam się czy nie spróbować najpierw czegoś bezpieczniejszego. Druga sprawa kupiłam sobie ten proszek Target i niestety musiałabym go rozpuścić w 3 litrach wody, a tyle to nie potrzebuję. Poza tym, myślałam, że sobie rozrobię w butelce litrowej z atomizerem po płynie do mycia okien. Mogłam wcześniej dokładnie przeczytać informację, jak to rozpuścić. Mój błąd. Chyba, że spróbować podzielić ten proszek "na oko". Tylko co zrobić z resztą. Szczelnie zamknąć i przechowywać oczywiście zdala od dzieci.
Te wciornastki, bo to są chyba wciornastki, strasznie się rozpanoszyły. Pomimo, dwukrotnego mycia liści. Czy spryskanie wystarczy, czy one żerują też w ziemi. Te robaczki co są na moim Filodendronie podwójnie pierzastym, są takie maleńkie, białe, lub jasno-żółte. A wcześniej ujrzałam kilka czarnych większych. Są na zewnętrznej i wewnętrznej stronie liści.

Pomyślałam sobie jeszcze o preparacie nie bio Karate. Trochę drogi, ale przynajmniej nie trzeba rozrabiać.
-- 15 lip 2021, o 21:42 --