Witajcie kobietki
Dziękuję bardzo za wszystkie pochwały

miło je czytać, choć wiem ile zakamarków nie pokazuję na zdjęciach

Ciągle mi się wydaje, że jutro tam zrobię porządek a "jutro" albo, za mokro, albo za gorąco, albo coś pilniejszego trzeba zrobić, albo posiedzieć z sąsiadką przy kawie

i tak dzień za dniem schodzi .....
Aniu, Danusiu, te pomidorki to "Aztek" karłowe koktajlowe. Wszyscy się pytają czym ja je nawożę, że takie zieleniutkie. Nic specjalnego z nimi nie robię, dostaly na start obornika granulowanego, potem podlewalam trochę miksturą z drożdży na zmiane z gnojówką z pokrzyw i chyba dwa razy podlałam je słabiutkim roztworem nawozu do pomidorów Sub...la. To samo a nawet więcej dostają duże pomidory a wyglądają całkiem inaczej, liście mają jaśniejsze, bardziej zwisające. Chyba to zalezy od odmiany.
Danusiu, ja już trochę odpuściłam, nie musi być perfekcyjnie, posiedzieć też trzeba

A robota nie zając, nie ucieknie

Nie narzekaj, bo masz pięknie na działeczce, ale to fakt, że siłą rzeczy nie możesz wpadać na chwilkę o dowolnej porze.
Halinko, kiedyś, przed laty miałam sporo dalii, ale tak mnie wkurzyło dźwiganie tych karp do piwnicy, że zrezygnowałam z nich. Zwłaszcza, że u mnie wrześniowy przymrozek nie należy do rzadkości i na przełomie września i października już mam po daliach

W ubiegłym roku pierwszy raz po latach wsadziłam dwie karpy, ale bardzo późno zaczęły kwitnąć i zanim się nimi nacieszyłam to zmarzły

. Te ze zdjęć to dalie siane w pod koniec marca. Już zaczęły kwitnąć, są niewielkimi krzaczkami. Nie trzeba nic przechowywać, tylko posiać nasionka. Naprawdę polecam
Parę dzisiejszych fotek
Fasolka i ogórki sąsiadują z floksami, krwawnikami i lilowcami
Pojedyncze borówki już można podjadać
Moja najwcześniejsza chryzantema Solar w pełni kwitnienia.
Pozdrawiam serdecznie, dobrej nocy i miłego weekendu