Mój mały ogródek - Isia cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Wejmutka
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 24 lip 2008, o 12:10

Post »

Witaj Isiu :).
Ja też mam Monicę, wsadziłam ją ostatniej wiosny, też pachnie i jest intensywnie pomarańczowa, ale jeszcze nie tak okazała jak Twoja. Mam nadzieję, że w tym roku będzie miała więcej kwiatów. Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To że pachnie, cieszy mnie bardzo! A to ze blednie przekwitając... większość kwiatów tak ma. No i kolor zależy też jeszcze od gleby.
Isiu, a czy Twoja piękna Monika nie straciłaby na urodzie, gdyby wiosną lub latem zabrać jej ze dwa kawałki pędów? :oops:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziewczyny Wy to chyba chcecie mnie do apopleksji doprowadzić z zachwytu i zazdrości, najpierw Genia, a teraz Ty Isiu :wink: :lol: Moja wymarzona najpiękniejsza na świecie pomarańczowa róża :shock: Ja jej nie mogę nigdzie spotkać, Genia napisała, że ma kilka i mi obiecała jesienią krzak, jak się cieszę :D a teraz podziwiam u Was i marzę , że u mnie już takie cudo rośnie
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam dziewczyny i wszystkich zaglądających :D :D

Wejmutko miło gościć Cię w moim ogrodzie :D nie martw sie na pewno pięknie się rozrośnie moja różyczka to też młody krzew posadzony w maju 2008

Izuniu nie sądze żeby straciła na urodzie :wink: tylko nie bardzo wiem jak to zrobić naucz mnie to będziesz miała :D (co do gleby u mnie ziemia kwaśna)

Agniesiu powiem szczerze, że nie polowałam na nią specjalnie trafiłam na giełdzie i sprzedający polecał jako ładną pomarańczową różę, myślę, że jest bardzo popularna i nie ma problemu żeby ją kupić ale nie wiem może miałam szczęście :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Isiu, być może ona jest popularna, Genia też mi to mówiła, ale niestety na moim zad.......piu nie można trafić. Ja jeszcze będę szukała na allegro, jak już pojawi się oferta, ponieważ chciałabym z 5 krzaków, gdyż ja róże przeważnie kupuję po kilka takich samych :D jeśli mi się bardzo podobają :D A ta to cudo :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Naprawdę? Ale mam od kilku dni szczęście! Już drugą piękną roslinę udało mi się wysępić, a obie... pomarańczowe :lol:
Isiu, wystarczy, jak utniesz ok.20-25cm żywego pędu. Ale bardzo Cię proszę, rozejrzyj się trochę po moim ogródku i powiedz, czym mogłabym się odwdzięczyć? Tez chciałabym Ci sprawić co najmniej taką samą radość z roslinki :D

Ja też jeszcze nie trafiłam na tę różę w żadnej przyzwoitej ofercie internetowej (bo są też "nieprzyzwoite" ;) ) ani w mojej okolicy. Na giełdzie nie bywam :(
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga nie dziwię się, że tak Ci wpadła w oko bo jest naprawde śliczna :D :D zajrzyj do Deirde Gosi bo ona wiosną miała robić w szkółce zamówienia ja też sobie zaklepałam 4 krzewy (mam nadzieje że nie bedzie miała nic przeciwko temu) może zamówi Ci też

Izuś a kiedy mam to zrobić ?? włożyć potem w wodę ?? więcej szczegółów poprosze bo ja sie dopiero uczę :oops: i przyda mi się na poźniej o sępienie sie nie martw ja wszystkie zwierzaki lubię :;230
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś, czy mogłabyś napisać jak Ty rozmnażasz róże z gałązki :?:I jak to Ci się udaje :?:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Isiu, jak róża bedzie w stadium roswoju, które pozwoli na takie cięcie, to ucinasz pędy, zawijasz końcówki w wilgotna ligninę albo zwykły "odcisnięty" z wody papier, potem zawijasz te końcówki w folię i wkładasz do koperty bąbelkowej :D

Nie jestem pewna, czy dobrze zrozumiałam ostatnie zdanie: czy ja należę do zwierzaków, które lubisz? ;:1

Agnes, na takiej gałązce 20-30cm są zazwyczaj 2-3 węzły, czyli miejsca, skąd powinny wybić listki. Wkładam taki pęd zo ziemi, zeby jeden węzeł był pod powierzchnią i podlewam tak jak wszystkie sadzonki :D W ubiegłym roku zakwitła mi róża z sadzonki wsadzonej do ziemi pod koniec poprzedniego lata :D Oto ona
Obrazek
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

o zwierzaku to tak a propo's że na sępa :D :D
rózyczkę przytnę tak jak napisałas przypomnij się prosze wiosną, no i adres na PW no i wyczekuj listonosza :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Przypomnę się :D

Obrazek
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52

Post »

Dobrze, że tu zajrzałam Isiuniu. Te różyczki przepędziły moją zimową (?) chandrę :D .
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bardzo się cieszę Beatko zaglądaj jak tylko masz ochotę ;:80
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42

Post »

Dziękuję bardzo, za nazwę tej cudownej różyczki. Może jak raz uda mi się ją gdzieś namierzyć.
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Przybiegłam jak najszybciej mogłam... ;:65 :wit
Coś się "zacięło" i nie dostawałam powiadomień... :? ale już nadrobiłam zaległości! :D

Śliczne masz róże! Widać, że choroba różana rozprzestrzenia się na forum w zastraszającym tempie... :lol: I tak trzymać! ;:215

Buziaczki dla Isiaczki! ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”