Moje spełnione marzenie tu.ja cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga - byłam w carrefour w sobotę. Ani śladu nasion. Byłam w kauflandzie - tam tylko nasiona warzyw ( nie dla mnie). Żeby nie było,że jeździłam na próżno kupiłam prymulkę. Na razie czyni wiosnę w domu, a potem powędruje do ogrodu. Robiłam tak już w poprzednich latach.

Obrazek

Rok temu próbowałam wysiać prymulki - niestety bez efektów. Może teraz uda mi się...Gdzieś jeszcze mam resztkę tych nasion.

Jolu - zgadzam się,że zakupy nasion dają poczucie nadchodzącej wiosny.
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuniu nie żartuj-muszą być.
Tyle że ja bym je przegapiła.
To były 2 wolnostojące regały wciśnięte między zabawki a wyprzedażą :roll: .
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga- nie żartuję - NIE MA - po prostu nie ma. U Ciebie cieplej i wiosna szybciej, może dlatego u Was już są nasiona. A tak poważnie to są pewne różnice w dostawach w różnych częściach kraju. W Biedronce też tak jest. U mnie ogrodniczym też powiedzieli,że nasiona będą na przełomie stycznia i lutego. Za miesiąc to już wszędzie będzie pełny wybór nasion.
Widziałam listę Twoich zakupów - same fajne - będziesz zadowolona. Ja też muszę kupić słoneczniki ozdobne.
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Witaj Izuniu. Dziekuje za życzenia. U mnie podobnie jak u Ciebie nasion brak. W kauflandzie kupiłam tylko męczennicę i maciejkę. W żdnym innym markecie jeszcze nie ma. Same cebulki narcyzów, tylipanów, hiacyntów-w doniczkach. Kupiłam więc kilka i juz mi kwitną. Sama latam i szukam, bo gdzie nie wejdę do wątku to juz dziewczyny cos sieją. Poczekam cierpliwie-pewno za kilka dni rzucą. Wczoraj byłam na działce topniał masowo śnieg i same dziury mam w ziemi. Nie wiem co kruki wyjadły, żal tylko patrzeć. Pozdrawiam
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Iza sliczny kolorek prymulki ,taki żywy róż , ładnie będzie wyglądać na rabatce jak zakwitnie :lol:
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie straszcie mnie dziewczyny tym brakiem nasion :( Mam zamiar poszaleć za tydzień bo wybieram się do Poznania, a tu co słyszę???
Może w tym tygodniu sklepy nadrobią zaległości. Bo jak nie to u nas już tak nie poszaleję. Co prawda Szczecinek jest dość dobrze zaopatrywany w nasiona, ale ja już się napaliłam na Poznań.

Zazdroszczę Wam hiacyntów, uwielbiam je.
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13

Post »

Aguskac w Poznaniu z nasionami cieniutko!!!!! ;:89 ;:89 ;:89
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

To robię strajk i nie jadę :) A może jednak się opamiętają .....

KUPIŁAM HIACYNTY !! HIACYNTY !!! :) biały i różowy. Żebym nie widziała u Ciebie to bym pewnie nawet uwagi nie zwróciła na takie pudełko .... a tak mam :) Dzięki
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cieszę się Aga-aguskac,że masz namacalną korzyść z wizyty u mnie.
Grzegorz-a ja myślałam,że gdzie jak gdzie ale w Poznaniu to już jest w czym wybierać.
Elu- mam nadzieję,że prymulka przeżyje pobyt w domu i będzie cieszyć oczy w ogrodzie przez kilka następnych lat. Kolorów było sporo,ale ten wyjątkowo przyciąga wzrok.
Giguś- miło Cię widzieć. Twoje wiosenne kwiatki już widziałam- są słodkie. A jednak coś tam u Ciebie było z nasion kwiatów. Passiflora jest cudowna. Widziałam,że kilka osób na Forum ją uprawia. Ja kiedyś posiałam,ale nic a nic mi nie wzeszło.Jak spotkam to też kupię i jeszcze raz spróbuję wyhodować.
Wczoraj wieczorem zrobiłam przegląd swego magicznego pudełka z nasionami z poprzednich lat. Niestety okazało się,że nie mam już prymulek. Znalazłam jednak kilka nasionek trojeści i ją posieję. Dwa lata temu robiłam sadzonki i sadziłam w ogrodzie. Jednak nie wiem co się z nią stało - czy nie przezimowała czy to moja Mama wiosną ją wypieliła jak wiele innych kwiatów.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Izo! Bardzo ładną prymulkę kupiłaś :) Jak będzie zdrowo rosła w mieszkaniu, to na działce zakwitnie Ci drugi raz w tym roku.
Nie ma co się spieszyć z nasionami, za miesiąc będą ich pełne półki a i tak wcześniej nie będą wysiewane. Trojeść (pewnie bulwiasta?) jest piękną rośliną więc koniecznie wysiej.
Życzę dużo słońca!
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

Witaj, Izo ! No i narobiłaś mi apetytu na pierwiosnka ... jutro wybieram się pobuszować po sklepach (wiadomo jakich :lol: ) i też sobie takiego ślicznego kupię na pocieszenie.
Podobnie jak Ty , wysadzam potem do ogrodu i na ogół się przyjmują . Nie mogę tylko odżałować, takiego pięknego, czerwonego, który nawet jedną zimę przeżył, a kolejna go zamordowała :evil: :(

Widzę, że zaczyna się szał zakupów nasion .
tu.ja pisze:...-a ja myślałam,że gdzie jak gdzie ale w Poznaniu to już jest w czym wybierać.
A ponieważ dziś robiłam telefoniczny wywiad, muszę Tobie i Grzegorzowi donieść, że nasiona są u nas w firmowym sklepie CNOS-u, przy ul. Głogowskiej . I choć co roku obiecuję sobie mocno ograniczyć takowe zakupy, to znowu mnie kusi :lol: .
Doniosę potem u siebie, jaki jest wybór .

Te krzyżykowe bratki fajniusie ;:333
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Jacku! Właśnie słońca ostatnio mi brakuje. Od kilku dni albo sypie śnieg, albo pada deszcz. Specjalnie sprawdzałam opakowanie i nic więcej nie pisze - tylko trojeść. Na fotce wygląda ciekawie. Ja wiem,że w lutym wszędzie będzie zatrzęsienie nasion - ale wbrew zdrowemu rozsądkowi już by się chciało coś kupić. Tak na przywołanie wiosny! Z braku nasion kupiłam dziś zestaw doniczek torfowych. Zaoszczędzę sobie pikowania.

A teraz na poprawę humoru kilka ciepłych fotek z Iraku:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

tu.ja pisze:Aga - byłam w carrefour w sobotę. Ani śladu nasion. Byłam w kauflandzie - tam tylko nasiona warzyw ( nie dla mnie). Żeby nie było,że jeździłam na próżno kupiłam prymulkę. Na razie czyni wiosnę w domu, a potem powędruje do ogrodu. Robiłam tak już w poprzednich latach.

Obrazek

Rok temu próbowałam wysiać prymulki - niestety bez efektów. Może teraz uda mi się...Gdzieś jeszcze mam resztkę tych nasion.

Jolu - zgadzam się,że zakupy nasion dają poczucie nadchodzącej wiosny.
Izuś - kupiłaś prymulkę, a ja dzisiaj jakieś doniczkowe maleństwo za 4 zł.
Jutro zorbę fotkę i dam do rozpoznania.
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Izuniu krzyżykowy cudo :shock: ja to nawet guzika nie potrafię przyszyć :oops:
Zdjęcia z Iraku cieplutkie , chciałabym kiedyś tam jechać :?
Prymulka ma ładny kolor taki cukierkowy , ja tez tak robię najpierw w domu zdobią a później do ogrodu
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu-Amlos - dopiero teraz zobaczyłam Twój post ( chyba pisałyśmy w tym samym czasie). Informacja o nasionkach w Poznaniu pewnie nie jednego zainteresuje. A brateczki...no cóż dzięki za uznanie. Nie wiem dlaczego najbardziej lubię wyszywać kwiaty :lol:

Witaj Zyto! Koniecznie pokaż co za cudo kupiłaś.

Dzięki Jadziu za pochwały i nie bądź taka skromna...Ty za to masz ogromny talent kulinarny!!!

Pogoda u mnie koszmarna. Wczoraj prawie cały dzień padał deszcz i dziś od rana "powtórka z rozrywki". Śnieg topnieje w oczach. Wszędzie kałuże brrry. Do wyjścia ( nawet w mieście) bardziej stosowne od kozaków byłyby KALOSZE.
Jestem już prawie na półmetku rehabilitacji i doszłam do wniosku,że te zabiegi to i mi nie pomogą, i nie zaszkodzą :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”