Trzymaj się cieplutko i myśl pozytywnie ... przecież kiedyś musi być normalna pogoda.
Przydomowy ogród emerytki
- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Przydomowy ogród emerytki
Halinko przez te wariacje pogodowe nie wiadomo co robić ... Ciągnące się od wielu dni przymrozki i mnie wytrąciły z równowagi bo cały plan działania "diabli wzięli"
Trzymaj się cieplutko i myśl pozytywnie ... przecież kiedyś musi być normalna pogoda.
- jarha

- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Halinko mam nadzieję, że mrozu już nie miałaś, albo jakiś delikatny. Mówią, że się trochę ociepli. Gąsieniczka piękna, pewnie zmieni się w jeszcze piękniejszego motyla, ale nie mogła to podjadać jakichś kwiatów dziko rosnących a nie dobierać się do Twojej forsycji
Pozdrawiam cieplutko, dużo sloneczka i ciepła Ci życzę

Pozdrawiam cieplutko, dużo sloneczka i ciepła Ci życzę
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Jestem pod ogromnym wrażeniem twoich rożnych wysiewów.
Parapetów chyba masz dużo.Bo dużo roślinek młodych rośnie.
I nawet piwonie z nasion .I canny. No brawa wielkie.
Nie pomyślałabym,żeby te rośliny wysiewać.
A canny z nasion w tym roku zakwitną ?
A piwonie ?
Pozdrawiam cieplutko
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Siewki piwonii, sasanek i wiele różności.
Toż masz raj.
Zazdroszczę tych sasanek, bo uwielbiam te ich włochate listeczki.
Niestety u mnie nie chcą rosnąć.
Toż masz raj.
Zazdroszczę tych sasanek, bo uwielbiam te ich włochate listeczki.
Niestety u mnie nie chcą rosnąć.
- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Współczuję Halino
u nas były tylko przymrozki - raz poniżej 0 a drugi raz 0 i już od rana szybko się ocieplało, a dzisiaj mieliśmy już 21 stopni
Życzę i tobie ocieplenia.
Życzę i tobie ocieplenia.
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Halinko przymrozkami nie będziemy się przejmować. Dwa dni ładnej pogody i na pewno Twoje rabatki od razu są kolorowe, proszę pokaż aktualne zdjęcia.
- Shalina

- Od: 3 paź 2017, o 17:06
Kochani dziękuję Wam za odwiedziny
Przepraszam, że nie odpowiadam, ale wykorzystuję każdą słoneczną chwilę, a wieczorem już jestem padnięta
Pozdrawiam cieplutko i życzę na weekend tylko

Przepraszam, że nie odpowiadam, ale wykorzystuję każdą słoneczną chwilę, a wieczorem już jestem padnięta
Pozdrawiam cieplutko i życzę na weekend tylko

Pozdrawiam Halina
- marta64

- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Halinko, śliczne tulipanki zakwitają, a biało-czerwone idealnie na majowe święta
Ciekawe co to za odmiana?
Pogodnej majówki
Pogodnej majówki
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- Shalina

Martuniu dziękuję
, ale nie wiem co to jest za odmiana.Kupiłam w B...
Pogoda dzisiaj od 11-tej była cudowna i takiej właśnie Ci życzę na ten majowy weekend
Kilka dzisiejszych fotek:

Pogoda dzisiaj od 11-tej była cudowna i takiej właśnie Ci życzę na ten majowy weekend
Kilka dzisiejszych fotek:

Pozdrawiam Halina
- Alicja125

- Od: 13 gru 2015, o 00:46
Witaj Halinko sporo pracy, ale w ogródek wygląda wspaniale.
teraz tylko dużo słoneczka i ciepełka by móc korzystać z uroków wiosny. Pozdrawiam życzę udanego weekendu 
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Halinko, widzę, że też masz narcyzy wielokwiatowe. U siebie odkryłam ich obecność przez przypadek, tylko Twoje są żółciutkie, a moje białe z żółtym oczkiem.
Piękne puchate hiacynty, różnobarwne sasanki, złociste wilczomlecze mirtowate i kolorowe tulipany śmieją się do słoneczka, a piwonie (koperkowe?) dopieszczają swoje pączulki i tylko czekają na ich otwarcie!
Pięknie poradziły sobie roślinki z pogodowymi anomaliami
i niech już żadna plaga ich nie dopada.
U mnie dzisiaj cały dzień deszczowy, ale ciepły.
Jednak w prognozie widzę znaczne obniżenie temperatury już od poniedziałku, szczególnie noce mają być zimne, choć bez przymrozków. Mimo wszystko pomidory w tunelu muszą dostać dodatkowe okrycie.
Trzymaj się zdrowo i ciepło, świętuj spokojnie w dobrym nastroju, Halinko.

Piękne puchate hiacynty, różnobarwne sasanki, złociste wilczomlecze mirtowate i kolorowe tulipany śmieją się do słoneczka, a piwonie (koperkowe?) dopieszczają swoje pączulki i tylko czekają na ich otwarcie!
Pięknie poradziły sobie roślinki z pogodowymi anomaliami
U mnie dzisiaj cały dzień deszczowy, ale ciepły.
Trzymaj się zdrowo i ciepło, świętuj spokojnie w dobrym nastroju, Halinko.
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Halinko, ile energii widzę dzisiaj na Twoich zdjęciach
Jednak żółty kolor daje prawdziwego "kopa", tulipanki w słonecznym kolorze są cudowne, a narcyzy same kusza swoim wdziękiem. Obie piwonie są koperkowe? U tej ciemnej listki jakby ciut większe, ale obie są takie, że ooooch
Jestem ich ogromnie ciekawa i ta ciekawość będzie mnie zżerać pomaleńku, ale może dotrwam do ich kwitnienia. Widać, że masz pięknie wypielone, czyściutko, a zakątek iglasty przyciągnął moje spojrzenie. Jakieś ciekawe sosenki tam masz, chociaż ta po prawej stronie jest taka puchata, że nie mam pewności, czy piórka czy igiełki
Miłego, słonecznego świętowania
Jestem ich ogromnie ciekawa i ta ciekawość będzie mnie zżerać pomaleńku, ale może dotrwam do ich kwitnienia. Widać, że masz pięknie wypielone, czyściutko, a zakątek iglasty przyciągnął moje spojrzenie. Jakieś ciekawe sosenki tam masz, chociaż ta po prawej stronie jest taka puchata, że nie mam pewności, czy piórka czy igiełki Miłego, słonecznego świętowania
- jarha

- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Ależ bogactwo kwiatów na Twoich rabatach Halinko
Piwonie koperkowe mają takie fajne pompony, nawet w tym stadium fajnie wyglądają.
Cudowne tulipany, hiacynty, sasanki, żonkile pięknie się prezentują
Miłego wypoczynku Halinko
Piwonie koperkowe mają takie fajne pompony, nawet w tym stadium fajnie wyglądają.
Cudowne tulipany, hiacynty, sasanki, żonkile pięknie się prezentują
Miłego wypoczynku Halinko
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Halinko ale piękne sasanki, szczególnie czerwona.
Moja po dwu latach przepadła.
Tulipany wspaniale kwitną, a piwonie się szykują.
Bukszpany masz w doskonałej kondycji.
Ptak to drozd śpiewak. U mnie zjadał w ubiegłym roku ogromne ilości skorupkowych ślimaków. Niestety teraz go nie widzę.
Pozdrawiam
Tulipany wspaniale kwitną, a piwonie się szykują.
Bukszpany masz w doskonałej kondycji.
Ptak to drozd śpiewak. U mnie zjadał w ubiegłym roku ogromne ilości skorupkowych ślimaków. Niestety teraz go nie widzę.
Pozdrawiam
- Shalina

Alu dziękuję
Staram się, ale sił i zdrowia coraz to mniej i stare kości dają się we znaki, które należałoby wygrzać w słońcu, a jego jak na lekarstwo 
Pozdrawiam i słonecznej majówki

Lucynko u mnie dzisiaj też padało dość intensywnie od -15 tej, a rano było tylko 0,5 stopnia na plusie, chociaż prognozowano 5 stopni
Dobrze, że rano udało mi się jeszcze obskoczyć cmentarz, bo dawno już nie byłam, a ostatnio najważniejszy był ogród
Narcyzy to dla mnie niespodzianka z B... , które kupiłam ze cztery torebki jako żółte z kielichem, bo te najbardziej lubię.
W piątek była piękna pogoda od południa to wyprowadziłam swoje podopieczne na balkonik.
Pozdrawiam i życzę słonecznej majówki

Iwonko1 dziękuję
, ale bardzo lubię żółte, niebieskie i białe kwiaty.
Piwonie, to ta pierwsza pełna koperkowa, a druga hybryda Merry Mayshine.
Zakątek iglasty ładnie wyglądał dwa lata temu, jak wszystko było malutkie, a teraz trzeba go już trochę przerzedzić.Nazw iglaków nie znam, gdyż nie bardzo przywiązuję do tego uwagi.Sosenka to jakaś kulista miniaturka z długimi igłami, są też dwa iglaczki karłowate, które trzy lata nawet nie drgnęły, dopiero w zeszłym sezonie był malutki przyrost
Dziękuję za wiadomość odnośnie sasanek, w poniedziałek uwolnię ich z doniczek, niech przyrastają

Halszko dziękuję w imieniu kwiatków
Piwonia na pierwszym zdjęciu to koperkowa pełna, a druga to bylinowa wczesna hybryda mocno czerwona
Pozdrawiam i miłego świętowania

Soniu dziękuję i miło mi, że podobają Ci się moje podopieczne
Bukszpany już w zeszłym sezonie dopadła ćma bukszpanowa i od strony sąsiadki mocno je spałaszowała
Obwódka klombu też już trącona.
Drozdy odwiedzają mnie każdego dnia, ale mniej widzę już tych żółto-dziobatych kosów, które ciągle mi coś wydziobią, albo pościnają delikatne kwiatki
W zeszłym sezonie, tak mi ścięły kwiaty nowo zakupionych sasanek, którymi nie zdążyłam się nacieszyć. Teraz ledwo co wychodzą, ciekawe czy zakwitną?

Lucynko u mnie dzisiaj też padało dość intensywnie od -15 tej, a rano było tylko 0,5 stopnia na plusie, chociaż prognozowano 5 stopni
Dobrze, że rano udało mi się jeszcze obskoczyć cmentarz, bo dawno już nie byłam, a ostatnio najważniejszy był ogród
Narcyzy to dla mnie niespodzianka z B... , które kupiłam ze cztery torebki jako żółte z kielichem, bo te najbardziej lubię.
W piątek była piękna pogoda od południa to wyprowadziłam swoje podopieczne na balkonik.
Pozdrawiam i życzę słonecznej majówki

Iwonko1 dziękuję
Piwonie, to ta pierwsza pełna koperkowa, a druga hybryda Merry Mayshine.
Zakątek iglasty ładnie wyglądał dwa lata temu, jak wszystko było malutkie, a teraz trzeba go już trochę przerzedzić.Nazw iglaków nie znam, gdyż nie bardzo przywiązuję do tego uwagi.Sosenka to jakaś kulista miniaturka z długimi igłami, są też dwa iglaczki karłowate, które trzy lata nawet nie drgnęły, dopiero w zeszłym sezonie był malutki przyrost
Dziękuję za wiadomość odnośnie sasanek, w poniedziałek uwolnię ich z doniczek, niech przyrastają

Halszko dziękuję w imieniu kwiatków
Piwonia na pierwszym zdjęciu to koperkowa pełna, a druga to bylinowa wczesna hybryda mocno czerwona
Pozdrawiam i miłego świętowania

Soniu dziękuję i miło mi, że podobają Ci się moje podopieczne
Bukszpany już w zeszłym sezonie dopadła ćma bukszpanowa i od strony sąsiadki mocno je spałaszowała
Drozdy odwiedzają mnie każdego dnia, ale mniej widzę już tych żółto-dziobatych kosów, które ciągle mi coś wydziobią, albo pościnają delikatne kwiatki

Pozdrawiam Halina