Pozdrawiam serdecznie
Zakątki na Dębowym 3
- Shalina
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 paź 2017, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątki na Dębowym 3
Aniu też jestem ciekawa co już kwitnie w Twoim pięknym ogródeczku
Pozdrawiam serdecznie

Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Przydomowy ogród emerytki
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie moi kochani wierni ogrodowi przyjaciele
Dziękuję wam wszystkim za odwiedziny wpisy. Wcześniej zaglądałam tutaj i przeczytałam wszystko.
Jak to w życiu, różne problemy były. Ale już jest ok. .
Pozwolicie, że przejdę już do teraźniejszości .
Cóż od zimy sporo w moim życiu działo się. Od lutego mam nową pracę w tutejszej gminie. W GOK-u.
Praca chyba najlepsza z dotychczasowych i blisko. Tylko 5 km od domu. Także wrasta coraz bardziej w taki wiejski , cichszy klimat niż miejski.
Co mi akurat odpowiada.
Wiosna ,,uf, trudna dziwna, jak i ostatnie czasy koronawirusowe.
Ja ostatnio nie wyrabiam się z czasem . Oj, wiesz czas za szybko leci.
Po pracy zawsze coś do zrobienia .Zabraliśmy się z mężem jeden teren zawalony drzewem i innym bałaganem. przeze mnie omijanym na zdjęciach.
I tak po pracy tniemy drzewo. Zwalone kłody leżące 2 lata. I chcemy już ten teren uporządkować..
Tniemy na kawałki do kominka. I zawozimy i układamy. Niby po kilka taczek raczej. Ale wieczorem już padam. I tylko siedzę.
Ale aura zimna i deszczowa pokrzyżowała nam prace .I na kilka dni wszystko zostało wstrzymane.
Była drewutnia i już jej nie ma .Przenoszona na tył garażu.
Trzeba będzie do końca uporządkować dalej teren. Ale w końcu będzie cała przestrzeń widoczna.
A i miejsce na stolik pod parasolem ( który stoi w garażu 2 lata ) będzie.
I przede wszystkim widok na całość i na staw w dali.

Na razie wiosna chłodna.
Już kwitły krokusy i dereń jadalny. Ale zimno było i niewiele owadów na dereniu było. To nie wiem czy coś będzie z owoców później.
Hortensje te duże( może 6-7 letnie ) Limka , Vanilka i Kyushu wykopane, przesadzone na nowe miejsce. Może przeżyją.
Trawa wysiana 2 tygodnie temu . Ale sucho było wcześniej i ptaszki już dojrzały i wydziobywały. I nie wiem czy coś zostało i wzejdzie.

Wiosna u mnie rozwija się pomału. Wczoraj jeszcze deszczowo.

Jagody kamczackie idą w listki

Wszystko czeka na ciepełko i śliwy gotowe do kwitnienia

Nowa dama zawitała do ogrodu

Piwonie
]
Obrazki włoskie wciąż mam tylko z liści. Mają kilka lat i nie kwitły mi ani razu.

Bratki w ogrodzie

I moje dekoracje na tarasie

Przesadziłam kilka traw i powojniki. Do posadzenie mam jeszcze dalie.
I myślę, że po niedzieli już zacznę
Jeszcze wszystkich róz do końca nie przycięłam dobrze. jeszcze sporo ogrodowych prac czeka.
W warzywniku na razie mam posadzone tylko ziemniaki. I tyle .Nic więcej. Czekam na ciepło i aby woda trochę wsiąkła.
A w kwietniowym nr " Mam Ogród " został opublikowany mój ogród.
Co do publikacji....Ogólnie mnie cieszy. Choć nie wszystko jest po mojej myśli.
Za duże skupienie im poszło na warzywniku a za małe jak dla mnie na roślinach ozdobnych.
Ale to ich wybór
Ale i tak się cieszę z tej publikacji.

Dziękuję wam wszystkim za odwiedziny wpisy. Wcześniej zaglądałam tutaj i przeczytałam wszystko.
Jak to w życiu, różne problemy były. Ale już jest ok. .
Pozwolicie, że przejdę już do teraźniejszości .
Cóż od zimy sporo w moim życiu działo się. Od lutego mam nową pracę w tutejszej gminie. W GOK-u.
Praca chyba najlepsza z dotychczasowych i blisko. Tylko 5 km od domu. Także wrasta coraz bardziej w taki wiejski , cichszy klimat niż miejski.
Co mi akurat odpowiada.
Wiosna ,,uf, trudna dziwna, jak i ostatnie czasy koronawirusowe.
Ja ostatnio nie wyrabiam się z czasem . Oj, wiesz czas za szybko leci.
Po pracy zawsze coś do zrobienia .Zabraliśmy się z mężem jeden teren zawalony drzewem i innym bałaganem. przeze mnie omijanym na zdjęciach.
I tak po pracy tniemy drzewo. Zwalone kłody leżące 2 lata. I chcemy już ten teren uporządkować..
Tniemy na kawałki do kominka. I zawozimy i układamy. Niby po kilka taczek raczej. Ale wieczorem już padam. I tylko siedzę.
Ale aura zimna i deszczowa pokrzyżowała nam prace .I na kilka dni wszystko zostało wstrzymane.
Była drewutnia i już jej nie ma .Przenoszona na tył garażu.
Trzeba będzie do końca uporządkować dalej teren. Ale w końcu będzie cała przestrzeń widoczna.
A i miejsce na stolik pod parasolem ( który stoi w garażu 2 lata ) będzie.
I przede wszystkim widok na całość i na staw w dali.

Na razie wiosna chłodna.
Już kwitły krokusy i dereń jadalny. Ale zimno było i niewiele owadów na dereniu było. To nie wiem czy coś będzie z owoców później.
Hortensje te duże( może 6-7 letnie ) Limka , Vanilka i Kyushu wykopane, przesadzone na nowe miejsce. Może przeżyją.
Trawa wysiana 2 tygodnie temu . Ale sucho było wcześniej i ptaszki już dojrzały i wydziobywały. I nie wiem czy coś zostało i wzejdzie.

Wiosna u mnie rozwija się pomału. Wczoraj jeszcze deszczowo.

Jagody kamczackie idą w listki

Wszystko czeka na ciepełko i śliwy gotowe do kwitnienia

Nowa dama zawitała do ogrodu

Piwonie
]
Obrazki włoskie wciąż mam tylko z liści. Mają kilka lat i nie kwitły mi ani razu.

Bratki w ogrodzie

I moje dekoracje na tarasie

Przesadziłam kilka traw i powojniki. Do posadzenie mam jeszcze dalie.
I myślę, że po niedzieli już zacznę
W warzywniku na razie mam posadzone tylko ziemniaki. I tyle .Nic więcej. Czekam na ciepło i aby woda trochę wsiąkła.
A w kwietniowym nr " Mam Ogród " został opublikowany mój ogród.
Co do publikacji....Ogólnie mnie cieszy. Choć nie wszystko jest po mojej myśli.
Za duże skupienie im poszło na warzywniku a za małe jak dla mnie na roślinach ozdobnych.
Ale to ich wybór
Ale i tak się cieszę z tej publikacji.

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu gratuluję publikacji, bo to nagroda za ciężką pracę także i tą, którą wykonaliście. Uporządkować taki kącik to naprawdę ciężka praca, ten kto tego nie robił to nie wie
Dobrze że masz nową lepszą pracę, bo czasami się martwiliśmy o Ciebie
Powodzenia i radości z wiosennego ogrodu!
Dobrze że masz nową lepszą pracę, bo czasami się martwiliśmy o Ciebie
Powodzenia i radości z wiosennego ogrodu!
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Aniu, cieszę się bardzo, że znowu do nas powróciłaś
Mam nadzieję, że kłopoty już za Wami? Wiosna to dobry czas na początek czegoś nowego, na powroty....
Publikacji w gazecie gratuluję, taki ogród jak Twój, w pełni zasługuje na zainteresowanie
Po przeniesieniu drewutni, będziesz miała jeszcze piękniejszy widok na ogród, a dzięki temu i my zyskamy na widokach.
Cieszę się, że jesteś
Publikacji w gazecie gratuluję, taki ogród jak Twój, w pełni zasługuje na zainteresowanie
Po przeniesieniu drewutni, będziesz miała jeszcze piękniejszy widok na ogród, a dzięki temu i my zyskamy na widokach.
Cieszę się, że jesteś
- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gratuluję Aniu publikacji ogrodu
Taka ta wiosna nieciekawa w tym roku - przede wszystkim opóźniona. Jedyny plus, że można zająć się pracami na które wiecznie nie ma czasu.
Taka ta wiosna nieciekawa w tym roku - przede wszystkim opóźniona. Jedyny plus, że można zająć się pracami na które wiecznie nie ma czasu.
- marta64

- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Aniu, nareszcie jesteś
Wiosna się zaczęła i choć nie rozpieszcza piękną pogodą, to jest i może być tylko lepiej i bardziej kolorowo.
Cudne brateczki cieszą oczy, mimo deszczu, tulipanki już za chwileczkę, sasanka też czeka tylko na słoneczko
Nowa, mała ogrodniczka ślicznie wygląda i jeszcze ptaszki nakarmi.
Gratuluję publikacji
Twój ogród, pełen kwiatów i dekoracji, może teraz zobaczyć szersze grono zielonozakręconych
I królewnie Fionie przybędzie wielbicieli
Dużo, dużo

Nowa, mała ogrodniczka ślicznie wygląda i jeszcze ptaszki nakarmi.
Gratuluję publikacji
Dużo, dużo
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- Madziagos
- -Moderator Forum-.

- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Hej Aniu,
u Ciebie pięknie, jak zwykle.
Nawet tzw. miejsce wstydu nie jest takie tragiczne.
Gratuluję artykułu
u Ciebie pięknie, jak zwykle.
Nawet tzw. miejsce wstydu nie jest takie tragiczne.
Gratuluję artykułu
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Witaj, Aniu! Tak się cieszę, że wszystkie ścieżki życiowe zostały wyprostowane,
a to co niemiłe zostało za Tobą.
Widzę, że ciężką robotę wykonujecie, w czym dodatkowo przeszkadza Wam pogoda. Sporo jeszcze macie do zrobienia, ale gdy tylko słoneczko zaświeci, w trymiga załatwicie drania i uporządkowany dodatkowy fragment ogrodu będzie zdobił i cieszył.
Mimo deszczu, a może właśnie dzięki niemu, Twoje wiosenne kwiatuszki ślicznie się prezentują na fotografii.
Gratuluję wizyty dziennikarzy i pięknej prezentacji ogrodu w czasopiśmie.
Od tej chwili już nie tylko forumowe towarzystwo, ale też wszyscy czytelnicy wydawnictwa: "Mam ogród" mogą poznać Twoje śliczne zakątki ogrodnicze, rękodzieło dodatkowo zdobiące ogród i słodką Fionkę.
Panienka karmiąca ptactwo przypomina mi Zosię z "Pana Tadeusza" A. Mickiewicza, jeden z moich ulubionych utworów okresu romantyzmu.
Moje obrazki też co rok wypuszczają listki, które w niewyjaśnionych okolicznościach gdzieś giną i na tym kończy się ich wegetacja.
Nie warto przejmować się niepowodzeniami, trzeba cieszyć się sukcesami, a życie będzie o wiele weselsze.
Życzę Ci więc pogody ducha i poprawy pogody na dworze.

Widzę, że ciężką robotę wykonujecie, w czym dodatkowo przeszkadza Wam pogoda. Sporo jeszcze macie do zrobienia, ale gdy tylko słoneczko zaświeci, w trymiga załatwicie drania i uporządkowany dodatkowy fragment ogrodu będzie zdobił i cieszył.
Mimo deszczu, a może właśnie dzięki niemu, Twoje wiosenne kwiatuszki ślicznie się prezentują na fotografii.
Gratuluję wizyty dziennikarzy i pięknej prezentacji ogrodu w czasopiśmie.
Od tej chwili już nie tylko forumowe towarzystwo, ale też wszyscy czytelnicy wydawnictwa: "Mam ogród" mogą poznać Twoje śliczne zakątki ogrodnicze, rękodzieło dodatkowo zdobiące ogród i słodką Fionkę.
Panienka karmiąca ptactwo przypomina mi Zosię z "Pana Tadeusza" A. Mickiewicza, jeden z moich ulubionych utworów okresu romantyzmu.
Moje obrazki też co rok wypuszczają listki, które w niewyjaśnionych okolicznościach gdzieś giną i na tym kończy się ich wegetacja.
Nie warto przejmować się niepowodzeniami, trzeba cieszyć się sukcesami, a życie będzie o wiele weselsze.
- Alicja125

- Od: 13 gru 2015, o 00:46
Witaj Aniu gratuluję publikacji piękny ogród na to zasługuje i to jak najbardziej. Szkoda, że nie wiedziałam wcześniej bo bym kupiła może jeszcze gdzieś będzie jutro będę szukała. Zdjęcia urzekające cudowne pokazują całą piękność wiosny. Pozdrawiam życzę miłego popołudnia i dużo słoneczka

Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
- kasia100780

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Gratulacje Aniu
My też musimy uporządkować drzewo i drewutnie. Od jutra działamy, bo ma być ciepło
My też musimy uporządkować drzewo i drewutnie. Od jutra działamy, bo ma być ciepło
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Aniu
. Gratuluję publikacji
. To fajne i przyjemne wyróżnienie
. Twoja wiosna mimo paskudnej auro bardzo ładnie się rozkręca
. Sporo pracy za Wami a to dopiero początek sezonu . U mnie dzisiaj buro i ponuro
. Trochę popracowałam ale ziemia klei się do butów i ciężko cokolwiek zrobić
. Strasznie mi szkoda tego uciekającego czasu. Przez pogodę stracimy połowę wiosny siedząc w domu. Pozdrawiam i słoneczka życzę
.
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Gratuluję publikacji. Dobrze, że Twój piękny ogród chociaz w ten sposób został doceniony
Tegoroczna nibywiosna podobna raczej do zimy przynajmniej na moim podgórskim terenie. Wiele kwitnących, wiosennych roślin zniszczył leżący przez kilka dni mokry i ciężki śnieg. Gdy zaczęły się roztopy działka znalazła się pod wodą. Wiosną raczej się nie nacieszyłam.
Twoje oznaki wiosny juz okazałe, a prace w ogrodzie postępują. Śliczna ta nowa dama, bratki i dekoracje świateczno-wiosenne.
Moje obrazki włoskie też jeszcze nigdy nie kwitły chociaż mam je już bardzo długo.
Tegoroczna nibywiosna podobna raczej do zimy przynajmniej na moim podgórskim terenie. Wiele kwitnących, wiosennych roślin zniszczył leżący przez kilka dni mokry i ciężki śnieg. Gdy zaczęły się roztopy działka znalazła się pod wodą. Wiosną raczej się nie nacieszyłam.
Twoje oznaki wiosny juz okazałe, a prace w ogrodzie postępują. Śliczna ta nowa dama, bratki i dekoracje świateczno-wiosenne.
Moje obrazki włoskie też jeszcze nigdy nie kwitły chociaż mam je już bardzo długo.
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu tulipany w pąkach przepiękne.
Zimno zdecydowanie opóźnia prace w ogrodzie, ale powoli wszystko zrobisz.
Nowa młoda dama urocza.
Gratuluję prezentacji ogrodu,
nawet Fiona została sportretowana. 
Nowa młoda dama urocza.
Gratuluję prezentacji ogrodu,
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aniu jak miło, że jesteś
Piękna wiosna u Ciebie, a biała sasanka jaka cudna
Czemu ja nie mam białej u siebie? No tak, kiedyś była, ale zaginęła .Tylko kolorowe dobrze się u mnie mają.
Gratuluję i ja pokazania w czasopiśmie ogrodniczym swojego raju
Zdjęcia jak zwykle cudne
Gratuluję i ja pokazania w czasopiśmie ogrodniczym swojego raju
Zdjęcia jak zwykle cudne
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Aniu
Wspaniała prezentacja Twojego ogrodu, gratuluję .
Nawet bociek w porę się zaprezentował.
Fajnie, że jesteś i pokazujesz swoje piękne zdjęcia. Te roślinki to sa w kroplach rosy, czy prawie oszronione ?
Pozdrawiam wiosenne.

Wspaniała prezentacja Twojego ogrodu, gratuluję .
Nawet bociek w porę się zaprezentował.
Fajnie, że jesteś i pokazujesz swoje piękne zdjęcia. Te roślinki to sa w kroplach rosy, czy prawie oszronione ?
Pozdrawiam wiosenne.