Tydzień zakończył się naprawdę wspaniałą pogodą. Gdyby nie ten okropny wiatr było by idealnie. Mimo wszystko słońce przyświecało, temperatura też przyzwoita i od razu człowiek lepiej się czuje. Szkoda że taka pogoda ma być jeszcze tylko jutro. Od wtorku jakiś armagedon ma nastąpić
Moje sadzonki pomidorów, bakłażanów, papryk już wyniesione do szklarni i tam też nocują. Cały czas myślę co zrobić gdy przyjdzie to załamanie pogody. Nie wiem czy dam radę dostatecznie dogrzać, bo jak słońca nie będzie to i w dzień się nie nagrzeje
Dorotko, wystarczy

Już mam mniej więcej rozplanowane.
Część sadzonek dam mamie i teściowej. Wiem, że one należycie o nie zadbają.
Ewelinko, ciemierniki to już sporo moich siewek. Kilka oczywiście kupiłam, ale nie tak dużo. Przez kilka lat może ze cztery sadzonki. Do siewek trzeba mieć jednak cierpliwość bo zakwitają po kilku latach.
Pogoda na moment się poprawiła, ale znowu na horyzoncie duże ochłodzenie. Nie podoba mi się to.
Małgosiu, tegoroczna wiosna jakoś wyjątkowo niesprzyjająca na wcześniejsze wysadzanie czy pędzenie czegokolwiek. Widzę ile mnie kosztuje pracy, i kombinowania żeby w dobrej kondycji utrzymać to co mam.
Bywało że 20 kwietnia wysadzałam pomidory w szklarni. W tym roku nie ma szans. Może chociaż maj będzie piękny po tym paskudnym kwietniu.
Soniu, ja lubię sadzić rośliny w większych grupach. Wtedy widzę efekt, bo pojedyncze roślinki to giną mi na rabatach.
Rozsady warzyw i w ogóle wszystkich roślin wymagają pracy, ale ja to lubię. Chciała bym tylko żeby pogoda była bardziej sprzyjająca, ale na to już wpływu nie mamy.
Halinko, ciemierniki zaczęły tak ładnie wyglądać gdy się rozrosły, powysiewały. Kilka lat czekałam na taki efekt, ale warto było
Iwonko u mnie w domu z wyjątkiem męża (który z powodu pracy i tak rzadko w nim bywa) same dziewczyny. I mogłybyśmy żywić się samymi warzywami, zwłaszcza w sezonie gdy są swoje. Przetwory i mrożonki też mi schodzą, także muszę zadbać o wyprodukowanie wszystkiego w dostatecznej ilości
Z dzisiejszego przeglądu
zawilec grecki
cieszynianka - reszcie w tym roku jakoś przyzwoicie wygląda
sangwinaria w blokach startowych
Magnolia wystartowała i szkoda że znów trafi na załamanie pogody
czosnek niedźwiedzi sadzony rok temu