Działka na Kaszubach - amba 19 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

agnieszka72 pisze:Ja też jestem "przestawionym mańkutem" :? .
I wiecie co?Nie robią otwieraczy do konserw dla mańkutów ;:214
Nie robią ale takim motylkowym da sie lewą ręką otworzyć.
Awatar użytkownika
Rodusik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Masz działkę na Kaszubach , może obok mnie. Ja mam w samym środku Kaszubskiego Parku Krajobrazowego.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Rodusik! Witam sąsiadkę( a może sąsiada?) Moja działka leży na pograniczu Kaszub i Kociewia, bardziej w stronę Starogardu Gd.! Środek Parku Krajobrazowego to pewnie okolice Chmielna? Przepiękne okolice - to Szwajcaria Kaszubska!
Bardzo się cieszę że do nas dołączyłaś(-łeś?). Mało nas z woj. pomorskiego i każda nowa osoba bardzo mnie cieszy. Może kiedyś stworzymy taką silną i zgraną grupę jak Wrocławianie?
Czy można obejrzeć Twoją działkę na forum? Bo jestem baaaardzo ciekawa :lol:
Ewo Janeczko i Agnieszko - to ja teraz rozumiem czemu udaje mi się otworzyć konserwy tylko jednym rodzajem otwieracza. Jak mi kiedyś się zapodział - to chodziłam z puszkami do sąsiadów.
Oranio to jest wertykulator i aerator (2 w 1 :lol: :lol: :lol: ) Ja też jestem bardzo zadowolona, że mam prąd na działce i mogę kupować urządzenia zasilane prądem bo są lżejsze i tańsze. No i mniej kłopotliwe, nie trzeba wozić ze sobą paliwa do nich.

Jak ja tęsknię za takimi widokami

Obrazek
Wejmutka
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 24 lip 2008, o 12:10

Post »

Ja w zasadzie też mieszkam na Kaszubach, wpisałam Trójmiasto bo każdy wie gdzie to jest :D . A do centrum Gdańska mam 20 minut drogi. Kto jeszcze ma działeczkę po drugiej stronie Obwodnicy :) ?
Awatar użytkownika
Rodusik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2009, o 10:09

Post »

Tak to blisko chmielna jakieś 5/6 km. Założyłam posta do mojego ogrodu.
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13

Post »

Marysiu maszyna super , to teraz trawnik będzie jak dywan ;:333 ;:333 ;:333 .

Życzę zdrówka! ;:333 ;:100 ;:100 ;:100
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,zaglądam cichutko, tak się stęskniłam za wiosennym kwieciem,że trochę sprowokowana widokiem misy z cebulami idę kupić kilka i zasadzić w domu.
Rozumiem,że gdybym trafiła na ten otwieracz,którym można lewą ręką zadziałać to zrobić zapasik?
Z konserwą do otwarcia do sąsiada nie szłam, brałam fiński nóż i młotek.Chodziłam z syropkiem tymiankowym i z "Kretem",mimo naciskania jak na rysunku wieczka nie mogłam się dostać do potrzebnej zawartości.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu piękne dzięki ale po tym jak mi zginął ten otwieracz - to zrobiłam zakup hurtowy i teraz jeden leży w kuchni, drugi w pokoju w barku i dwa na działce w Chrztowie (na wypadek jakby jeden się zapodział). Więc jak widzisz zabezpieczyłam się nieźle :;230
Czy są już nasiona w sklepach ogrodniczych tudzież cebulki? Musze zrobić obchód podczas weekendu. Może już zacznę kupować....
Dzisiaj u nas okrutnie szaro buro i ponuro. Byłam w okolicach Pucka. W nocy, jak wyjeżdżałam padało i przymarzało. Było dramatycznie ślisko. Na pocieszenie oglądam sobie cudownie kolorowe ogrody na naszym forum i od razu nastrój mi się poprawił ;:112
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ambo,ja tak zapobiegliwa nie jestem, mam tylko dwa otwieracze, jeden w szufladzie w kuchni, drugi przy rzeczach wycieczkowych!A finkę brat Rafał w klasztorze mi przepięknie wyczyścił z falistości i szczerb,naostrzył i wypolerował .To nie byle jaki nóż, NRD owski z rączką owiniętą skórką.Podobno stal bardzo twarda.
W poniedziałek wezmą mi do przeglądu i dodania większego dysku domowy komputer z czego ogromnie się cieszę.
Idę do konserwatora wojewódzkiego w sprawie parku koło dworu w Bolesławiu, tam trzeba "odsiedzieć"swoje w kolejce,a w międzyczasie kolega dojedzie spod Olkusza powoli, bo warunki drogowe takie sobie.
Ale najpierw po cebulowe do ogrodniczego.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu pochwal się koniecznie efektami pobytu w ogrodniczym prooooooooooooooooooooszę!
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Witaj Marysiu!
Wygląda na to jakbyś zrobiła u siebie zlot Pomorzaków :lol: .Brawo! Sprzęcicho świetne! Jednak prąd na działce jest fajną sprawą. Niestety ja mogę tylko pomarzyć o prądzie... :cry:
Zdjęcie wiosenne stawia na nogi - nawet o tak późnej porze. Słyszałam,że w Auchen są już nasiona, cebulki itp. To wiadomość ze stolicy - nie wiem jak Trójmieście...Bywają spore przesunięcia z dostawami w hipermarketach. Pozdrawiam cieplutko!
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tujko witaj! Oj chyba w weekend zajrzę do Auchan. Na razie kupiłam na Allegro floksa gwiaździstego (całe 1,80 zł :lol: )
W ubiegłym roku kwitły prześlicznie.
A ja strasznie się cieszę że pokazały się u mnie dziewczyny z Trójmiasta. Do tej pory byłam taka troszeczkę osamotniona ;:151
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p
Od: 23 sty 2008, o 02:51

Post »

TY, SAMOTNA?!!! Ja Ci co chwilę zaglądam do okien tylko nie pukam do drzwi...Pomorzanko!Serdeczności! :lol:
Ogród nad Oranią
Z miłością do Ogrodu - Orania
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie - nie pukasz a ja myślę że nikt mnie nie odwiedza :lol:
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Marysiu bo jak cię....
Zaglądam ale nie zawsze piszę :roll: .
Podobno u nas w Auchanie są cebule na wagę-lilie po 12 zł.
Więc myślę że twoja wyprawa do sklepu będzie udana :D .
A ja nie pukam,wchodzę od razu :lol: .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”