Nie robią ale takim motylkowym da sie lewą ręką otworzyć.agnieszka72 pisze:Ja też jestem "przestawionym mańkutem".
I wiecie co?Nie robią otwieraczy do konserw dla mańkutów
Działka na Kaszubach - amba 19 cz.2
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rodusik! Witam sąsiadkę( a może sąsiada?) Moja działka leży na pograniczu Kaszub i Kociewia, bardziej w stronę Starogardu Gd.! Środek Parku Krajobrazowego to pewnie okolice Chmielna? Przepiękne okolice - to Szwajcaria Kaszubska!
Bardzo się cieszę że do nas dołączyłaś(-łeś?). Mało nas z woj. pomorskiego i każda nowa osoba bardzo mnie cieszy. Może kiedyś stworzymy taką silną i zgraną grupę jak Wrocławianie?
Czy można obejrzeć Twoją działkę na forum? Bo jestem baaaardzo ciekawa
Ewo Janeczko i Agnieszko - to ja teraz rozumiem czemu udaje mi się otworzyć konserwy tylko jednym rodzajem otwieracza. Jak mi kiedyś się zapodział - to chodziłam z puszkami do sąsiadów.
Oranio to jest wertykulator i aerator (2 w 1
) Ja też jestem bardzo zadowolona, że mam prąd na działce i mogę kupować urządzenia zasilane prądem bo są lżejsze i tańsze. No i mniej kłopotliwe, nie trzeba wozić ze sobą paliwa do nich.
Jak ja tęsknię za takimi widokami

Bardzo się cieszę że do nas dołączyłaś(-łeś?). Mało nas z woj. pomorskiego i każda nowa osoba bardzo mnie cieszy. Może kiedyś stworzymy taką silną i zgraną grupę jak Wrocławianie?
Czy można obejrzeć Twoją działkę na forum? Bo jestem baaaardzo ciekawa

Ewo Janeczko i Agnieszko - to ja teraz rozumiem czemu udaje mi się otworzyć konserwy tylko jednym rodzajem otwieracza. Jak mi kiedyś się zapodział - to chodziłam z puszkami do sąsiadów.
Oranio to jest wertykulator i aerator (2 w 1

Jak ja tęsknię za takimi widokami

- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu,zaglądam cichutko, tak się stęskniłam za wiosennym kwieciem,że trochę sprowokowana widokiem misy z cebulami idę kupić kilka i zasadzić w domu.
Rozumiem,że gdybym trafiła na ten otwieracz,którym można lewą ręką zadziałać to zrobić zapasik?
Z konserwą do otwarcia do sąsiada nie szłam, brałam fiński nóż i młotek.Chodziłam z syropkiem tymiankowym i z "Kretem",mimo naciskania jak na rysunku wieczka nie mogłam się dostać do potrzebnej zawartości.
Rozumiem,że gdybym trafiła na ten otwieracz,którym można lewą ręką zadziałać to zrobić zapasik?
Z konserwą do otwarcia do sąsiada nie szłam, brałam fiński nóż i młotek.Chodziłam z syropkiem tymiankowym i z "Kretem",mimo naciskania jak na rysunku wieczka nie mogłam się dostać do potrzebnej zawartości.
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Ewuniu piękne dzięki ale po tym jak mi zginął ten otwieracz - to zrobiłam zakup hurtowy i teraz jeden leży w kuchni, drugi w pokoju w barku i dwa na działce w Chrztowie (na wypadek jakby jeden się zapodział). Więc jak widzisz zabezpieczyłam się nieźle 
Czy są już nasiona w sklepach ogrodniczych tudzież cebulki? Musze zrobić obchód podczas weekendu. Może już zacznę kupować....
Dzisiaj u nas okrutnie szaro buro i ponuro. Byłam w okolicach Pucka. W nocy, jak wyjeżdżałam padało i przymarzało. Było dramatycznie ślisko. Na pocieszenie oglądam sobie cudownie kolorowe ogrody na naszym forum i od razu nastrój mi się poprawił

Czy są już nasiona w sklepach ogrodniczych tudzież cebulki? Musze zrobić obchód podczas weekendu. Może już zacznę kupować....
Dzisiaj u nas okrutnie szaro buro i ponuro. Byłam w okolicach Pucka. W nocy, jak wyjeżdżałam padało i przymarzało. Było dramatycznie ślisko. Na pocieszenie oglądam sobie cudownie kolorowe ogrody na naszym forum i od razu nastrój mi się poprawił

- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Ambo,ja tak zapobiegliwa nie jestem, mam tylko dwa otwieracze, jeden w szufladzie w kuchni, drugi przy rzeczach wycieczkowych!A finkę brat Rafał w klasztorze mi przepięknie wyczyścił z falistości i szczerb,naostrzył i wypolerował .To nie byle jaki nóż, NRD owski z rączką owiniętą skórką.Podobno stal bardzo twarda.
W poniedziałek wezmą mi do przeglądu i dodania większego dysku domowy komputer z czego ogromnie się cieszę.
Idę do konserwatora wojewódzkiego w sprawie parku koło dworu w Bolesławiu, tam trzeba "odsiedzieć"swoje w kolejce,a w międzyczasie kolega dojedzie spod Olkusza powoli, bo warunki drogowe takie sobie.
Ale najpierw po cebulowe do ogrodniczego.
W poniedziałek wezmą mi do przeglądu i dodania większego dysku domowy komputer z czego ogromnie się cieszę.
Idę do konserwatora wojewódzkiego w sprawie parku koło dworu w Bolesławiu, tam trzeba "odsiedzieć"swoje w kolejce,a w międzyczasie kolega dojedzie spod Olkusza powoli, bo warunki drogowe takie sobie.
Ale najpierw po cebulowe do ogrodniczego.
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Witaj Marysiu!
Wygląda na to jakbyś zrobiła u siebie zlot Pomorzaków
.Brawo! Sprzęcicho świetne! Jednak prąd na działce jest fajną sprawą. Niestety ja mogę tylko pomarzyć o prądzie...
Zdjęcie wiosenne stawia na nogi - nawet o tak późnej porze. Słyszałam,że w Auchen są już nasiona, cebulki itp. To wiadomość ze stolicy - nie wiem jak Trójmieście...Bywają spore przesunięcia z dostawami w hipermarketach. Pozdrawiam cieplutko!
Wygląda na to jakbyś zrobiła u siebie zlot Pomorzaków

Zdjęcie wiosenne stawia na nogi - nawet o tak późnej porze. Słyszałam,że w Auchen są już nasiona, cebulki itp. To wiadomość ze stolicy - nie wiem jak Trójmieście...Bywają spore przesunięcia z dostawami w hipermarketach. Pozdrawiam cieplutko!
TY, SAMOTNA?!!! Ja Ci co chwilę zaglądam do okien tylko nie pukam do drzwi...Pomorzanko!Serdeczności! 

Ogród nad Oranią
Z miłością do Ogrodu - Orania
Z miłością do Ogrodu - Orania
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30